Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μια νεκρή στην Εύβοια από την κακοκαιρία - Υπερχείλισε ο Πηνειός -Πλημμύρες σε καλλιέργειες και κατολισθήσεις

Μια νεκρή στην Εύβοια από την κακοκαιρία...

Βροχερός σήμερα ο καιρός στην Πάτρα και στη Δυτική Ελλάδα

Μία γυναίκα, 59 ετών, έχασε το πρωί τη ζωή της στη Βόρεια Εύβοια, όταν παρασύρθηκε από χείμαρρο, ενώ σώθηκε η 27χρονη κόρη της που πρόλαβε να κρατηθεί από ένα δένδρο. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, η άτυχη γυναίκα με την κόρη της πήγαιναν με το αυτοκίνητό τους για να προσκυνήσουν στην Ιερά Μονή του Οσίου Δαυίδ.

Σε κάποια στιγμή, όμως, είδαν τα ορμητικά νερά από την κακοκαιρία και εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο στο χωριό Δρυμώνας, αφού ήταν αδύνατο να κινηθούν με το Ι.Χ.

Τότε η άτυχη 59χρονη παρασύρθηκε από τον χείμαρρο και εντοπίστηκε νεκρή λίγη ώρα αργότερα σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου, έπειτα από ειδική επιχείρηση 20 πυροσβεστών με 8 οχήματα. Η κόρη της μπόρεσε να κρατηθεί από ένα δένδρο και έτσι σώθηκε.

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσαν οι τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις σε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, καθώς έχουν υπερχειλίσει όλοι οι παραπόταμοι του Πηνειού ποταμού, ενώ και ο Πηνειός σε πολλά σημεία είναι πάνω από τα όρια, έχουν υποχωρήσει αναχώματα και έχει κατακλύσει καλλιεργήσιμες εκτάσεις χιλιάδων στρεμμάτων, ειδικότερα στην περιοχή του Δήμου Φαρκαδόνας.

Η ίδια εικόνα παρατηρείται και σε πολλές περιοχές του δυτικού τμήματος του νομού Τρικάλων, κυρίως όσες γειτνιάζουν με το όρος Κόζιακα, ενώ αναφορές από κατοίκους γίνονται και για κατολισθήσεις σε δρόμους.

Μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας και των τεσσάρων δήμων του νομού Τρικάλων συνδράμουν ώστε να αντιμετωπίσουν σημαντικά προβλήματα και ζημιές που έχουν δημιουργηθεί, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης. Καταστροφές έχουν υποστεί τα δίκτυα ύδρευσης, ενώ δημιουργεί ανησυχία στους κατοίκους και τις αρμόδιες αρχές μια ενδεχόμενη επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες.

Βροχερός σήμερα ο καιρός στην Πάτρα και στη Δυτική Ελλάδα

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού από τα νοτιοδυτικά με κυρία χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν κυρίως την κεντρική και νοτιά Ελλάδα. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και σταδιακά και στα ημιορεινά κυρίως της κεντρικής χωράς (από τα 800 μέτρα).

Αγριεύει ο καιρός από το βράδυ στη Δυτική Ελλάδα – Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χιόνια

Οι άνεμοι στα δυτικά και τα νοτιά νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη, πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ, που σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Στα υπόλοιπα ανατολικοί 4 με 6 στρεφόμενοι το απόγευμα από βόρειες διευθύνσεις έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

Νησιά ιονίου, ήπειρος, δυτική στέρεα, δυτική Πελοπόννησος

καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές κυρίως στις νοτιότερες περιοχές. χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά.

άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στο ιόνιο τοπικά 7 και πρόσκαιρα πιθανόν Θ μποφόρ. βαθμιαία στα νοτιά θα στραφούν σε δυτικούς 5 με 6 μποφόρ.

θερμοκρασία: από 05 έως 16 βαθμούς Κέλσιου. στην ήπειρο η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Μακεδονία, Θράκη

καιρός: νεφώσεις με βροχές αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα παράκτια της κεντρικής Μακεδονίας. χιονοπτώσεις στα ορεινά και σταδιακά και σε περιοχές στην δυτική Μακεδονία με χαμηλότερο υψόμετρο.

άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις Ξ με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

θερμοκρασία: από 04 έως 11 βαθμούς Κέλσιου. στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική στέρεα, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. τα φαινόμενα από το απόγευμα στα νοτιά θα εξασθενήσουν.

άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που από το μεσημέρι στα νοτιά θα γίνουν δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

θερμοκρασία: από 06 έως 15 βαθμούς Κέλσιου. στα βόρεια η μέγιστη 2 με Ξ βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. σταδιακή ύφεση των φαινομένων από το απόγευμα και από τα δυτικά.

άνεμοι: νότιοι 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση.

θερμοκρασία: από 09 έως 17 βαθμούς Κέλσιου.

Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα

καιρός: λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν με τοπικές βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές από τις μεσημβρινές ώρες.

άνεμοι: στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα νοτιά νοτιοανατολικοί Ξ με 4 και βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ, από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση.

θερμοκρασία: από 10 έως 16 βαθμούς Κέλσιου. στα βόρεια Ξ με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. από τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα σταδιακά θα σταματήσουν.

άνεμοι: από νοτιοανατολικέ διευθύνσεις 5 η 6 μποφόρ που σταδιακά θα στραφούνε σε δυτικούς βορειοδυτικούς.

θερμοκρασία: από 08 έως 15 βαθμούς Κέλσιου.

Θεσσαλονίκη

καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανές καταιγίδες

άνεμοι: ανατολικοί  με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί.

θερμοκρασία: από 07 έως 11 βαθμούς Κέλσιου.

Πρόγνωση για αύριο Κυριακή 25-02-201Θ

καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές μέχρι τις πρωινές ώρες στην ανατολική νησιωτική χωρά και από τη νύχτα στα δυτικά. χιονιά στα ορεινά και βαθμιαία από τη νύχτα και σε ημιορεινές περιοχές της ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής στέρεας, της Θεσσαλίας και της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας.

άνεμοι: στα δυτικά και τα νοτιά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 βαθμιαία στρεφόμενοι σε νότιους τοπικά στα ιόνιο έως 6 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα. στα υπόλοιπα βορειοανατολικοί 3 έως 5 και βαθμιαία 6 τοπικά 7 μποφόρ.

θερμοκρασία: σε μικρή πτώση.

Φωτ.: trikalaenimerosi.gr

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις