Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Δυτική Ελλάδα: Ενθαρρυντική πρώτη μέρα εκπτώσεων, με προσδοκίες – Τα ποσοστά των εκπτώσεων ανά είδος

Δυτική Ελλάδα:  Ενθαρρυντική πρώτη μέρα ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Χειρότερος ο φετινός Ιούνιος από αυτόν του 2016 και 2017

Κινητικότητα παρατηρήθηκε χθες πρώτη ημέρα των εκπτώσεων στην αγορά της Πάτρας και όχι μόνο. Οι καταναλωτές σε μεγάλο ποσοστό βγήκαν στα μαγαζιά για έρευνα αγοράς , αλλά και για κάποια πρώτα ψώνια και αυτό δεν παρατηρήθηκε μόνο στην Πάτρα. Όπως αναφέρει στο thebest.gr o Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, ΝΔ Ελλάδας, Ζακύνθου Κεφαλονιάς και Ιθάκης Γιώργος Βαγενάς, «υπάρχει μια αισιοδοξία στην αγορά ότι ο κόσμος διψάει για αγορές. Φαίνεται ότι πολλοί καταναλωτές περίμεναν της εκπτώσεις.  Υπήρξε κινητικότητα στην αγορά και έρευνα και κάποιες αγορές. Αυτό δεν αφορά μόνο την Πάτρα, αλλά ευρύτερα την περιοχή ευθύνης της Ομοσπονδίας».

Ωστόσο η πρώτη ημέρα των εκπτώσεων είναι συνήθως περισσότερο διερευνητική , οπότε  οι έμποροι περιμένουν περισσότερες αγορές από σήμερα και πέρα.

Σύμφωνα με την εικόνα που μας δίνει ο Γιώργος Βαγενάς, οι εκπτώσεις στην Πάτρα, τη ΝΔ Ελλάδα, την Πελοπόννησο και στα νησιά του Ιονίου, κυμαίνονται για τα ρούχα και τα παπούτσια, κατά μέσο όρο, από 30% ως 60%, στα είδη δώρων κατά μέσο όρο επίσης, από 20% - 30% , ενώ στα παιχνίδια και τα εποχικά οι εκπτώσεις είναι σαφώς μικρότερες.

Από την πλευρά του ο Πατρινός Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, ΝΔ Ελλάδας, Ζακύνθου Κεφαλονιάς και Ιθάκης Γιώργος Βαγενάς διαπιστώνει ότι στην Πάτρα, σε σχέση με άλλες περιοχές , όπως παραδείγματος χάριν, στη Λακωνία, οι καταναλωτές προτιμούν λιγότερο τα τοπικά καταστήματα.

Υπογραμμίζει την ανάγκη οι καταναλωτές να αναπτύξουν  σε ευρύτερο επίπεδο, μεγαλύτερη τοπική συνείδηση και να προτιμούν τις τοπικές επιχειρήσεις. «Η Πάτρα έχει πολύ καλές τιμές. Συκγαταλέγεται στις 2 με 3 φθηνότερες αγορές της χώρας» τονίζει.

Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος προβλέπει, στο πλαίσιο των θερινών εκπτώσεων τη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή 15 Ιουλίου, κάτι για το οποίο η Ομοσπονδία έχει εκφραστεί αρνητικά.

Ο Γιώργος Βαγενάς θεωρεί επιπλέον ότι είναι ανάγκη οι εκπτώσεις να είναι στοχευμένες , σε συγκεκριμένες περιόδους, ώστε να βγαίνουν ωφελημένοι και οι καταναλωτές και οι έμποροι.

Εκτιμά ότι τα δεκαήμερα δεν βοηθούν και επί της ουσίας αποπροσανατολίζουν το καταναλωτικό κοινό.

Να σημειώσουμε ωστόσο πως λόγω της δυσκολίας που παρατηρείται στην αγορά, οι εκπτώσεις είχαν ξεκινήσει στην πράξη, πριν την επίσημη έναρξη στις 9 Ιουλίου.

Ο Ιούνιος δε, όπως αναφέρει και ο κ. Βαγενάς ήταν ένας κακός μήνας για την αγορά, χειρότερος από τον περσινό και προπέρσινο και οι καταναλωτές έδειχναν να συγκρατούνται ακόμα και στην προμήθεια καλοκαιρινών ειδών. Γι΄αυτό και ευελπιστούν τώρα να αναθερμάνουν τα ταμεία τους.

 

 

ΑΛΛΑΞΕ ΟΝΟΜΑ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου

Ο Γιώργος Βαγενάς  πρόσφατα εξελέγη Πρόεδρος της άλλοτε Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου  και ΝΔ  Ελλάδας. Η οποία άλλαξε όνομα, στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασής της στη Βυτίνα Αρκαδίας και μετονομάστηκε σε Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, ΝΔ Ελλάδας, Ζακύνθου Κεφαλονιάς και Ιθάκης . Τα συγκεκριμένα νησιά του Ιονίου συμπεριλαμβάνονταν και πριν στους κόλπους της Ομοσπονδίας, ωστόσο δεν αναφέρονταν στον τίτλο.

Στην τελευταία συνεδρίαση, έγινε επίσης ενημέρωση για τον εξωδικαστικό μηχανισμό  από τον νομικό σύμβουλο της ΕΣΕΕ Αντώνη Μεγγούλη, ενώ ο  κ. Βαγενάς ενημέρωσε γύρω από το θέμα των open malls, ενώ επί τάπητος τέθηκαν και άλλα ζητήματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά