Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: «Δεν τον ευχαριστήθηκα σήμερα τον καφέ»

Πάτρα: «Δεν τον ευχαριστήθηκα σήμερα τον καφέ»

Κλειστά και τα εστιατόρια

«Δεν τον ευχαριστήθηκα σήμερα τον καφέ». Η ατάκα μίας κυρίας στο δρόμο το πρωί της Δευτέρας 18 Μαρτίου 2019 τα λέει όλα. Το μαζικό σχεδόν κλείσιμο των επιχειρήσεων εστίασης (καφέ ως το επί το πλείστον) άλλαξε στην κυριολεξία την εικόνα της πόλης της Πάτρας, μίας πόλης που διαθέτει μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων εστίασης αναλογικά με τον πληθυσμό της. Παρότι η 24ωρη κινητοποίηση με απόφαση του ΣΚΕΑΝΑ είχε γνωστοποιηθεί και περάσει επικοινωνιακά, εν τούτοις αρκετοί αιφνιδιάστηκαν.

Πέρα από τα καφέ, πρέπει να πούμε πως παρέμειναν κλειστά και απέργησαν και μαγαζιά – εστιατόρια της πόλης και ψησταριές όπου καθημερινά σιτίζονται πολλοί συμπολίτες και ορισμένοι επίσης δεν γνώριζαν για την κινητοποίηση και αντίκριζαν κλειστά τα συγκεκριμένα μαγαζιά με την ένδειξη στη βιτρίνα «STOP η εστίαση δεν αντέχει άλλο».

Για τα ζαχαροπλαστεία να διευκρινιστεί πως ανήκουν σε ξεχωριστό σύλλογο όπως και τα καθαρώς αρτοποιεία, οπότε δεν συμμετείχαν στην κινητοποίηση, αν και κάποια νωρίς το πρωί δεν είχαν ανοίξει.

Πάντως με ελάχιστες επιχειρήσεις να τολμούν να ανοίξουν, η κινητοποίηση στέφθηκε με επιτυχία, έκανε αίσθηση όχι μόνο σε επίπεδο Πάτρας αλλά και πανελλαδικά και σίγουρα χρειάζεται να παρθούν κάποια μέτρα από την πολιτεία υπέρ του συγκεκριμένου κλάδου που παρότι έχει τη φήμη ότι είναι επικερδής, εν τούτοις οι υποχρεώσεις οικονομικού τύπου όπως ΦΠΑ 24%, κ.α. τείνουν να γονατίσουν τους επιχειρηματίες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις