Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

CHRISTIAN DIOR: ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ V&A ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟ OPENING DINNER GALA

CHRISTIAN DIOR: ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ Ε...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Η βρετανική πλευρά του θρυλικού couturier

Aπό την εμβληματική τουαλέτα της πριγκίπισσας Μαργαρίτας για τα 21α γενέθλιά της μέχρι και τις πιο αριστοτεχνικές δημιουργίες του σήμερα, η μεγαλειώδης έκθεση αστρονομικού κόστους «Christian Dior: Designer of Dreams» βασίζεται στην προπέρσινη, πολύκροτη ρετροσπεκτίβα στο Musee des Arts Decoratifs του Παρισιού, αλλά κατά 50-60% παρουσιάζει νέο, σπάνιο υλικό υψηλής ραπτικής και μια πρωτόφαντη εγκατάσταση τιμώντας τους δεσμούς του θρυλικού couturier με τη Μεγάλη Βρετανία.

 

«Η σχέση του monsieur Dior με την αγγλική κουλτούρα είναι γοητευτική. Ηρθε εδώ για να αισθανθεί ελεύθερος, κάτι που συμβαίνει με πολύ κόσμο, επειδή στη Βρετανία υπάρχει έδαφος για ελευθερία και ειδικά μάλιστα στο χώρο της μόδας. Σε μια τέτοια έκθεση η μόδα δεν είναι απλά εικόνα, είναι εμπειρία» δήλωσε η νυν creative director του οίκου Maria Grazia Chiuri. Στις νέες μεγάλες αίθουσες του μουσείου Victoria & Albert αρχικά παρουσιάζεται η αξέχαστη πρώιμη εποχή του «Νew Look», μετά περνάμε στην ενότητα «O Dior στη Βρετανία» και μετά στο «Ballroom» με τα πιο glamour φορέματα. Δεν λείπουν ρούχα των διαδόχων Yves Saint Laurent, Marc Bohan, Gianfranco Ferre, John Galliano, Raf Simons, Maria Grazia Chiuri αλλά και η ενότητα «Diorama» με αξεσουάρ, αρώματα και καλλυντικά. Aνάμεσα στις κούκλες με τα εκθέματα, «καταρράκτες» λουλουδιών, μεγάλα πορτρέτα και στιγμιότυπα από τις πελάτισσες και μούσες του brand, βασιλική οικογένεια, Μαργκό Φοντέιν, πριγκίπισσα Νταιάνα, Σαρλίζ Θερόν, Τζένιφερ Λόρενς κ.α.

H προσέλευση αναμένεται τεράστια: Η προηγούμενη έκθεση για τον Dior είχε δελεάσει 700.000 επισκέπτες στο Παρίσι και αυτή εδώ είναι η μεγαλύτερη και πιο θεαματική έκθεση μόδας που έγινε ποτέ στο V&A και σε όλη την Αγγλία, μετά από την παραγωγή για τον Alexander Mc Queen.

«Το 1947 ο Dior άλλαξε τον πρόσωπο της μόδας με το «Νew Look» μεταμορφώνοντας τη σιλουέτα. Εβδομήντα χρόνια μετά την ίδρυση του οίκου η έκθεση στο V&M γιορτάζει την επιρροή του και τη σχέση του με τη Βρετανία» αναφέρει η επιμελήτρια Οριόλε Κάλεν. «Ο Dior λάτρευε τους μεγαλοπρεπείς βρετανικούς κήπους, τους ράφτες της Savile Row, το φαγητό, την κουλτούρα και το ντύσιμο των βρετανίδων. Αγαπώ αυτή τη χώρα γιατί το παρελθόν είναι παντού, έλεγε…».

Στο επίσημο dinner gala για το opening της έκθεσης παράστησαν οι διασημότητες του Χόλιγουντ και της μόδας Φελίσιτι Τζόουνς, Εντι Ρέντμειν, Κριστίν Σκοτ Τόμας, Tζένα Κόλμαν, Τζέμα Αρτετον, Εύα Ερτζιγκόβα, Ολγα Κιριλένκο, Μπάνκα Τζάγκερ, Γιασμίν Λε Μπον, Εντουάντ Ενινφούλ, Νικολάι βον Βίσμαρκ, πριγκίπισσα Ελίζαμπεθ φον Θερν & Τάξις  Νίκολας Κίρκγουντ, Ρολάν Μουρετ, Κάρολιν Ισσα κ.α.

*(Διάρκεια έκθεσης 2/2 -14/7)

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View