Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: "Περιπολίες" κατοίκων για τον εντοπισμό μεταναστών στην παραλιακή- "Δεν είμαστε ρατσιστές", δηλώνουν

Πάτρα: "Περιπολίες" κατοίκων γ...

24ωρη κι αυξημένη η φύλαξη της Πειραϊκής-Πατραϊκής από τον ΟΛΠΑ

Μετά την εκκένωση των δύο πρώην εργοστασίων Λαδόπουλου και ΑΒΕΞ στόχος της επόμενης μέρας είναι να μην διαμορφωθούν και πάλι οι συνθήκες εκείνες που θα επιτρέψουν τη δημιουργία νέων άτυπων καταυλισμών όπου θα διαμένουν, υπό άθλιες συνθήκες, όσοι μετανάστες πείθονται από τα κυκλώματα ότι μέσω του λιμανιού της Πάτρας μπορούν να περάσουν στην Ιταλία.

Βασικό σχέδιο της κυβέρνησης, όπως το περιέγραψε στην πρόσφατη επίσκεψή του ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας, αποτελεί η «θωράκιση» του λιμανιού.

Μέχρι τότε όμως φαίνεται πώς οι κάτοικοι του νοτίου διαμερίσματος είναι αποφασισμένοι να πάρουν μέρος της «ευθύνης» πάνω τους. Αυτό αποκάλυψαν μάλιστα οι ίδιοι κατά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, παρουσία του κ. Βίτσας.

Όπως φαίνεται, καθ’ ομολογίαν μάλιστα του προέδρου του Συλλόγου Κυψέλης Νίκου Μακρυπόδη, οι κάτοικοι έχουν συστήσει ομάδες «περιφρούρησης». Αυτές οι ομάδες πολιτών πραγματοποιούν «περιπολίες» στην ευρύτερη περιοχή του νέου λιμανιού της Πάτρας δίνοντας ιδιαίτερο βάρος σε εγκαταλελειμμένα κτίρια τα οποία μπορούν να αποτελέσουν εν δυνάμει στέγη για πρόσφυγες και μετανάστες.

Οι κάτοικοι χτενίζουν τα «ύποπτα» για εκείνους σημεία προκειμένου να διαπιστώσουν εάν έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται ξανά αλλοδαποί. Αν και η τακτική αυτή προκαλεί ερωτηματικά αφού ο έλεγχος και οι περιπολίες αποτελούν έργο των αρμόδιων Αρχών και όχι των απλών πολιτών, οι κάτοικοι ισχυρίζονται ότι δεν επιθυμούν να υποκαταστήσουν την Αστυνομία. Αναφέρουν δε ότι έχουν δώσει εξετάσεις μη ρατσιστικής συμπεριφοράς και ότι εάν εντοπίσουν κάτι δεν θα πάρουν το «νόμο στα χέρια τους» αλλά θα ενημερώσουν τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα ο οποίος και την προηγούμενη φορά έτρεξε τις διαδικασίες για την παρέμβαση της Πολιτείας.

Παράλληλα οι κάτοικοι, όπως και άλλοι φορείς της περιοχής που συμμετείχαν στην σύσκεψη υπό τον κ. Βίτσας, ζήτησαν την ενίσχυση της Αστυνομίας και του Λιμενικού. Από την πλευρά του ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες στο λιμάνι υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο εκ μέρους της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού προκειμένου να μην δημιουργηθούν εκ νέου ανάλογες καταστάσεις με εκείνες του πρόσφατου παρελθόντος.

Τέλος ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Πατρών Νίκος Κοντοές εξήγησε ότι όσον αφορά στην φύλαξη των εγκαταστάσεων της Πειραϊκής Πατραϊκής που ανήκει στον ΟΛΠΑ έχουν ληφθεί επιπλέον μέτρα. Μετά την επιχείρηση εκκένωσης Λαδόπουλου-ΑΒΕΞ έχει ενισχυθεί με προσωπικό η ιδιωτική εταιρεία security που φυλάσσει τον χώρο επί 24ώρου βάσεως.

Τα άτομα της security περιπολούν συνεχώς τα 200 στρέμματα της ΠΠ και όταν εντοπίσουν μετανάστες που προσπαθούν να εγκατασταθούν στα κτίρια του πρώην εργοστασίου ενημερώνουν αμέσως την Αστυνομία προκειμένου να παρέμβει.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις