Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

«ΧΡΥΣΟΙ ΣΚΟΥΦΟΙ»: ΠΑΛΙ ΠΡΩΤΕΥΣΑΝ ETRUSCO ΚΑΙ FUNKY GOURMET, ΟΛΟΣ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ (ΦΩΤΟ)

«ΧΡΥΣΟΙ ΣΚΟΥΦΟΙ»: ΠΑΛΙ ΠΡΩΤΕΥΣΑΝ ETRUSCO...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Πού τελικά απογειώνεται ο ουρανίσκος;

Αθήνα, Θεσσαλονίκη και παραδοσιακά καλοκαιρινά θέρετρα όπως Σαντορίνη, Χαλκιδική, Ρόδος, Κέρκυρα, Μύκονος ξεχώρισαν με τα επιτεύγματα των εστιατορίων τους στην απονομή των «Χρυσών Σκούφων» στο ballroom της «Μεγάλης Βρετανίας» τη Δευτέρα το βράδυ. Μετά από δοκιμές 6.500 πιάτων πανελληνίως το team ειδικών του «Αθηνοράματος» και του «Alpha Guide» ανακήρυξε 24 ονόματα ως κορυφαία: Ο Εκτορας Μποτρίνι και το Etrusco της Κέρκυρας πάντως πρώτευσαν στη βαθμολογία κατακτώντας δυο Χρυσούς Σκούφους με το επηρεασμένο από Ιταλία και Επτάνησα δημιουργικό μενού τους.

Στη δεύτερη θέση αναδείχθηκε το ονομαστό για την πρωτοποριακή του κουζίνα Funky Gourmet (Νίκος Ρούσσσος, Γεωργιάννα Χιλιαδάκη) ενώ ο Λευτέρης Λαζάρου με το Varoulko Seaside βρέθηκαν στην τέταρτη θέση κερδίζοντας ταυτόχρονα το βραβείο κοινού. Την τελετή παρουσίασαν οι Ναταλία Δραγούμη και Δημήτρης Αντωνόπουλος ενώ τη λάμπρυναν οι αφίξεις και το diner επιφανών ελλήνων σεφ από το εξωτερικό.  Θάνος Φέσκος και  Γιώργος Κατάρας ήρθαν από το τριάστερο «Geranium» της Κοπεγχάγης, o Φίλιππος Χρονόπουλος και ο Μιχάλης Παπαφίλης από το Παρίσι, ο Γιώργος Παπαζαχαρίας από το Όσλο. Μαζί τους χειροκροτήθηκε και όλη η ομάδα των σεφ της «Μεγάλης Βρετανίας» με επικεφαλής τον executive chef Αστέριο Κουστούδη. Την απονομή στο κορυφαίο εστιατόριο της Ελλάδας έκανε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά ενώ Χρυσούς Σκούφους απένειμε ακόμη η αντιδήμαρχος Αθηναίων Εύα Κοντοσταθάκου, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο γεν. Γραμματέας του ΕΟΤ Κωνσταντίνος Τσέγας κ.α. Παρευρέθηκαν πολιτικοί, επιχειρηματίες και φορείς από το χώρο του τουρισμού, δημοσιογράφοι και πολλοί γνωστοί καλλιτέχνες. Οι βουλευτές  Όλγα Κεφαλογιάννη, Νίκος Ξυδάκης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, η Κατερίνα Κοσκινά του ΕΜΣΤ, ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς, ο ιδιοκτήτης των Elounda Hotels & Resorts Ηλίας Κοκοτός, ο οινοποιός και Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου Γιώργος Σκούρας ήταν εκεί. Επίσης οι  Λάμπης Ταγματάρχης, Πέτρος Τατσόπουλος,  Χρήστος Χωμενίδης,  Τάσος Μπουλμέτης, Ηλίας Μαμαλάκης, Παύλος Τσίμας,  Κάτια Δανδουλάκη,  Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Κατερίνα Λέχου, Φώτης Σεργουλόπουλος, Στέλιος Μάινας, Δάφνη Λαμπρόγιαννη Νάντια Κοντογεώργη, Λένα Παπαληγούρα,  Δημήτρης Πιατάς,  Αντώνης Καφετζόπουλος,  Γωγώ Μπρέμπου,  Άκης Σακελλαρίου,  Γιώργος Πυρπασόπουλος

Η ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ

-Etrusco, Κέρκυρα, 17/20 και δύο σκούφοι

-Funky Gourmet, Αθήνα, 16,5/20 και δύο σκούφοι

-Botrini’s, Αθήνα, 16/20 και ένας σκούφος

- Varoulko Seaside, Αθήνα, 16/20 και ένας σκούφος

-Σπονδή, Αθήνα, 16/20 και ένας σκούφος

-Fresco, Χαλκιδική, 15,5/20 και ένας σκούφος

-Matsuhisa Μύκονος, Μύκονος, 15,5/20 και ένας σκούφος

-Ocean Restaurant, Κρήτη, 15,5/20 και ένας σκούφος

-Squirrel, Χαλκιδική, 15,5/20 και ένας σκούφος

-Treehouse, Χαλκιδική, 15,5/20 και ένας σκούφος

-Tudor Hall, Αθήνα, 15,5/20 και ένας σκούφος

-Alfredo’s Grand Dining, Θεσσαλονίκη, 15/20 και ένας σκούφος

-Calypso, Κρήτη, 15/20 και ένας σκούφος

-CTC, Αθήνα, 15/20 και ένας σκούφος

-GB Roof Garden, Αθήνα, 15/20 και ένας σκούφος

-Hytra, Αθήνα, 15/20 και ένας σκούφος

- Κουκούμαβλος, Σαντορίνη, 15/20 και ένας σκούφος

-Lycabettus, Σαντορίνη, 15/20 και ένας σκούφος

-Noble Gourmet Restaurant, Ρόδος, 15/20 και ένας σκούφος

-Ντομάτα, Χαλκιδική, 15/20 και ένας σκούφος

-Patio, Αθήνα, 15/20 και ένας σκούφος

-Premiere, Αθήνα, 15/20 και ένας σκούφος

-Σελήνη, Σαντορίνη, 15/20 και ένας σκούφος

-Water Restaurant, Χαλκιδική, 15/20 και ένας σκούφος

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View