Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

ΠΑΜΕ ΑΘΗΝΑ; ΣΤΟ ΣΑΝΙΔΙ ΤΗΣ «ΚΛΑΡΑ ΣΟΥΜΑΝ» Ο ΠΑΤΡΙΝΟΣ ΒΑΡΥΤΟΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΑΡΑΓΚΙΑΟΥΡΗΣ

ΠΑΜΕ ΑΘΗΝΑ; ΣΤΟ ΣΑΝΙΔΙ ΤΗΣ «ΚΛΑΡΑ ΣΟΥΜΑΝ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Τραγουδάει για τη γυναίκα δίπλα στο συνθέτη

Στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων «Λευτέρης Βογιατζής» στην Κυψέλη, θα εμφανιστεί ο περιζήτητος πατρινός βαρύτονος Νικόλας Καραγκιαούρης συμμετέχοντας στην παράσταση «Κλάρα Σούμαν» από 12/2 ως 6/3. Πρόκειται για ένα μουσικό μετα-ρομαντικό θέαμα για την ιστορία ενός καταπληκτικού ταλέντου της πιανιστικής τέχνης, μιας σημαντικής γυναίκας δημιουργού που έμεινε τελικά στη σκιά του συζύγου της. Η γερμανίδα βιρτουόζος που υπήρξε παιδί-θαύμα, κέρδισε μεγάλη δόξα και αναγνώριση στην πατρίδα της σε μια εποχή που οι γυναίκες έμεναν στο περιθώριο, αλλά τελικά το όνομά της συνδέθηκε σαρωτικά με τον αδύναμο ως πιανίστα αλλά μεγαλοφυή ως συνθέτη, Ρόμπερτ Σούμαν.

Ερωτας, ζήλια, απογοήτευση, ελπίδα κυριαρχεί στη ζωή του ζευγαριού. Η ζωή της Κλάρα Σούμαν ενέπνευσε δύο κινηματογραφικές ταινίες: το «Song of love» (1947) με την Katharine Hepburn  και το «Geliebte Clara» (2008) που σκηνοθέτησε η απόγονος του αδερφού του Johannes Brams, η Selma Sanders-Brahmς. Η Κλάρα Σούμαν θεωρούνταν στην Ευρώπη ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στο πιάνο. Ωστόσο, μετά την πρώτη τρυφερή περίοδο του γάμου με το Σούμαν, εκείνος συνθέτει ακατάπαυστα, αφήνοντας την στην απομόνωση και τη σιωπή. Όταν η Κλάρα ξανάρχισε τις περιοδείες με τεράστια επιτυχία προκαλεί τη ζήλεια του Σούμαν, του οποίου ο ψυχισμός αρχίζει να κλονίζεται. Παρόλο που αφιερώνεται στη σύνθεση και γράφει αριστουργήματα, η ψυχική του υγεία επιδεινώνεται διαρκώς με αποκορύφωμα τον Φεβρουάριο του 1854 όταν διατείνεται πως τα πνεύματα τού υπαγορεύουν τη μουσική και επιχειρεί  να αυτοκτονήσει πέφτοντας στον παγωμένο Ρήνο. Μετά από αυτό το περιστατικό, μεταφέρεται στο ψυχιατρείο του Έντενιχ, λίγο έξω από τη Βόννη.
Η Κλάρα τον στηρίζει σε όλες του τις κρίσεις, ωστόσο οι επιστήμονες της εποχής, μη μπορώντας να παρακολουθήσουν την περιπλοκότητα της περίπτωσης Σούμαν, σηκώνουν τα χέρια ψηλά…

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

 

Η παράσταση βασίζεται σε κείμενα της Μαρίας Γιαγιάννου σε
σύλληψη-σκηνοθεσία-δραματουργία Μιλτιάδη Φιορέντζη.
Σκηνογραφία – κοστούμια υπογράφει η Δήμητρα Λιάκουρα

Ερμηνεύουν:
Πιανίστρια: Βικτωρία Κιαζίμη
Βαρύτονος: Νικόλας Καραγκιαούρης
Ηθοποιοί : Μαρία Όλγα Αθηναίου,
Μιλτιάδης Φιορέντζης

* Θυμίζουμε πως ο Νικόλας Καραγκιαούρης είναι απόφοιτος του Δημοτικού Ωδείου Πατρών και του Ωδείου Αθηνών και έχει συνεργαστεί με την Εθνική Λυρική Σκηνή. Εγινε ευρύτερα γνωστός από τη συμμετοχή του στο μιούζικαλ «Δαίμονες» στο πλευρό της Αννας Βίσση.


Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View