Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Η Πατρινή Ελένη Διγενοπούλου - Ζαφειροπούλου αγόρασε το εμβληματικό κτίριο Μαραγκόπουλου

Η Πατρινή Ελένη Διγενοπούλου - Ζαφειροπο...

Το δώρισε στο Πανεπιστήμιο

Σε μία ακόμη κίνηση και προσφορά αγάπης για την πόλη, από την οποία κατάγεται, προέβη η Πατρινή ευεργέτιδα, Ελένη Διγενοπούλου- Ζαφειροπούλου, η οποία προχώρησε στην αγορά ενός εμβληματικού ακινήτου της Πάτρας, του κτιρίου με την χαρακτηριστική αρχιτεκτονική που θυμίζει Αγγλία, του βιομηχάνου υφαντουργίας Μαραγκόπουλου, στην οδό Αγίου Ανδρέου μεταξύ της Φιλοποίμενος και της Βότση που αυτήν την εποχή είναι ενοικιασμένο σε επιχείρηση – γυμναστηρίου.

Σκοπός της σεβαστής κυρίας Ελένης Διεγνοπούλου – Ζαφειροπούλου, όπως ανέφερε δημοσίευμα της εφημερίδας «Η Γνώμη», είναι να διαθέσει το ακίνητο που παλιότερα είχε φιλοξενήσει και την περίφημη «Αρένα», στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες thebest.gr η χρήση του κτιρίου δεν αλλάζει για την επόμενη 10ετία, ενώ αύριο Τετάρτη έχει προγραμματιστεί για το θέμα συνάντηση με την Πρύτυνη του Πανεπιστημίου Πατρών.

H Ελένη Διγενοπούλου όπως είχε γράψει σε παλαιότερη ανάρτηση του το thebest.gr, είναι θεία της Άντας Παπαπάνου – Παπανδρέου (η κ. Ελένη και η μητέρα της Άντας Παπαπάνου, Θεανώ, ήσαν αδελφές).

Η Ελένη Διγενοπούλου - Ζαφειροπούλου, παντρεύτηκε τον Δημοκλή - Αλκιβιάδη Διγενόπουλο, με τον οποίο έκανε τη δική της οικογένεια. Ο Δημοκλής Διγενόπουλος καταγόταν από τη Δημητσάνα Αρκαδίας. Μάλιστα ήταν Πρόεδρος του Στρατοδικείου που δίκασε τους βασανιστές της περιόδου της δικτατορίας.

Το κτίριο του Μαραγκόπουλου αποτελεί ένα σημαντικό κτίριο της Πάτρας, ένα πραγματικό «στολίδι», το οποίο διατίθετο προς πώληση έναντι  σημαντικού  ποσού. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, η συμβολαιογραφική πράξη της αγοραπωλησίας έχει ήδη γίνει. Ο μέχρι πρότινος ιδιοκτήτης του, ο γνωστός Πατρινός επιχειρηματίας του χώρου των ξενοδοχείων Χάρης Τσιμάρας, μπορεί να είχε δεχτεί αρκετές προτάσεις για το συγκεκριμένο τριώροφο αριστοκρατικό  κτίριο, ωστόσο επιθυμία του ήταν η πώληση να συνδυαζόταν με κάποιο κοινωνικό σκοπό, προς όφελος της πόλης της Πάτρας που αγαπά, γεγονός που κατέστη δυνατό.

Το κτίριο του βιομήχανου Μαραγκόπουλου είχε εκ βάθρων ανακαινιστεί με κρατικά χρήματα στο πλαίσιο της Πάτρας - Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2006.

Το κτίριο είναι επιφανείας 1.500 τετραγωνικών μέτρων. Διαθέτει υπόγειο 500τ.μ., ισόγειο 600τ.μ., πατάρι 200τ.μ. και Α’ όροφο 200τ.μ., ενώ σήμερα σ’ αυτό στεγάζεται όπως προείπαμε, Πατρινή επιχείρηση (ένα σύγχρονο γυμναστήριο).

Η Ελένη Διγενοπούλου- Ζαφειροπούλου να θυμίσουμε πως έχει δωρίσει το μεγάλο σπίτι στην οδό Αθανασίου Διάκου 70 και Ρούφου, στο οποίο λειτουργεί το Κέντρο Στήριξης Παιδιών και Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS. Στα εγκαίνια μάλιστα είχε έρθει και η ίδια. Εκτός από τη δωρεά είχε προβεί και στην κάλυψη των εξόδων επισκευής και διαμόρφωσης του χώρου.

Ακόμα τον φετινό Μάρτιο δώρισε στο Πανεπιστήμιο Πατρών, στο τμήμα Ιατρικής και εγκαταστάθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ένα πανάκριβο και ιδιαίτερα χρήσιμο για ασθενείς με καρκίνο, ιατρικό μηχάνημα κόστους 1.300.000 ευρώ, (το μηχάνημα συμβάλει στη διενέργεια εξέτασης PET/CN, που αφορά στη διάγνωση και παρακολούθηση του καρκίνου).

Το Πανεπιστήμιο Πατρών ήδη ονομάζει την κ. Διγενοπούλου ως Μεγάλη Ευεργέτιδά του και αναμένεται να την ανακηρύξει σε Επίτιμη Διδάκτορα του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight