Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Η εκπαίδευση πέρα από τα βιβλία και τις σχολικές αίθουσες!

Η εκπαίδευση πέρα από τα βιβλία και τις ...

Του Γ. Στ.

Ζούμε σε μια κοινωνία η οποία μέρα με την μέρα εξελίσσεται και μαζί με αυτήν και όλοι της οι θεσμοί. Μήπως όμως εμείς μένουμε στάσιμοι;

Όντας μαθητής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εδώ και 4 χρόνια έχω συνειδητοποιήσει ότι λίγοι έχουν προσαρμοστεί στην νέα πραγματικότητα. Η εποχή που ο μαθητής πήγαινε στο σχολείο άκουγε τον καθηγητή και αφιλτράριστα αποστήθιζε τις πληροφορίες που του δίνονταν ανήκει πια στο παρελθόν. Οι μαθητές στο σχολείο πλέον πρέπει να αποκομίζουν πράγματα περισσότερα από αυτά που παρέχουν τα σχολικά βιβλία και ευτυχώς υπάρχουν σχολεία και καθηγητές που φροντίζουν για αυτό.

Ταξιδεύοντας στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus KA2, συμμετέχοντας σε εκπαιδευτικές εκδρομές του σχολείου μου τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα, λαμβάνοντας μέρος σε διαγωνισμούς, ημερίδες, συνέδρια ,προσομοιώσεις του ΟΗΕ , ραδιοφωνικές εκπομπές , ομίλους και προγράμματα και σε ότι άλλο μου έδινε την δυνατότητα το σχολείο μου απέκτησα δεξιότητες και γνώσεις που δεν θα αποκτούσα διαφορετικά. Αποφοιτώντας από το γυμνάσιο κατάλαβα, μετά από ένα χρονικό διάστημα, την συμβολή όλων αυτών στην διαμόρφωση του χαρακτήρα μου. Έτσι, πιστεύω ακράδαντα ότι αυτές οι δράσεις πρέπει να προωθούνται και οι μαθητές να ενθαρρύνονται να συμμετέχουν σε αυτές.

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι καθηγητές κάνανε επιπλήξεις για τυχόν ώρες που απουσίαζα από το μάθημά τους, ασχολούμενος με κάποια εργασία ή οργανώνοντας κάποια δράση με το 15μελές συμβούλιο. Αυτοί οι καθηγητές με κάνανε να νιώθω τύψεις, έχοντας πλέον όμως ολοκληρώσει το γυμνάσιο και βρισκόμενος ένα βήμα πριν την τελική ευθεία για τις πανελλαδικές εξετάσεις κάνω τον απολογισμό μου και καταλήγω στο ότι οι δράσεις αυτές πραγματικά δημιουργούν νέους με ερεθίσματα και τους διδάσκουν πράγματα τα οποία θα αποβούν πάνω από χρήσιμα στην ενήλικη ζωή τους.

Κλείνοντας λοιπόν συμπεραίνουμε ότι η εκπαίδευση πλέον θα πρέπει να επικεντρώνεται σε τέτοιου είδους δράσεις με σκοπό τον εκσυγχρονισμό της και την δημιουργία ευαισθητοποιημένων νέων και κατ’ επέκταση σωστών πολιτών.

Οι καιροί αλλάζουν και έτσι πρέπει να κάνουμε και εμείς.

Γ.ΣΤ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις