Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Αγριεύει» ο καιρός από το βράδυ στη Δυτική Ελλάδα – Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χιόνια

«Αγριεύει» ο καιρός από το βράδυ στη Δυτ...

Αναλυτική πρόβλεψη

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις νυκτερινές ώρες της Παρασκευής 23/02 και από τα νοτιοδυτικά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας μας κατά τη διάρκεια του Σαββάτου 24/02/2018. Πιο αναλυτικά, από τις νυκτερινές ώρες και τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στο Νοτιοδυτικό Ιόνιο, όπου γρήγορα θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Αιγαίο, όπως αναφέρει το meteo.gr.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικα τμήματα.

Έρχεται κακοκαιρία από αύριο και στη Δυτική Ελλάδα - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ - Σε επιφυλακή ο Δήμος Πατρέων

Τα φαινόμενα κυρίως τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά στη Δυτική Στερεά, στην Πελοπόννησο, στην Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και στην Εύβοια.

Γρήγορα, όμως τα φαινόμενα και από τα δυτικά θα παρουσιάσουν εξασθένηση και μέχρι το βράδυ θα αποκτήσουν τοπικό χαρακτήρα.

Πιο αναλυτικά σύμφωνα με την ΕΜΥ για αύριο Σάββατο, προβλέπεται πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού από τα νοτιοδυτικά με κυρία χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν κυρίως την κεντρική και νοτιά Ελλάδα.

Επίσης θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά και σταδιακά και στα ημιορεινά κυρίως της κεντρικής χωράς (από τα 800 μέτρα). Οι άνεμοι στα δυτικά και τα νοτιά νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη, πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ, που σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Στα υπόλοιπα ανατολικοί 4 με 6 στρεφόμενοι το απόγευμα από βόρειες διευθύνσεις έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

Για τα Νησιά Ιονίου, την  Ήπειρο, τη δυτική Στέρεα και τη δυτική Πελοπόννησο

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές κυρίως στις νοτιότερες περιοχές. χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά.

Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στο ιόνιο τοπικά 7 και πρόσκαιρα πιθανόν 8 μποφόρ. βαθμιαία στα νοτιά θα στραφούν σε δυτικούς 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 04 έως 16 βαθμούς Κέλσιου. στην ήπειρο η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Τα εκτιμώμενα ύψη βροχής για το Σάββατο 24/02/2018 για τις πρώτες πρωινές ώρες 05:00 – 08:00  και 08:00 – 11:00.

Πηγή: meteo.gr

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις