Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τραπεζοϋπάλληλοι ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας: Δεν θα γίνουν πράξη τα σχέδια των τραπεζιτών

Τραπεζοϋπάλληλοι ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας: Δεν θα γ...

Κορυφώνεται η αγωνία των εργαζομένων

Σε ανακοίνωση της Οργάνωσης Μελών Τραπεζοϋπαλλήλων του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας αναφέρονται τα εξής: «Κορυφώθηκε τις τελευταίες μέρες η ανησυχία των εργαζομένων στις Τράπεζες, μετά την ανακοίνωση της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία λειτουργώντας ως «λαγός» ευρύτερων εξελίξεων, πρότεινε την θέσπιση θεσμικού πλαισίου που θα επιτρέπει:

Α) την εθελοντική άδεια άνευ αποδοχών και

Β) την εθελοντική μερική απασχόληση 12 ημερών το μήνα άνευ αποδοχών.

Σκοπός της παραπάνω πρωτοβουλίας είναι η περαιτέρω συρρίκνωση του προσωπικού μέσω της δημιουργίας τεχνητού κλίματος φόβου και τρομοκρατίας, παρότι οι εργαζόμενοι στις τράπεζες έχουν μειωθεί ήδη κατά το 1/3 από το 2012, με τα επάλληλα προγράμματα εθελούσιας εξόδου που εφαρμόστηκαν.

Για άλλη μια φορά θεωρείται ως αιτία περιορισμού της κερδοφορίας των τραπεζών ο μισθός των εργαζομένων και το μισθολογικό κόστος και όχι τα χιλιάδες θαλασσοδάνεια σε ημετέρους δισεκατομμυρίων ευρώ, που οδήγησαν τις επισφάλειες των τραπεζών σε δυσθεώρητα ύψη.

Με τις νέες αντεργατικές «προτάσεις» τους οι τραπεζίτες αντιδρούν στην κανονικότητα που επέρχεται σταδιακά στο εργασιακό καθεστώς, με σειρά θεσμικών κυβερνητικών διατάξεων όπως:

Η αλλαγή της διαδικασίας δήλωσης υπερωρίας/υπερεργασίας μέσω του πληροφοριακού συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ», με την οποία αρχίζει να τηρείται επιτέλους το ωράριο λειτουργίας στα καταστήματα. Χρειάστηκε να επιβληθούν επάλληλα πρόστιμα για την παραβίαση του ωραρίου, με μεγαλύτερο εκείνο στην Πειραιώς, ποσού € 1.650.000 και το τριήμερο κλείσιμο υποκαταστήματος, για να δοθεί εντολή τήρησης του ωραρίου.

Η επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων που καλύπτει πλέον και τους συναδέλφους μας στις συνεταιριστικές τράπεζες και του εργαζόμενους στις θυγατρικές εταιρείες.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας Ανδρ. Νεφελούδης, κάλεσε ήδη την τράπεζα Πειραιώς να μη θέσει τίποτα σε εφαρμογή, ενόψει επικείμενης τριμερούς συνάντησης στο υπουργείο.

Όπως και παλαιότερα σχέδια της Τράπεζας Πειραιώς για την μεταφορά του προσωπικού των υπηρεσιών ασφαλείας σε εταιρείες εκτός τράπεζας, έτσι και αυτό θα παραμείνουν στα χαρτιά. Εγγύηση γι’ αυτό αποτελεί η γενικευμένη αντίδραση που συνάντησε η αντεργατική πρόταση από όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους στις τράπεζες. Απαιτείται ενότητα στη δράση των τραπεζοϋπαλλήλων σε κάθε τράπεζα, για να αποτραπεί αυτή αλλά και κάθε νέα προσπάθεια των τραπεζιτών να υπονομεύσουν τα εργασιακά μας δικαιώματα."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις