Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

20 Πατρινοί, άσχετοι με το θέατρο, πειραματίζονται κι ανεβάζουν μια πρωτοποριακή παράσταση στον Απόλλωνα

20 Πατρινοί, άσχετοι με το θέατρο, πειρα...

Η παράσταση θα ανέβει στο δημοτικό θέατρο της Πάτρας 16,17 και 18 Μαρτίου

Μια ομάδα ανθρώπων δημιουργεί μια παράσταση ακολουθώντας τις οδηγίες ενός εγχειρίδιου. Η δημιουργία μιας παράστασης, όσο διασκεδαστική κι αν είναι, απαιτεί πολλή δουλειά. Για να ψυχαγωγηθούν οι ίδιοι αλλά και να διασκεδάσουν το κοινό, αυτοί οι άνθρωποι λένε ιστορίες. Εικάζουν για το μέλλον της εργασίας: ποιοι, πώς και για ποιους θα εργάζονται… Κι έτσι, μεταξύ εργασίας και κουβέντας για την εργασία, θα αναζητηθεί η ευτυχία.

Η παράσταση με τίτλο A Manual on Work and Happiness (Ένα Εγχειρίδιο για την Εργασία και την Ευτυχία) που θα παρουσιαστεί στο δημοτικό θέατρο Απόλλων στις 16, 17 και 18 Μαρτίου, και βασίζεται σε ένα εγχειρίδιο οδηγιών το οποίο θα είναι σύντομα διαθέσιμο στο διαδίκτυο.

Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για την υλοποίηση της παράστασης (οδηγίες στησίματος + κείμενα του Pablo Gisbert + εικόνες για εκτύπωση για τη δημιουργία του σκηνικού), θα μπορούν να μεταφορτωθούν εύκολα και οποιοσδήποτε, οπουδήποτε στον κόσμο, θα έχει τη δυνατότητα να ανεβάσει την παράσταση. Πρόκειται για ένα έργο μέγιστης προσβασιμότητας - και χωρίς δικαιώματα.

Στην πρωτοποριακή παράσταση συμμετέχουν 20 πατρινοί, φοιτητές, ελεύθεροι επαγγελματίες κ.α.  που δεν έχουν καμία σχέση με το θέατρο αλλά θέλησαν να  πειραματιστούν με αυτό. Έτσι, μπήκαν στη διαδικασία της πρόβας που γίνεται με εντατικούς ρυθμούς για να ετοιμαστεί η παράσταση και να ανέβει στα μέσα Μαρτίου.

Ανάμεσά τους ο δημοσιογράφος Άγγελος Κωνσταντίνου και άλλοι από διάφορους επαγγελματικούς χώρους.

Η παράσταση A Manual on Work and Happiness είναι μέρος του ομώνυμου σχέδιου συνεργασίας που συντονίζεται από το δίκτυο πόλεων Artemrede (Πορτογαλία) σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Pergine Spettacolo Aperto (Ιταλία), το κέντρο διαμονής L'arboreto - Teatro Dimora (Ιταλία) και το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας (Ελλάδα), υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση των mala voadora. Το σχέδιο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Creative Europe της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight