Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

ΠΑΜΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑ; ΔΕΝ «ΧΑΝΕΤΑΙ» Ο ΓΑΛΛΟΣ PERFORMER ΤΗΣ ΖΩΩΔΟΥΣ ΚΟΛΑΣΗΣ OLIVIER DE SAGAZAN ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ

ΠΑΜΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑ; ΔΕΝ «ΧΑΝΕΤΑΙ» Ο ΓΑΛΛΟΣ PE...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Ανθρωπος, ζώο ή γλυπτό;

Οι λάτρεις του χορού και της πιο αναπάντεχης κι ερεθιστικής πλευράς της σύγχρονης τέχνης δεν θα χάσουν την ευκαιρία να απολαύσουν ζωντανά στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το γάλλο Olivier de Sagazan, χορευτή-performer, γλύπτη και ζωγράφο στο πλαίσιο του 24ου Φεστιβάλ Χορού της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Στο πολυσυζητημένο θέαμα Transfiguration ο διάσημος καλλιτέχνης εμφανίζεται ως ζωντανό εικαστικό έργο και το κεφάλι του είναι σκεπασμένο από πηλό, καθώς αναζητάει διαρκώς νέα μορφή!

 

Το ραντεβού έχει δοθεί για τις 14 Ιουλίου στην καρδιά του καλοκαιριού. Η παράσταση έχει ήδη κριθεί ως συγκλονιστική αφού ο Sagazan  αλλάζει ταυτότητες επί σκηνής – από άνθρωπος σε ζώο και από ζώο σε διάφορα υβριδικά πλάσματα. Διαπερνά, αφαιρεί και ξετυλίγει τα στρώματα του πηλού από το πρόσωπό του, σε μια αγωνιώδη αναζήτηση να επανεξετάσει την έννοια της ζωής.  «Με αφήνει κατάπληκτο το πόσο φυσιολογικό, ακόμη και ασήμαντο, θεωρούν οι άνθρωποι το γεγονός ότι είναι ζωντανοί» έχει δηλώσει. Το έργο ανήκει σε μια ολόκληρη σειρά με θέμα την αδάμαστη ουσία της ανθρώπινης φύσης, με την οποία ο Sagazan ασχολείται την τελευταία δεκαετία. Mετά τις εμφανίσεις του σε Ευρώπη, Γαλλία και Καναδά ο Sagazan έρχεται να ενοχλήσει και να συγκινήσει αντιπροσωπεύοντας το κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός της Μεσσηνίας.

 

Γεννημένος στο Κονγκό, μεγάλωσε στη Γαλλία όπου και σπούδασε βιολογία αλλά τελικά η τέχνη και η ακραία εξερεύνηση των δυνατοτήτων του σώματός του τον κέρδισαν. Εκτός από τις σκηνικές του εμφανίσεις, εμφανίζεται επίσης στην κινηματογραφική ταινία Samsara του Ron Fricke, την τηλεοπτική σειρά Channel Zero του Nick Antosca, σε βιντεοκλίπ των Mylène Farmer και FKA Twigs καθώς και σε ταινία μόδας με τους Nick Knight και Gareth Pugh.

 






* Transfiguration- 14/7 Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας.  Διάρκεια: 50′. Επιτρέπεται η είσοδος ανηλίκων άνω των 16 ετών.

Γενική είσοδος: €15,00. Φοιτητικό / μειωμένο εισιτήριο: €12,00. Έναρξη προπώλησης εισιτηρίων στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας:
Τρίτη 3 Ιουλίου 2018 (10:00-13:00 & 18:30-21:00 καθημερινά εκτός απογεύματος Σαββάτου και Κυριακής). Αριστομένους 33, 24133 Καλαμάτα
Πληροφορίες για εισιτήρια & αγορά μέσω πιστωτικών καρτών
(Visa & Mastercard): τηλ. 27211 81030. Εισιτήρια θα βρείτε και στα καταστήματα Public.




Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View