Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Με ένταση η Πρωτομαγιά στην Πάτρα - Φθορές στην Πειραιώς, πέταξαν νεράντζια και καφέδες, έκαψαν κάδους-ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Με ένταση η Πρωτομαγιά στην Πάτρα - Φθορ...

Χωρίς Προαστιακό και πλοία -Με δρομολόγια Κυριακής-αργίας το αστικό ΚΤΕΛ Πατρών

12.39 Συγκέντρωση έξω από το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας πραγματοποίησε η Συνδικαλιστική Ενωτική Συμμαχία. Άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου επιτέθηκαν φραστικά στους συγκεντρωμένους ενώ πέταξαν καφέδες και νεράτζια.

Επίσης έκαψαν το στεφάνι που κατέθεσε η επικεφαλής Σταυρούλα Νικολάου στρο μνημείο της πλατείας Όλγας.

Ακολουθεί δήλωση του Κώστα Πετρόπουλου, εκπρόσωπου της ΑΔΕΔΥ.

Ακολουθεί δήλωση της Σταυρούλας Νικολοάου, Επικεφαλής Συνδικαλιστικής Ενωτικής Συμμαχίας (Σ.Υ.ΝΔ.Ε.ΣΥ) του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας.

Σε επιφυλακή είναι η αστυνομία καθώς κουκουλοφόροι προκάλεσαν φθορές σε τράπεζα που βρίσκεται στην οδό Μαιζώνος και έκαψαν και κάδους. Δύναμη της Πυροσβεστικής έσπευσε Κορίνθου και Κολοκοτρώνη και έσβησε φωτιά.

Πριν από λίγο (12.10)ολοκληρώθηκε και η πορεία του ΠΑΜΕ στο κέντρο της Πάτρας αφού προηγήθηκε συγκέντρωση έξω από το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας.

 

Σε εξέλιξη είναι η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έξω στο Εργατικό Κέντρο της Πάτρας. Η οδός Κολοκοτρώνη έχει κλείσει ενώ στο σημείο βρίσκονται περίπου 1000 άτομα.

Στην πλατεία Όλγας βρίσκονται 50 άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου χωρισμένα σε δύο ομάδες των 25 ατόμων. Ο Δήμαρχος Πατρέων, μεταξύ άλλων, δήλωσε που βρίσκεται στο Εργατικό Κέντρο δήλωσε: "Μπορούμε να τα ανατρέψουμε όλα και να έχουμε αυτά που δικαιούμαστε".

Ακολουθεί η δήλωση του Προέδρου της Προσωρινής Διοίκησης του Εργατικού Κέντρο Πάτρας, Κωνσταντίνου Σπανού.

09.04 Ημέρα κινητοποιήσεων και απεργιών είναι η σημερινή. Στην Πάτρα, για τη φετινή Πρωτομαγιά, κεντρικό σημείο των κινητοποιήσεων θα αποτελέσει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο όπου θα πραγματοποιηθούν δύο συγκεντρώσεις, η μία του ΠΑΜΕ και η άλλη της Συνδικαλιστικής Ενωτικής Συμμαχίας, με διαφορετικές ώρες έναρξης.

 

Από το Εργατικό Κέντρο θα περάσουν στις 10:00 και στις 12:00 τα εργατικά σωματεία και συνδικάτα της περιοχής

Στην είσοδο του κτιρίου της οδού Κολοκοτρώνη το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10 το πρωί. Στη συγκέντρωση θα συμμετέχει και ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Πάτρας που στην ανακοίνωση του αναφέρει:"1 ΜΑΗ! Ημέρα Μνήμης και Αγώνα! Τιμάμε τους νεκρούς του Σικάγο, τους εκτελεσμένους της Καισαριανής, όλους τους αγωνιστές της Παγκόσμιας Εργατικής Τάξης!Συνεχίζουμε τον Αγώνα τους, με αξιοπρέπεια, με το κεφάλι ψηλά!".

Ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών καλεί τα Μέλη του να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που έχει ανακοινώσει το Εργατικό Κέντρο Πατρών και άλλοι Φορείς την 1η Μαΐου 2018 και ώρα 10.00 στο Εργατικό Κέντρο Πατρών.

Επίσης στη συγκέντρωση συμμετέχει και η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης.

Στις 10, στο Εργατικό Κέντρο θα βρεθεί και ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης. Όπως ανέφερε σε ανακοίνωση του: Την Πρωτομαγιά, ημέρα σύμβολο για την παγκόσμια εργατιά, θα είμαστε μαζί με τους εργαζόμενους της πόλης και τα Συνδικάτα τους, στη συγκέντρωση μπροστά στο Εργατικό Κέντρο στις 10 το πρωί, για να διαδηλώσουμε και να απαιτήσουμε την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις επεμβάσεις του ΝΑΤΟ.

Στη συγκέντρωση στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο της Πάτρας η δημοτική αρχή

Από την άλλη, η Συνδικαλιστική Ενωτική Συμμαχία προγραμματίζει συγκέντρωση στον ίδιο χώρο για τις 12 το μεσημέρι της Τρίτης.

Σε ανακοίνωση της η Συνδικαλιστική Ενωτική Συμμαχία (Σ.Υ.ΝΔ.Ε.ΣΥ) του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας με Επικεφαλής την Σταυρούλα Παναγοπούλου Νικολάου καλεί:

"Όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, στην 24ωρη Γενική Απεργία για την Εργατική Πρωτομαγιά, την Τρίτη 1η Μάη στο Εργατικό Κέντρο ώρα 12:00. Για να Διαδηλώσουμε για έναν κόσμο Ισότητας, Ευημερίας, Αλληλεγγύης και Κοινωνικής Δικαιοσύνης για την επαναφορά των κεκτημένων μας και την επανίδρυση του Κοινωνικού Κράτους.

Για να τιμήσουμε τη θυσία των Συντρόφων μας στο Σικάγο του 1886 τους Πρωτοπόρους Αγωνιστές της Ελληνικής Εργατικής Τάξης, τους Νεκρούς του Μάη του 1936, τους εκτελεσμένους στην Καισαριανή την Πρωτομαγιά του 1944, τους Αγωνιστές και τα θύματα της Εθνικής Αντίστασης και της 7χρονης δικτατορίας του Πολυτεχνείου. Πάλεψαν και θυσιάστηκαν για το 8ωρο, για τη μόνιμη και Πλήρη Εργασία, για τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, την ΙΣΟΤΗΤΑ, την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και την ΕΙΡΗΝΗ.

Έχουμε υποχρέωση να επαναφέρουμε τα κεκτημένα μας όπου ισοπέδωσαν και προσπαθούν να αποτελειώσουν οι νεοφιλελεύθερες και τροϊκανές πολιτικές που εξαθλιώνουν την κοινωνία εξοντώνουν τους εργαζόμενους και φυσικά έχοντας ως στόχο την κατάργηση των Συνδικάτων.

Ο Αγώνας είναι Μονόδρομος.

Η «Κυβέρνηση της Αριστεράς» εξακολουθεί με την ίδια εμμονή να πλήττει τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα αφήνοντας στο απυρόβλητο με μια συγκαλυμμένη προστασία, τους φοροκλέπτες, τους μεγαλοοφειλέτες εκχωρώντας το δημόσιο πλούτο σε πανίσχυρους εγχώριους και διεθνείς ομίλους υποβαθμίζοντας την Υγεία, την Παιδεία, την Πρόνοια, τις Κοινωνικές Υπηρεσίες".

Στην ίδια συγκέντρωση συμμετέχει και το Σωματείο Εργαζομένων Καζίνο Ρίο που στην ανακοίνωση του, μεταξύ άλλων αναφέρει: "Να βρεθούμε ξανά μαζί, όλα τα δημοκρατικά σωματεία της πόλης και να θέσουμε γερά θεμέλια για ενιαίες απεργιακές κινητοποιήσεις και δράσεις. Μόνο έτσι θα βρεθεί ο δρόμος για την πραγματική άνοιξη των εργαζομένων".

Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η Ένωση», με ανακοίνωση της καλεί « όλους και όλες τους δημοκράτες εργαζόμενους στη συγκέντρωση που διοργανώνουν τα δημοκρατικά σωματεία της περιοχής μας, την Τρίτη 1η Μάη έξω από το Εργατικό Κέντρο στις 12μ.μ.».

Η 1η Μάη βρίσκει τους εργαζόμενους το νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» να απεργούν και να διαδηλώνουνκαθώς, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους, παρά την μετεγκατάσταση τους στο ανακαινισμένο 7όροφοκτίριο-στολίδι, συνεχίζουν να  λειτουργούν με  κτιριακά και χωροταξικά προβλήματα, με ελλιπέστατο προϋπολογισμό και με πάρα πολλές ελλείψεις Προσωπικού και Ιατρών - αγωνιζόμενους.

Επίσης "το Προεδρείο της Ομοσπονδίας Ε.Β.Ε Νομού Αχαΐας, θέλοντας να τιμήσει τους αγώνες, καλεί όλα τα σωματεία – μέλη της να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις που θα γίνουν στην πόλη μας εν όψει του εορτασμού της αργίας – απεργίας της Πρωτομαγιάς".

 

Χωρίς πλοία Πάτρα και Δυτική Ελλάδα την Πρωτομαγιά

Τι γίνεται με τα μέσα μεταφοράς;

 

Χωρίς Προαστιακό και πλοία την Πρωτομαγιά

Αστικά λεωφορεία

Τα δρομολόγια των λεωφορείων του αστικού ΚΤΕΛ θα είναι αυτά που γίνονται τις Κυριακές και τις αργίες.

Προαστιακός

Χωρίς Προαστιακό θα μείνει η Πάτρα την ημέρα της Πρωτομαγιάς

Η Πανελληνία Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.) θα συμμετέχει την Τρίτη 1 Μαΐου 2018 στην 24ωρη απεργία, που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ, για την ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς και με διάρκεια από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας έως τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Λόγω της απεργίας θα ματαιωθούν τα βραδινά δρομολόγια της Δευτέρας 30/04/2018 στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη (που έχουν ώρα αναχώρησης τα μεσάνυχτα) και όλα τα σιδηροδρομικά δρομολόγια σε όλο δίκτυο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ συμπεριλαμβανομένου του Προαστιακού και των τουριστικών δρομολογίων την Τρίτη 01/05/2018.

Σημειώνεται ότι οι βραδινές αμαξοστοιχίες 600 και 601 από Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, (Τρίτη μεσάνυχτα προς Τετάρτη), θα κυκλοφορήσουν κανονικά μετά τη λήξη της απεργίας.

Πλοία

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα είναι αύριο τα πλοία, λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ, για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Η απεργία αφορά όλες τις κατηγορίες πλοίων και θα αρχίσει στις 00:01 τα ξημερώματα της Τρίτης 1η Μαΐου με ώρα λήξης τις 24:00 το βράδυ της ίδιας ημέρας.

«Υψώνουμε φωνή διαμαρτυρίας και διεκδικούμε την άμεση επίλυση του συνταξιοδοτικού, την ανάκληση των μειωμένων ειδικών συνθέσεων με κατάργηση του νόμου 4150/2013, την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την άμεση και ορθή καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών στα πληρώματα» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΝΟ. Στην απεργία για τον εορτασμό της εργατικής πρωτομαγιάς συμμετέχουν με 24ωρη απεργία η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών ( Π.Ε.Π.Ρ.Ν.), αλλά και οι εργαζόμενοι στα λιμάνια.

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμάνιων Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) σε ανακοίνωσή της ζητεί την κατάργηση των μνημονιακών διατάξεων και των συνεπειών τους, μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας, διασφάλιση της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος και παροχή αξιοπρεπών συντάξεων. Οι εργαζόμενοι στον ΟΛΠ θα συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις