Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Είναι οριστικό: Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ αποσύρεται από την υποκριτική

Είναι οριστικό: Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ αποσ...

Ο τελευταίος ρόλος του είναι στο "The Old Man and The Gun"

O διάσημος Αμερικανός ηθοποιός Ρόμπερτ Ρέντφορντ αποφάσισε να αποσυρθεί οριστικά από την υποκριτική, ρίχνοντας τίτλους τέλους στη σπουδαία καριέρα του ως ηθοποιού, όπως αποκάλυψε ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Entertainment Weekly.

«Δεν πρέπει ποτέ να λες ποτέ, όμως κατέληξα στο συμπέρασμα ότι το να συνεχίζω να παίζω, αυτό έχει τελειώσει για εμένα» είπε ο 81χρονος ηθοποιός, σημειώνοντας ότι το "The Old Man and The Gun" σε σκηνοθεσία David Lowery, που αναμένεται να προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες των ΗΠΑ στις 28 Σεπτεμβρίου 2018, θα είναι το πιθανότερο η τελευταία του ταινία.

Εκεί, υποδύεται τον ρόλο ενός 70χρονου κακοποιού του Φόρεστ Τάκερ (ήταν υπαρκτό πρόσωπο), που έχει δραπετεύσει πάνω από 17 φορές από τη φυλακή έχοντας διαπράξει σειρά ληστειών.

«Θα πάρω τον δρόμο της συνταξιοδότησης έπειτα από αυτό, διότι το κάνω αυτό από τα 21 μου» εξήγησε ο Ρέντφορντ, ένας από τους ελάχιστους ηθοποιούς της γενιάς του που παραμένουν σε ενεργό δράση.

«Σκέφτηκα, εντάξει, φθάνει τώρα. Και γιατί να μην ασχοληθώ με κάτι που είναι πολύ χαρούμενο και θετικό;» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Η πρώτη μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία του Ρόμπερτ Ρέντφορντ ήταν η ταινία του 1967 «Ξυπόλητοι στο Πάρκο» με συμπρωταγωνίστρια την Τζέιν Φόντα. Από τα τέλη της δεκαετίας του 1970, οι εμφανίσεις του μπροστά από την κάμερα ήταν σπανιότερες, προτιμώντας να επενδύσει στην καριέρα του σκηνοθέτη.

Σκηνοθέτησε εννέα ταινίες, η πρώτη εκ των οποίων ήταν οι «Συνηθισμένοι Άνθρωποι – Ordinary People», για την οποία βραβεύτηκε με το Όσκαρ σκηνοθεσίας το 1981.

Με καταγωγή από την Καλιφόρνια, ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ ίδρυσε επίσης το Ινστιτούτο Sundance στα τέλη του ’70, αρχές του ’80, στην αγαπημένη του Γιούτα, όπου από το 1984 διοργανώνεται το Φεστιβάλ ανεξάρτητου κινηματογράφου του Sundance, από τα σημαντικότερα στον κόσμο.

Το «The Old Man & The Gun» θα κάνει την πρεμιέρα του στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο, στις αρχές Σεπτεμβρίου. Στην ταινία συμπρωταγωνιστούν με τον Ρέντφορντ ο Κέισι Άφλεκ και η Σίσι Σπέισεκ. Πάντως στη συνέντευξη του στο έγκυρο περιοδικό Entertainment Weekly, ο Ρέντφορντ δεν απέκλεισε πως πιθανόν να συνεχίσει στο μέλλον την ενασχόληση του με την σκηνοθεσία.

Πηγή: ΑΠΕ

Η φωτ. είναι από το σάιτ του Entertainment Weekly.

Η φωτ. είναι από το σάιτ του Entertainment Weekly.

Η φωτ. είναι από το σάιτ του Entertainment Weekly.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight