Πέφτει άσφαλτος από Ψαθόπυργο μέχρι Βραχνέϊκα – Ποιοι δρόμοι θα φτιαχτούν σε Ανατολικό, Αρκτικό και Νότιο διαμέρισμα της Πάτρας

Κοινωνία

Οχτώ εκατομμύρια ευρώ για έργα ασφαλτόστρωσης από τον Δήμο

02/03/2018 19:15

Μοιραστείτε το άρθρο:


Διαβάστε ακόμα
Δυτική Ελλάδα: Σοκάρουν οι καταθέσεις των γονιών 14χρονων που αποπλανήθηκαν από 30χρονο
Δολοφονία τα ξημερώματα στην πλατεία Βικτωρίας
Την Δευτέρα δικάζονται στην Τουρκία οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί με την κατηγορία της παράνομης διείσδυσης σε απαγορευμένη περιοχή -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ
Διαβάστε επίσης
Ο παράδεισος δεν είναι μακριά από την Πάτρα - Βρίσκεται πίσω από το  μοναστήρι του Ομπλού! ΦΩΤΟΗ περιοχή Λίμνα
Ο παράδεισος δεν είναι μακριά από την Πάτρα - Βρίσκεται πίσω από το μοναστήρι του Ομπλού! ΦΩΤΟ
Θλίψη για το χαμό της 47χρονης Τζίνας ΑχτύπηΚηδεύεται σήμερα στον Πύργο Ηλείας
Θλίψη για το χαμό της 47χρονης Τζίνας Αχτύπη
Πάτρα: Δικυκλιστής εκτοξεύτηκε στο καπό αυτοκινήτου μετά από τροχαίο – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΣτη συμβολή των οδών Κορίνθου και Σατωβριάνδου
Πάτρα: Δικυκλιστής εκτοξεύτηκε στο καπό αυτοκινήτου μετά από τροχαίο – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ
Πέφτει άσφαλτος από Ψαθόπυργο μέχρι Βραχνέϊκα – Ποιοι δρόμοι θα φτιαχτούν σε Ανατολικό, Αρκτικό και Νότιο διαμέρισμα της Πάτρας  Οχτώ εκατομμύρια ευρώ για έργα ασφαλτόστρωσης από τον Δήμο
 

Στην τελική ευθεία μπαίνει η προετοιμασία των υπηρεσιών του Δήμου Πατρέων για την υλοποίηση ενός ευρείας κλίμακας παρεμβάσεων ανακατασκευής και συντήρησης δρόμων της πόλης. Το πρόγραμμα, όπως ήδη έχει γράψει το thebest.gr, θα ξεκινήσει την Άνοιξη του 2018 και συνολικά θα διατεθούν οχτώ εκατομμύρια ευρώ, από ίδιους πόρους του Δήμου.

Στην πρόσφατη συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο, ενέκρινε τη μελέτη του έργου  ανακατασκευής δρόμων και τεχνικών έργων στον Ανατολικό Τομέα του Δήμου Πατρέων, προϋπολογισμού 1.800.000 ευρώ.

Το αντικείμενο της μελέτης αφορά στην ανακατασκευή και συντήρησης τμημάτων οδών και κεντρικών αρτηριών του Ανατολικού Τομέα, ανάλογα με τις προτεραιότητες που έχουν δοθεί από το Τοπικό Συμβούλιο και την Υπηρεσία, οι οποίες μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν χωματουργικές εργασίες (εκσκαφές, επιχώματα, κ.λπ.), εργασίες οδοστρωσίας και ασφαλτικών (υπόβαση, βάση, ασφαλτοτάπητας) και τα συνοδά μικρά τεχνικά έργα όπου απαιτείται (ρείθρα, πεζοδρόμια, φρεάτια).

Η παραπάνω μελέτη αποτελεί τμήμα της ευρύτερης παρέμβασης ασφαλτόστρωσης των δρόμων, καθώς υπάρχουν μελέτες για το Αρκτικό και το Νότιο Διαμέρισμα.

Που θα γίνουν οι παρεμβάσεις

Αν και οι τελικές αποφάσεις για τους δρόμους στους οποίους θα γίνουν οι παρεμβάσεις δεν έχουν ληφθεί, αυτό θα γίνει από τις δημοτικές υπηρεσίες σε συνεργασία με τα Διαμερισματικά Συμβούλια, υπάρχει ένας «μπούσουλας» για την ιεράρχηση των έργων με βάσει τις αντικειμενικές ανάγκες της κάθε περιοχής.

Μερικοί από αυτούς, όπως έμαθε το thebest.gr, είναι οι εξής:

Ανατολικό Διαμέρισμα

Παρεμβάσεις θα γίνουν στις εξής οδούς του Ανατολικού Διαμερίσματος της Πάτρας:

Οδός 6ου Συντάγματος (από 12ου Συντάγματος μέχρι το ΚΕΤΧ)

Οδός Ροδοπούλου (από Μεθώνης μέχρι Μαραγκοπούλου)

Οδός Ταγματάρχη Καραχάλιου (από Ζωοδόχου Πηγής έως Ροδοπούλου)

Οδός Ταγματάρχη Καραλή (από Ζωοδόχου Πηγής μέχρι τερματισμό)

Οδός Πλαταιών (Ζωοδόχου Πηγής έως Ροδοπούλου)

Οδός Γεωργίου Ιερέως (από 6ου Συντάγματος έως 12ου Συντάγματος)

Οδός Ναυάρχου Μαλλικόπουλου (από Πλαταιών έως Ιερού Λόχου)

Οδός Λοχαγού Παπαντωνίου (από Ζωοδόχου Πηγής έως Ροδοπούλου)

Οδός Λεύτρών (από 6ου Συντάγματος έως Ροδοπούλου)

Τμήματα της οδού Ευρυβιάδου

Τμήματα της οδού Νάξου

Τμήματα της οδού Διονύσου

Τμήματα της οδού Λοχαγού Μενούνου

Τμήματα της οδού Ηρακλέους

Τμήματα της οδού Συνταγματάρχη Ζήση

Τμήματα της οδού Αριστοτέλους

Τμήματα της οδού Πιττακού

Τμήματα της οδού Ιωάννου Διακίδη (πριν και μετά από τον Ι. Ναό Αγίων Πάντων  Περιβόλλας)

Τμήμα της οδού Αριστοξένους

Οδός Κορώνης

Οδός Αστακού (από Αμφίσσης έως Αβδήρων)

Οδός Ελικώνος

Οδός Βαρδουσίων

Οδός Τυμφρήστου

Πάροδος Ίου

Οδός Στρατηγού Κωνσταντινόπουλου (από Κορώνης έως Ναυπάκτου)

Οδός Πρεβέζης

Οδός Αρήνης

Οδός Σικελιανού

Οδός Κουτούζη

Οδός Καλαβρύτων

Οδός Αριστοξένους

Οδός Άρτης

Οδός Αντιγόνου

Οδός Σεφέρη

Οδός Ρίτσου

Οδός Γοργίου

Οδός Αναξιβίου

Οδός Αγ. Τρύφωνος

Τμήματα της οδού Χατζημιχαήλ

Τμήματα της οδού Ιωάννη Διακίδη

Τμήματα της οδού Γηροκομείου

Τοπική Κοινότητα Σουλίου

Δημοτικός δρόμος από την περιοχή Αγ. Κυριακή προς τον οικισμό Προφήτη Ηλία

Οδός Αφροδίτης στον οικισμό Καρυάς

Οδός Παναχαϊκού

Τοπική Κοινότητα Σουλίου

Κεντρικός δρόμος Σουλίου – Μοίρα μετά τον οικισμό Καρυά

Να σημειωθεί ότι η εργολαβία είναι «ανοικτή» και είναι δυνατόν να προστεθούν και άλλοι δρόμοι, εάν το κρίνουν οι δημοτικές υπηρεσίες.

Η σειρά προτεραιότητας κατασκευής των δρόμων θα γίνει από τη Διεύθυνση Έργων Υποδομής του Δήμου Πατρέων, σε συνεργασία με το Ανατολικό Διαμέρισμα.

Αρκτικό Διαμέρισμα

Οι εργασίες ανακατασκευής και συντήρησης των κεντρικών οδικών αρτηριών του Αρκτικού Τομέα της Πάτρας είναι σε πρώτη προτεραιότητα, καθώς δέχονται αυξημένο κυκλοφοριακό φόρτο. Αυτοί οι δρόμοι είναι η Πανεπιστημίου, η Αυστραλίας, η Αρέθα, η Αμερικής, κτλ. Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων που προγραμματίζονται να γίνουν στην περιοχή, ανέρχεται σε 1.550.000 ευρώ.

Σε δεύτερη φάση θα ανακατασκευαστούν και θα συντηρηθούν μια σειρά δρόμων όπως είναι οι  Αλιάκμωνος, Ερμουπόλεως, Φιλιππιάδος, Δεσκάτης, παρ. Δεσκάτης 6, Σιδηροκάστρου, Ναυσιθόου, Αλκίνοου, Δημοδόκου, κτλ, οι οποίες βρίσκονται σε επιμέρους περιοχές του Αρκτικού Διαμερίσματος. Πάντως οι προτεραιότητα των δρόμων θα δοθεί από το Τοπικό Συμβούλιο.

Δημοτική Ενότητα Ρίου

Στον πρώην Δήμο Ρίου, που πλέον ανήκει στην Πάτρα, θα διατεθούν 500.000 ευρώ, από ίδιους πόρους του Δήμου,  για έργα ανακατασκευής των δρόμων και για άλλα τεχνικά έργα.

Αναλυτικά θα γίνουν τα εξής έργα

Δημοτικό Κοινότητα Ρίου: Ανακατασκευή της παρόδου Σιρογιάννη, οδό Σπάρτης στον Καστελλόκαμπο (από Φέγγου έως Φειδίου), δρομάκι των μαθητών (παράλληλη της οδού Σωμερσέτ) στο σχολείο.

Δημοτική Κοινότητα Αγίου Βασιλείου: Οδός Αμερικής (από Αγ. Κυριακής έως Λυκούργου), οδός Λυκούργου, οδός Αποστόλου Μόσχοβου, οδός Ποσειδώνος , οδός Αγίας Κυριακής, οδός Ποσειδώνος, οδός Αγίας Κυριακής, οδός Μάνου Κατράκη.

Τοπική Κοινότητα Ακταίου: Οδός Ζακύνθου, οδός Ιθάκης, οδός Ηφαίστου, οδός Αθηνάς, οδός Καρκαβίτσα, οδός Σωκράτους.

Τοπική Κοινότητα Κάτω Καστριτσίου: Οδός Αθ. Διάκου, οδός Υπαπαντής, οδός 25ης Μαρτίου, πάροδος Βορείου Ηπείρου, οδός Ολύμπου.

Τοπική Κοινότητα Πλατανίου: Στην οδό Μ. Αλεξάνδρου από «Καρρά Ρέμα», σε τμήματης οδού Μιαούλη στο Κάτω Πλατάνι και σε τμήμα της οδού Ρήγα Φεραίου, στην οδό Μακρυγιάννη, στην οδό Βάρναλη στον οικισμό «Τσελέικα».

Τοπική Κοινότητα Αραχωβιτίκων: Στην οδό Αγγελοπούλου, στην οδό Κολοκοτρώνη, στην οδό Καζαντζάκη, στην πάροδο της παράλληλης οδού του νέου αυτοκινητόδρομου.

Τοπική Κοινότητα Δρεπάνου: Σε τμήμα της Αγίου Γεωργίου, στη θέση «Σχιώτες», στο δρόμο προς Μαραθόρεμα.

Τοπική Κοινότητα Ψαθοπύργου: Στην οδό Φαλήρου (στην είσοδο προς παραλιακή), σε δρόμο στη θέση «Πλατάνια», σε τμήμα της οδού Πάτμου, στην πάροδο Βικέλα Α’, στην οδό Οδ. Ελύτη.

Νότιο Διαμέρισμα

700.000 ευρώ θα διατεθούν από τον Δήμο της Πάτρας για έργα ανακατασκευής και συντήρησης των δρόμων.

Οι οδοί που αναμένεται ότι θα γίνουν εργασίες είναι οι εξής:

Ζαφειράκη (ολοκλήρωση κατασκευής οδού), Σταυροπούλου, Πάροδος Ετεοκλέους και Παπανδρέου (Εργατικές Κατοικίες Ταραμπούρα), Αράξου, Αιγέως (από Μεθάνων έως Κοχλίδος), Ταντάλου, Αργοναυτών και παροδ. Αργοναυτών, Ευφήμου, Αμφιδάμαντος, Πάροδος Θουκιδίκου 103, Τελαμώνος, Ματρόζου, Μυκάλης, Τρίτωνος, Δελφών, Αλκμήνης, Γαστούνης (μεταξύ Χειμάρας και Οικονοπούλου).

Μεσσάτιδα, Παραλία,Βραχνέικα

Οι εργασίες ανακατασκευής οδών και τεχνικών έργων στις περιοχές Μεσσάτιδας, Παραλίας και Βραχνείκων, έχουν συνολικό προϋπολογισμό 500.000 ευρώ. Οι παρεμβάσεις θα γίνουν σε δρόμους που έχουν προβλήματα στο οδόστρωμα ή παλιούς δρόμους. Οι δρόμοι  όπου θα γίνουν τα έργα, θα αποφασιστούν από το τοπικό συμβούλιο, ωστόσο ενδεικτικά θα γίνουν στους εξής δρόμους:

Στη Μεσσάτιδα: Οδός Ευρώπης (Δεμένικα), οδός Μουσταφέντη (Κρήνη), και άλλου.

Στα Βραχνέικα: Οδός Μ. Σπηλαίου (Τσουκαλέικα), οδός Πεύκων (Μονοδένδρι), Οδός Λόφου (Μονοδέντρι – Βραχνέικα) και αλλού.

Στην Παραλία: Οδός Σπ. Μουστακλή, οδός Βύρωνος, κ.ά.

 Φάνης Βγενόπουλος

Το thebest.gr δεν υιοθετεί κατ' ανάγκην, τα σχόλια των αναγνωστών και σε περιπτώσεις υβριστικών, χυδαίων και ανακριβών πληροφοριών θα τα διαγράφει.

Δημοσιεύτηκε: 02/03/2018 19:15

Τυπώθηκε: 19/04/2019 16:11

Από: www.thebest.gr/news/index/viewStory/477938

thebest.gr © 2019


Αυξήθηκαν τα περιστατικά ρατσιστικής βίας στην Ελλάδα το 2018- Θύτες απλοί πολίτες, μέχρι εφοριακοί κι ένστολοι
Αύξηση των περιστατικών ρατσιστικής βίας, ιδίως κατά προσφύγων και μεταναστών, με ταυτόχρονη διεύρυνση του προφίλ τω...

κλείσιμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο παράδεισος δεν είναι μακριά από την Πάτρα - Βρίσκεται πίσω από το  μοναστήρι του Ομπλού! ΦΩΤΟ Ο παράδεισος δεν είναι μακριά από την Πάτρα - Βρίσκεται πίσω από το μοναστήρι του Ομπλού! ΦΩΤΟ
Θλίψη για το χαμό της 47χρονης Τζίνας Αχτύπη Θλίψη για το χαμό της 47χρονης Τζίνας Αχτύπη
Πάτρα: Δικυκλιστής εκτοξεύτηκε στο καπό αυτοκινήτου μετά από τροχαίο – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ Πάτρα: Δικυκλιστής εκτοξεύτηκε στο καπό αυτοκινήτου μετά από τροχαίο – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ
Νέα παράταση για το Κτηματολόγιο – Αναλυτικά οι ημερομηνίες για όλες τις περιοχές σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία Νέα παράταση για το Κτηματολόγιο – Αναλυτικά οι ημερομηνίες για όλες τις περιοχές σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία
Τι ανοίγει στο παλιό Καβούρι της Πάτρας, στη συμβολή της Ηρ. Πολυτεχνείου με την Κανελλοπούλου - ΦΩΤΟ Τι ανοίγει στο παλιό Καβούρι της Πάτρας, στη συμβολή της Ηρ. Πολυτεχνείου με την Κανελλοπούλου - ΦΩΤΟ
Πάτρα: Ξεγυμνώθηκε και άρχισε να πετά πέτρες στους περαστικούς! Πάτρα: Ξεγυμνώθηκε και άρχισε να πετά πέτρες στους περαστικούς!
Πώς πρώην ιδιωτική κλινική της Πάτρας έγινε πρωτότυπο συγκρότημα φοιτητικών κατοικιών! Πώς πρώην ιδιωτική κλινική της Πάτρας έγινε πρωτότυπο συγκρότημα φοιτητικών κατοικιών!
Ξέρετε γιατί δεν σαπίζουν, παρά τα χρόνια, τα...ξύλα στα παλιά κτίρια της Πάτρας; ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ Ξέρετε γιατί δεν σαπίζουν, παρά τα χρόνια, τα...ξύλα στα παλιά κτίρια της Πάτρας; ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ
Εδώ βρέθηκε το νεκρό μωρό στο Αίγιο - Απολυμαίνουν με ασβέστη οι γείτονες - Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες - BINTEO Εδώ βρέθηκε το νεκρό μωρό στο Αίγιο - Απολυμαίνουν με ασβέστη οι γείτονες - Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες - BINTEO
Βαριές κατηγορίες αντιμετωπίζει ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος – Πώς φτάσαμε στη σύλληψή του Βαριές κατηγορίες αντιμετωπίζει ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος – Πώς φτάσαμε στη σύλληψή του