CULTURE

/

Φεστιβάλ γκράφιτι στην Κυλλήνη- Ξεκίνησε σήμερα το πρωί

Κοινοποίηση
Tweet

Πρωτοβουλία ομάδας νέων της Ηλείας, με την στήριξη του Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης

Το 1ο φεστιβάλ γκράφιτι στην Κυλλήνη, ξεκίνησε σήμερα το πρωί, στο λιμάνι που συνδέει την Ηπειρωτική Ελλάδα με Ζάκυνθο και Κεφαλονιά. Πρόκειται για πρωτοβουλία μιας ομάδας νέων της Ηλείας, με την στήριξη του Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης.

Ο πρόεδρος Ανδρέας Κορομηλάς τόνισε στο IONION FM, ότι αγκάλιασε την πρωτοβουλία των νέων και έθεσε μόνο ένα όρο, το φεστιβάλ να έχει θέμα την θάλασσα.

Θα συμμετάσχουν 18 ομάδες νέων από όλη την Ελλάδα, ενώ από τις 5 το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν συναυλίες με μουσικά συγκροτήματα. Ο Πέτρος Πόπορης, μέλος της οργανωτικής ομάδας, από την Ανδραβίδα, ανέφερε ότι το γκράφιτι έχει ρίζες στην Αρχαία Ελλάδα, σε Έφεσσο, Πομπηία και Ρώμη που εντοπίστηκαν οι πρώτες χαραγμένες ταμπέλες.

Εμφανίζεται ξανά στην Αμερική το 1970 από τον ελληνοαμερικανό Taki183. Το Σάββατο όλη την ημέρα στο λιμάνι της Κυλλήνης, νέοι θα ζωγραφίζουν και θα τραγουδούν.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Culture