Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

500 μαθητές του Αρσακείου έγιναν για μία μέρα "διπλωμάτες" των Ηνωμένων Εθνών στην Πάτρα - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

500 μαθητές του Αρσακείου έγιναν για μία...

Στο Συνεδριακό κέντρο του Α.Τ.Ε.Ι. Πάτρας παρουσία και του Robert Stern

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης του 3ου ATSMUN με θέμα: “Let the youth speak, young voices into politics make a difference –ας αφήσουμε τους νέους να μιλήσουν, οι νέες φωνές στην πολιτική κάνουν τη διαφορά”, στο Συνεδριακό κέντρο του Α.Τ.Ε.Ι. Πάτρας, παρουσία της Επόπτριας των Σχολείων της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας (Αρσακείων) Βασιλικής Παπαπέτρου, του συντονιστή της Επιτροπής του Διεθνούς Δικαστηρίου Robert Stern, του αντιπρύτανη του Α.Τ.Ε.Ι. Πάτρας Σπύρου Συρμακέση, του συμβούλου του Cambridge University Stephen John Taylor, της προϊσταμένης Παιδαγωγικής και Επιστημονικής Καθοδήγησης Σοφίας Χριστοπούλου και πολλών άλλων εκλεκτών προσκεκλημένων καθώς και 500 περίπου μαθητών - συνέδρων σε ρόλο «διπλωματών» μαζί με τους καθηγητές τους.

Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου κήρυξε η Γενική Γραμματέας Άννα Γιαπιτζή-Παπανδρέου και τέως μαθήτρια του Αρσακείου Σχολείου Πατρών,  η οποία καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, ευχήθηκε για ένα γόνιμο συνέδριο ενώ τόνισε τη σημαντική ευθύνη των Ηνωμένων Εθνών στην ανάπτυξη μιας ενιαίας δύναμης για την επίλυση των παγκοσμίων προβλημάτων.

Ο αντιπρύτανης του Α.Τ.Ε.Ι. Πάτρας Σπύρος Συρμακέσης παρότρυνε τους νέους να τολμούν, να στοχεύουν και να μη φοβούνται. Στη συνέχεια ο συντονιστής της ελληνικής γλώσσας των Σχολείων της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας Ιωάννης Χριστόπουλος διάβασε την επιστολή του Προέδρου των Σχολείων της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας Γεώργιου Μπαμπινιώτη, ο οποίος αδυνατούσε να παρευρεθεί, που απευθυνόμενος στους συνέδρους τους ενθάρρυνε να διατυπώνουν τις απόψεις τους σε θέματα που απασχολούν την ανθρωπότητα και όχι απλά να αναπαράγουν παρωχημένες γνώμες παλαιοτέρων γενεών.

«Η αδυναμία σκέψης ακόμα και αν εκφράζεται με το σωστό τρόπο δεν πείθει κανένα και δεν μπορεί να επιφέρει καμία αλλαγή στον κόσμο».

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο Robert Stern - συντονιστής της Επιτροπής του Διεθνούς Δικαστηρίου, ο οποίος και εμπνεύστηκε από το φετινό θέμα του συνεδρίου επαναλαμβάνοντας τα εξής: «Αφήστε τη νεολαία να μιλήσει: Οι φωνές των νέων μπορούν να κάνουν τη διαφορά».

Ο Stephen John Taylor υποστήριξε ότι η μεταλαμπάδευση της γνώσης να μη γίνεται μόνο από τους παλιούς προς τους νέους αλλά να ακολουθεί μία αμφίδρομη πορεία, ενώ ο Αναστάσιος Καρδαμάκης, απόφοιτος των Αρσακείων Σχολείων Πατρών και μέλος του οργανωτικής ομάδας του συνεδρίου, τόνισε στους συνέδρους πόσο σημαντικό είναι να μην χάνουν τις πολύτιμες ευκαιρίες που εμφανίζονται στη ζωή τους.

Τέλος, η συντονίστρια του αγγλικού τμήματος των Σχολείων της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας Ασπασία Κοντογιάννη, εμπνεύστρια του MUN στα Αρσάκεια Σχολεία, καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, ευχήθηκε για ένα παραγωγικό και όμορφο συνέδριο και ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες.

Το συνέδριο έλαβε χώρα το χρονικό διάστημα 15 με 18 Μαρτίου 2018. Χορηγός επικοινωνίας ήταν το thebest.gr.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight