Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Μποστάνι το οικόπεδο του ΒΙΟΠΑ μέχρι να γίνει το αποτεφρωτήριο – Τι περιμένει ο Δήμος

Πάτρα: Μποστάνι το οικόπεδο του ΒΙΟΠΑ μέ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Εντός του Μαρτίου η αλλαγή του Σχεδίου Πόλης από την Αποκεντρωμένη

Έργο προτεραιότητας είναι για το Δήμο Πατρέων η δημιουργία αποτεφρωτηρίου νεκρών. Για το θέμα έχει γίνει μεγάλη συζήτηση τα τελευταία χρόνια και ενώ το τελευταίο διάστημα δε φαίνεται να υπάρχουν εξελίξεις… αυτές «τρέχουν».

Πάτρα:Ανήσυχοι και επιφυλακτικοί για το αποτεφρωτήριο νεκρών τα μέλη του συλλόγου Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος της περιοχής του Κ.Υ.Χαλανδρίτσας

Το οικόπεδο στο οποίο θα δημιουργηθεί το Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών έχει βρεθεί και βρίσκεται στην περιοχή του ΒΙΟΠΑ (πίσω από ιδιωτικό ΚΤΕΟ).

Μέχρι να γίνει η συνεδρίαση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και να ολοκληρωθεί η διαδικασία τροποποίησης του σχεδίου Πόλης στο ΒΙΟΠΑ για να προχωρήσει το έργο, το οικόπεδο χρησιμοποιεί ένας… μικροκαλλιεργητής.

Τι στ’ αλήθεια συμβαίνει με το Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών στην Πάτρα;

Όπως μάθαμε από τον Αντιδήμαρχο Πολεοδομικού Σχεδιασμού, Περιβάλλοντος και Έργων Υποδομής, Παύλο Στάμο, ο οποίος είναι υπεύθυνος του έργου, ο μικροκαλλιεργητής που καλλιεργεί εποχιακά ζαρζαβατικά θα αποχωρήσει όταν όλα θα είναι έτοιμα για τη δημιουργία του αποτεφρωτηρίου. «Αυτό το οικόπεδο πάντα το μίσθωνε κάποιος καλλιεργητής» ανέφερε.

Όσο για το πότε θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για το έργο…

Το θέμα θα "περάσει" από τη Συνεδρίαση μέσα στον Μάρτιο ενώ από τη στιγμή που υπάρξει η τροποποίηση του σχεδίου και θα ξεκινήσει το έργο, το αποτεφρωτήριο θα είναι έτοιμο σε ένα χρόνο.

Πάτρα: Στα... όπλα για το αποτεφρωτήριο νεκρών οι κάτοικοι των συνοικιών κοντά στο ΒΙΟΠΑ -Τι προβλέπει το σχέδιο της Δημοτικής Αρχής

*Στο μεταξύ σε επικοινωνία που είχε με το thebest.gr, ο συγκεκριμένος ανθοπαραγωγός - μικροκαλλιεργητής (τα στοιχεία του τα έχει το thebest.gr) και σύμφωνα και με πληροφορίες από κατοίκους της περιοχής, έχει αποχωρήσει από το οικόπεδο - μποστάνι εδώ και πάνω από 1 χρόνο, από τον Σεπτέμβριο του 2016 καθώς έχει αγοράσει δικό του άλλο οικόπεδο για την δουλειά του.

Στο σημείο υπάρχουν αυτή τη στιγμή οικοδομικά υλικά καθώς και δύο ζώα (άλογα). Η έκταση είναι περίπου 10 στρέμματα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις