Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Σαρώνουν οι "Εκδικητές, η Τελευταία Πράξη": 78.000 εισιτήρια στην πρεμιέρα

Σαρώνουν οι "Εκδικητές, η Τελευταία...

Η ταινία της Μάρβελ κόμικς στοχεύει σε ρεκόρ εισπράξεων σε ΗΠΑ και παγκοσμίως

Έντεκα χρόνια, 21 ταινίες και εισπράξεις που έχουν φτάσει τα 18.6 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, ο κόσμος της Marvel πραγματικά επαναπροσδιόρισε τι σημαίνει μοντέρνο blockbuster. Η πολυαναμενόμενη ταινία «Avengers: Endgame - Εκδικητές, η Τελευταία Πράξη» σε σκηνοθεσία των Τζο και Άντονι Ρούσο ξεκίνησε ήδη το ταξίδι της στις Ελληνικές αίθουσες και στην Πάτρα από την Μ. Τετάρτη 24 Απριλίου 2019, σε διανομή Feelgood, και πέρα από το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον των θεατών που σχημάτισαν ουρές (και στα Odeon Veso Mare) το θετικό στοιχείο είναι ότι η υποδοχή που επιφύλαξαν οι κριτικοί στην 3ωρη ταινία είναι θερμή.

Στο imdb η ταινία διατηρεί υψηλό ποσοστό 9.2 και 96% στο rotten tomatoes & 78% στο metacritic. Το ζητούμενο σύμφωνα με το boxofficemojo είναι αν η ταινία θα μπορέσει να φτάσει ή και να ξεπεράσει τα 300 εκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ το τριήμερο της πρεμιέρας της (26-28 Απριλίου 2019).

Στη χώρα μας, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας διανομής Feelgood, οι «Εκδικητές: H Τελευταία Πράξη» προσγειώθηκαν στους Ελληνικούς κινηματογράφους σπάζοντας το κινηματογραφικό ρεκόρ πρώτης μέρας προβολής, και με περισσότερα από 78.000 εισιτήρια την Μ. Τετάρτη 24/4/2019, η τελευταία πράξη του πιο δυνατού franchise της Marvel έκανε το καλύτερο άνοιγμα πρώτης μέρας στα ελληνικά κινηματογραφικά χρονικά.

Ακολουθεί η κριτική του Χρήστου Μήτση στο περιοδικό Αθηνόραμα.

Μετά το απολύτως επιτυχημένο πείραμα της συγκέντρωσης σχεδόν όλων των υπερηρώων του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel (Marvel Cinematic Universe) στη μάχη των Εκδικητών με τον ανίκητο Thanos και το σασπένς του απρόσμενου φινάλε του «Πολέμου της Αιωνιότητας» (οι μισοί ζώντες οργανισμοί του σύμπαντος, ανάμεσά τους και γνωστοί υπερήρωες, εξαφανίζονται), η «Τελευταία Πράξη» καλείται να ολοκληρώσει την απόλυτη –μέχρι την επομένη– κόμικς «μονομαχία», εκπλήσσοντας ξανά τα εκατομμύρια των MCU φαν.

Σχεδόν όλοι ξέρουν περίπου πώς θα τελειώσει αυτή η μάχη, οπότε όλο το παιχνίδι παίζεται στο πώς θα φτάσουμε μέχρις εκεί, ξεκινώντας φυσικά από την αρχή. Εκεί μας περιμένει μια σεναριακή έκπληξη, που αλλάζει έξυπνα τον ρόλο τον οποίο φανταζόμασταν πως θα κρατούσε ο αρχικακός στην ανάπτυξη της πλοκής, η οποία αφορά πλέον τρεις ξεχωριστές αποστολές πίσω στο χρόνο για την (επανα)συλλογή των έξι πολύτιμων λίθων της αιωνιότητας.

Η εντυπωσιακή συνταγή της αρχής εκτελείται με θαυμαστή δεξιότητα, αλλά από εκεί και πέρα η εξέλιξη του στόρι μπαίνει στον αυτόματο πιλότο, με τους απόντες στο προηγούμενο φιλμ Hawkeye, Ant-man και Captain Marvel να προσθέτουν υπεραξία στους εναπομείναντες Εκδικητές. Όλοι μαζί αρχίζουν να σουλατσάρουν στο MCU και να συναντούν παλιούς εχθρούς αλλά και τον ίδιο τον εαυτό τους, σε ένα ελάχιστα θεαματικό αλλά αρκετά διασκεδαστικό γαϊτανάκι από πολλούς και διάφορους ήρωες, γνωστούς και άγνωστους πλανήτες, κυνηγητά, ανατροπές και συναισθηματικά ενσταντανέ, όπως συναντήσεις με πολυαγαπημένους συγγενείς και χαμένους έρωτες.

Η δράση κορυφώνεται παραθέτοντας το ένα περιπετειώδες set piece μετά το άλλο, με την «Τελευταία Πράξη» να ρίχνει το βάρος στην ανάπτυξη των χαρακτήρων, όσο και αν αυτό φαντάζει οξύμωρο για το ψυχολογικό βάθος... επιδερμίδας που χαρακτηρίζει τον κάθε σχηματικό υπερήρωα.

Κι όμως, δεν είναι λίγοι αυτοί που θα συγκινηθούν όταν διαπιστώσουν γι’ ακόμη μία φορά πως ο Τόνι Σταρκ έχει καρδιά, ο Κάπτεν Αμέρικα νοσταλγεί την οικογενειακή ζωή, ο Θωρ είναι γεμάτος ανασφάλειες και η Νατάσα Ρομανόφ με τον Κλιντ Μπάρτον μπορούν να δώσουν και τη ζωή τους για το κοινό καλό. Εν μέσω του αναμενόμενου καταιγισμού ειδικών εφέ και των έξυπνων σινεφίλ ατακών («γέρνεις από τη μια μεριά Λεμπόφσκι»), το ποντάρισμα της αλάνθαστης MCU φόρμουλας στο δράμα ξανασηκώνει όλα τα λεφτά από το τραπέζι.

Έτσι, ακόμη κι αν η παντοδυναμία του Thanos φτάνει κάποια στιγμή στο τέλος της, αυτή των χολιγουντιανών κλισέ ανανεώνεται και δυναμώνει, χτυπώντας κόκκινο με ένα φινάλε το οποίο μας επιφυλάσσει μερικούς απρόσμενους, διαφορετικούς μεταξύ τους αποχαιρετισμούς που θα κάνει τους πολυκινηματογράφους να πλαντάξουν στο κλάμα.

Επίσης, μόλις λίγες ημέρες πριν την κυκλοφορία της ταινίας στους κινηματογράφους, οι «Εκδικητές» άφησαν το στίγμα τους στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του Κεραμεικού. Ένα πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα graffiti δημιουργήθηκε από την ομάδα της Urbanact, η οποία μέσα σε 5 μέρες, και χρησιμοποιώντας περισσότερα από 5 κιλά χρώματος αποτύπωσε το σύμπαν των Εκδικητών. Το αποτέλεσμα μπορείτε να την δείτε βήμα-βήμα στο βίντεο που ακολουθεί.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture