Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κοινό μέτωπο» Μητροπολίτη Αμβρόσιου - Νίκου Νικολόπουλου για την Μακεδονία

Κοινό μέτωπο» Μητροπολίτη Αμβρόσιου  - Ν...

Ο βουλευτής Αχαΐας παρέστη σε συνάντηση φορέων στο Αίγιο

Σε κοινή γραμμή πλεύσης για την ονοματοδοσία του κρατιδίου των Σκοπίων βρίσκονται ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος  και ο βουλευτής Αχαΐας και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, ο κ. Νικολόπουλος παρέστη το απόγευμα σε σύσκεψη φορέων, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Νέοι Ορίζοντες» στο Αίγιο με πρωτοβουλία της Ιεράς Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας.  Η σύσκεψη αποσκοπούσε στον συντονισμό ενεργειών, προκειμένου να διατρανωθεί η άρνηση του χριστεπώνυμου πλήθους  στην παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας στο κρατίδιο των Σκοπίων.

Αναφερόμενος στις πρωτοβουλίες του κ.κ. Αμβροσίου για την υπεράσπιση της Ελληνικότητας του ονόματος της Μακεδονίας ο Αχαιός ανεξάρτητος Βουλευτής δήλωσε τα εξής:

«Ανέκαθεν ο φλογερός Ιεράρχης ήταν μπροστάρης στους αγώνες για του Χριστού την πίστη της Αγία, της πατρίδος την ελευθερία και την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Ο Σεβασμιότατος έδειξε τον δρόμο του ιερού αγώνα και πρέπει σε κάθε γωνιά της Ελληνικής γης να αναληφθούν ανάλογες πρωτοβουλίες. Αν ο κλήρος και ο λαός δεν σταθούν στο ύψος των περιστάσεων θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Είμαι, όμως, αισιόδοξος και τούτη την φορά, ότι ο ξεσηκωμός θ α είναι καθολικός και δεν θα δωρίσουμε την Μακεδονία μας, ούτε θα επιτρέψουμε τον σφετερισμό της από τους ψευτομακεδόνες της γειτονιάς μας».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις