Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Γιώργος Κοτρώνης: Ο νέος ιδιοκτήτης των εκπαιδευτηρίων «Πάνου» μας μιλάει για την επόμενη μέρα

Γιώργος Κοτρώνης: Ο νέος ιδιοκτήτης των ...

Θέλουμε έναν Ευρωπαϊκό σχολικό οργανισμό, που λειτουργεί με βάση τα πιο σύγχρονα πορίσματα της παιδαγωγικής επιστήμης!

Ο επιχειρηματίας Γιώργος Κοτρώνης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «Πλαστικά Κ. Κοτρώνης ΑΒΕΕ» στην περιοχή της Φωκίδας και ένας από τους ισχυρότερους οικονομικούς παράγοντες της Ναυπακτίας, είναι ο άνθρωπος που «έσωσε» τα Εκπαιδευτήρια Πάνου, από μία δύσκολη συγκυρία και αυτός που ανέλαβε να δώσει νέα πνοή σε ένα από τα μεγαλύτερα και πιο φημισμένα ιδιωτικά σχολεία της περιοχής.

Εκτός από την επιχειρηματική του δράση, ο Γιώργος Κοτρώνης είναι και κοινωνικά ενεργός, αφού ασχολείται και υποστηρίζει κοινωνικές, αθλητικές και άλλες πρωτοβουλίες της Ναυπακτίας, ενώ είχε ασχοληθεί και με τα αυτοδιοικητικά καθώς είχε κατέλθει ως υποψήφιος στις εκλογές του 2014 στη Ναύπακτο και παλαιότερα ως υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας.

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου, παρά τις πολύ καλές εγκαταστάσεις, δεν είχαν καταφέρει να μετατρέψουν την κοινωνική συμπάθεια σε πρακτική ανταπόκριση, σε ένα περιβάλλον κρίσης που δυσκόλεψε ως τώρα τα περιθώρια.

Η νέα κίνηση φιλοδοξεί να ανατρέψει το κλίμα και να φέρει άνεμο αισιοδοξίας στο πολύ καλό ιδιωτικό σχολείο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Κύριε Κοτρώνη τι σας έφερε στα Εκπαιδευτήρια Πάνου;

«Ο συγγραφέας του “Start with why” και γνωστός για τις διαλέξεις του Simon Sinek μας προτρέπει πριν από κάθε σημαντική απόφαση που καλούμαστε να λάβουμε να θέτουμε το ερώτημα του «γιατί». Η δική μου απάντηση λοιπόν στο «Γιατί ανέλαβα τα Εκπαιδευτήρια» δε θα μπορούσε να είναι άλλη από το «Μα, για να μείνει ένα σχολείο ανοικτό»! Και θα συμπληρώσω σε αυτό «πόσο μάλλον όταν πρόκειται για έναν σοβαρό εκπαιδευτικό οργανισμό που αποτελεί τη μεγαλύτερη επένδυση στην παιδεία που έχει γίνει στην ευρύτερη περιοχή τα τελευταία 30 χρόνια».

Δε σας κρύβω επίσης ότι στην απόφασή μου καταλυτικό ρόλο διαδραμάτισαν τα περίπου 300 παιδιά που φοιτούν σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης που καλύπτουν τα Εκπαιδευτήρια, αλλά και οι συνολικά 75 εξαιρετικοί εργαζόμενοί του, που θα έχουν δουλειά και τη νέα σχολική χρονιά».

Είναι γνωστό ότι σε εκπαιδευτικό επίπεδο το σχολείο βρίσκεται πολύ υψηλά. Τι στόχους βάζετε για το μέλλον;

Αναμφισβήτητα, τα Εκπαιδευτήρια είναι ένα πραγματικό διαμάντι τόσο σε εκπαιδευτικό όσο και σε επίπεδο υποδομών! Δεν είναι άλλωστε τυχαίες οι σημαντικότατες διακρίσεις που έχει λάβει και συνεχίζει να λαμβάνει κάθε χρόνο, τις οποίες θα ζήλευαν ιστορικά ιδιωτικά σχολεία της χώρας. Ο στόχος που θέτουμε, και εγώ προσωπικά και οι συνεργάτες μου, είναι να συνεχίσουμε να αποτελούμε έναν εξαιρετικού επιπέδου εκπαιδευτικό πόλο που προσελκύει μαθητές από τρεις νομούς!

Αυτό που παραλάβαμε και θέλουμε να συνεχίσουμε είναι έναν σχολικό οργανισμό στο κέντρο της Ευρώπης, που λειτουργεί με τα πιο σύγχρονα πορίσματα της παιδαγωγικής επιστήμης: διαθεματικότητα - βιωματική προσέγγιση - ομαδοσυνεργατικότητα είναι το τρίπτυχο που αποτελεί την βάση των προγραμμάτων μας!  Κλείνοντας θα ήθελα να πω πως πρωτίστως νοιαζόμαστε για τα παιδιά μας και ευελπιστούμε ότι τα Εκπαιδευτήρια θα είναι το σχολείο που θα τους προσφέρει όχι μόνο γνώση και δραστηριότητες, αλλά ουσιαστική παιδεία.

Να σημειώσουμε ότι η  φετινή χρονιά ξεκινά πολύ αισιόδοξα για το ιδιωτικό εκπαιδευτήριο με επιπλέον εγγραφές μαθητών που ξεπερνούν το 14%, ποσοστό σαφώς μεγαλύτερο από τον μέσο όρο των ιδιωτικών σχολείων ανά την Ελλάδα!

 

 




Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά