Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Πάτρα: Επαναλαμβάνονται απόψε οι "Βάτραχοι" με τον Λ. Λαζόπουλο - Απουσιάζουν οι επίκαιρες πολιτικές "σφήνες"

Πάτρα: Επαναλαμβάνονται απόψε οι "Β...

Από το επιτελείο ξεχώρισε η πηγαία Σοφία Φιλιππίδου ως Διόνυσος

Μία έκπληξη περίμενε τους περίπου εξακόσιους θεατές της πρώτης μέρας, της παράστασης «Βάτραχοι» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλίππογλου, το βράδυ της Τρίτης 10 Ιουλίου 2018 στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας του Δήμου.

Η παράσταση με τον Λάκη Λαζόπουλο στο ρόλο του Ξανθία όσο και του Ευριπίδη, δεν περιείχε σχεδόν καμία επίκαιρη πολιτική αιχμή, όπως ίσως πολλοί θα περίμεναν λόγω ακριβώς της παρουσίας του δημοφιλούς και με «καυστικό» χιούμορ μέσα από το «Αλ τσαντίρι» του, Λάκη Λαζόπουλου. Αντίθετα ο αγαπητός καλλιτέχνης έμοιαζε «προσγειωμένος», κάπως χαμηλότονος ως Ξανθίας αφήνοντας την σαρωτική Σοφία Φιλιππίδου να «κάνει παιχνίδι» ως Διόνυσος που ήταν και η μόνη που ουσιαστικά έβγαλε σε κάποια σημεία γέλιο και έκανε τους θεατές να γελάσουν.

Η σκηνή της μάχης των σοφών αρχαίων ποιητών, του Αισχύλου (στο ρόλο ο Αντώνης Καφετζόπουλος με ξυρισμένο το κεφάλι, τατουάζ στο μπράτσο και λευκό παντελόνι και γιλέκο χωρίς πουκάμισο, χωρίς ωστόσο ιδιαίτερη δύναμη στη φωνή) και του Ευριπίδη (ένας αρκετά καλός Λαζόπουλος εδώ) ήταν και από τα highlight της ευπρόσωπης παράστασης «Βάτραχοι» που είχε και ένα ευρηματικό σκηνικό, ένα σαν πολύγωνο μαύρο δάπεδο κάτω από το οποίο μπαινόβγαιναν τα μέλη του χορού που είχαν δυναμισμό, «ηλεκτρισμό» και χόρεψαν μέχρι και ραπ.

Όπως προείπαμε, από μία παράσταση με Λαζόπουλο μέσα, θα περίμενε κάποιος το γέλιο να είναι ασταμάτητο και οι ατάκες-βολές να ρίχνονται επίσης με συνεχή ρυθμό. Από την άλλη κατά πολλούς αυτή η «έκπληξη» ήταν θετική και έδωσε την απαραίτητη ανάσα ώστε το κείμενο του Αριστοφάνη με τον Ξανθία και τον Διόνυσο να πηγαίνουν στον Άδη για να φέρουν πίσω έναν μεγάλο ποιητή να σώσει τον πάνω κόσμο, να ακουστεί πιο καθαρό στα μεστά νοήματα του. Τον Ηρακλή υποδύθηκε ο Δημήτρης Πιατάς, ο οποίος τον ερχόμενο χειμώνα θα κάνει τον Κουασιμόδο στο ανέβασμα της «Παναγίας των Παρισίων».

Ευχάριστη έκπληξη και η ζωντανή μουσική (γραμμένη από τον Νίκο Γαλενιανό) επί σκηνής από σαξόφωνο, πνευστά, κ.α. ενώ επίσης από τις ωραίες στιγμές ήταν η μουσική υπόκρουση της εισόδου και της απαγγελίας αποσπασμάτων από τραγωδίες του Ευριπίδη υπό τους ήχους αγαπημένων τραγουδιών όπως το «Ένα πρωινό - Πόσο σ’ αγαπώ» από τα «Κορίτσια στον ήλιο» και «Μια αγάπη για το καλοκαίρι».

Η παράσταση υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και συμπαραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου θα ταξιδέψει σ’ ένα μήνα περίπου, στις 10 και 11/8 στην Επίδαυρο αλλά και στο Ηρώδειο στις 3 Σεπτεμβρίου 2018.

Να σημειώσουμε ακόμα πως οι «Βάτραχοι» του Αριστοφάνη επαναλαμβάνονται απόψε Τετάρτη 11/7 στις 21.30 στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο της Πάτρας.

Την παράσταση της Τρίτης παρακολούθησε μεταξύ άλλων και η Νατάσα Ράγιου μαζί με τον γιο της Φάνη ενώ παρούσα στο Αρχαίο Ωδείο ήταν και η θεατρική επιχειρηματίας κυρία Νινέττα Λεμπέση.

Αρκετοί περίμεναν μετά έξω από τα παρασκήνια τους ηθοποιούς και ο Λάκης Λαζόπουλος φωτογραφήθηκε με όσους του το ζήτησαν.

Όσο για την ατάκα επί σκηνής διά στόματος Λάκη Λαζόπουλου που χάρισε το περισσότερο γέλιο ήταν το "έχεις facebook;".

Κείμενο – ρεπορτάζ: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Oι φωτ. είναι από το www.altsantiri.gr.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight