Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πεδίο μάχης το Σύνταγμα – Τραυματίες πολίτες και αστυνομικοί – Πάνω από δέκα προσαγωγές για τα επεισόδια – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πεδίο μάχης το Σύνταγμα – Τραυματίες πολ...

Η Αστυνομία εκτιμά ότι τα επεισόδια έγιναν από οργανωμένες ακροδεξιές ομάδες

Τα εκτεταμένα επεισόδια στο Σύνταγμα χαρακτήρισαν το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., τουλάχιστον 60.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα για να διαμαρτυρηθούν για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Αστυνομία: Ακροδεξιοί κουκουλοφόροι προκάλεσαν τα επεισόδια στον Άγνωστο Στρατιώτη – Καρέ-καρέ τι έγινε στα σκαλιά

Ωστόσο, μια ομάδα διαδηλωτών, με κουκούλες, κράνη και αντιασφυξιογόνες μάσκες, επιχείρησε να ανέβη στα σκαλιά πίσω από τον Άγνωστο Στρατιώτη με σκοπό να εισβάλει στο κοινοβούλιο. Εκεί τους περίμενε ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Με επεισόδια ξεκίνησε το συλλαλητήριο για τη συμφωνία των Πρεσπών- Ποιοι πατρινοί δίνουν το "παρών" - ΦΩΤΟ

Συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 14:00 και ενώ το συλλαλητήριο ήταν σε εξέλιξη, ομάδα διαδηλωτών που βρισκόταν στην πάνω πλευρά της πλατείας Συντάγματος και συγκεκριμένα πάνω από τον Άγνωστο Στρατιώτη πετούσε μπογιές στους αστυνομικούς και με σφυριά άρχισε να χτυπά τους αστυνομικούς των ΜΑΤ.

60.000 οι διαδηλωτές στο Σύνταγμα

Οι αστυνομικοί -με τη σειρά τους- προχώρησαν σε εκτεταμένη χρήση χημικών για να απωθήσουν τους διαδηλωτές. Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν 24 αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. τα άτομα που προκάλεσαν τα επεισόδια κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου στην πλατεία Συντάγματος ανήκουν στον ακροδεξιό χώρο.

Σε ανακοίνωση της Αστυνομίας για τα επεισόδια, τονίζεται πως οργανωμένες ομάδες, που επιτέθηκαν με ιδιαίτερη σφοδρότητα στις αστυνομικές δυνάμεις με σκοπό να εισβάλλουν στην Βουλή, προκάλεσαν τα επεισόδια.

Το μεσημέρι το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για το Μακεδονικό - Έφυγαν λεωφορεία και από την Πάτρα

Οι συγκεκριμένες ομάδες ατόμων «επιτέθηκαν επανειλημμένα και με ιδιαίτερη σφοδρότητα κατά των αστυνομικών δυνάμεων, με πέτρες, σίδερα, καδρόνια, φωτοβολίδες, εμπρηστικές μολότοφ και άλλα επικίνδυνα αντικείμενα, με σαφή πρόθεση να διασπάσουν τη διάταξη των δυνάμεων και να εισβάλουν στους χώρους του Κοινοβουλίου».

Καταγγελία φωτορεπόρτερ: Με χτύπησαν και μου πήραν τον εξοπλισμό

Μέχρι αυτή την ώρα περισσότερες από 10 προσαγωγές έχουν γίνει από τις αστυνομικές δυνάμεις για τα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου μπροστά στη Βουλή. Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια που διενεργεί προανάκριση προκειμένου να διευκρινισθεί ποιοί εμπλέκονται στα επεισόδια και οι οποίοι θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

ΕΚΑΒ: Fake news η μεταφορά βρέφους στο νοσοκομείο από το συλλαλητήριο

Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα 4 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με δύσπνοια, ενώ σημειώθηκε επίθεση με μαχαίρι ενάντια σε άνδρα το απόγευμα στην οδό Ασκληπιού.    Δεν έχει διευκρινιστεί αν το περιστατικό αυτό συνδέεται με το συλλαλητήριο.

Στο μεταξύ, μέχρι την Ερμού έφτασαν οι κουκουλοφόροι οι οποίοι συγκρούστηκαν νωρίτερα με τα ΜΑΤ στο Σύνταγμα.

Ομάδες κινήθηκαν στην οδό Ερμού νωρίς το απόγευμα και έβαλαν φωτιές σε κάδους ενώ υπάρχουν αναφορές και για βανδαλισμούς.

Οι κουκουλοφόροι έφτασαν μέχρι την Αθηνάς ενώ χημικά έπεσαν και στο Μοναστηράκι.

Βορίδης, Άδωνης, Σαμαράς, μετά συζύγων, πρώτοι–πρώτοι στο συλλαλητήριο – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις