Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

ΕΛΛΗ ΤΡΙΓΓΟΥ- ΛΕΝΑ ΔΡΟΣΑΚΗ: ΟΙ ΔΥΟ ΠΕΡΙΖΗΤΗΤΕΣ ΝΕΕΣ ΠΑΤΡΙΝΕΣ ΗΘΟΠΟΙΟΙ «ΣΚΙΖΟΥΝ» ΣΕ «ΣΤΕΛΛΑ ΚΟΙΜΗΣΟΥ» ΚΑΙ «ΑΓΡΙΟΠΑΠΙΑ»

ΕΛΛΗ ΤΡΙΓΓΟΥ- ΛΕΝΑ ΔΡΟΣΑΚΗ: ΟΙ ΔΥΟ ΠΕΡΙΖ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Παίζουν Οικονομίδη και Ίψεν

Δυο καινούρια, «δικά μας» αστέρια της κουίντας δεσπόζουν σε δυο από τα πιο δελεαστικά θεάματα της θεατρικής Αθήνας τη σαιζόν που διανύουμε: φλερτάροντας διαρκώς με διακρίσεις και εγκωμιαστικές κριτικές, Ελλη Τρίγγου και Λένα Δροσάκη βάζουν  πλώρη για να εξελιχθούν σε μεγάλες πρωταγωνίστριες. Όχι, δεν παίζουν σε εμπορικές παραστάσεις για το ευρύτερο κοινό, αλλά σε παραγωγές ρεπερτορίου που συγκινούν τους πιο εκλεκτικούς θεατρόφιλους. Κι έτσι, είναι στις προτεραιότητές μας αν πάμε στην πρωτεύουσα τις γιορτινές μέρες.

 

*Μια κακομαθημένη, μικρή στρίγγλα, την «Ανθή», ενσαρκώνει η Ελλη Τρίγγου στην παράσταση «Στέλλα κοιμήσου» του Εθνικού Θεάτρου. Είναι η δεύτερη κόρη της νεόπλουτης οικογένειας Γερακάρη, η άξια και υπάκουη διάδοχος του γκάνγκστερ πάτερ φαμίλια. Η πολυσυζητημένη και ερεθιστική παράσταση επαναλαμβάνεται στη σκηνή «Νίκος Κούρκουλος», βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Γιάννη Οικονομίδη τον οποίο γνωρίσαμε στο σινεμά. Εδώ, «μεταμορφώνει» τη νοσταλγική νουβέλα «Στέλλα Βιολάντη» του Γρηγορίου Ξενόπουλου σε ένα σύγχρονο, οικογενειακό ρινγκ. Yπόκοσμος, βία, βρώμικα χρήματα και χυδαία, σοκαριστική γλώσσα γεμάτη βρισιές διέπουν την καθημερινότητα των Γερακάρηδων. Η Ελλη εξηγεί για τους ακραίους χαρακτήρες πως «είμαστε όλοι μολυσμένοι από κόμπλεξ κατωτερότητας». Η «Ανθή» δεν μπορεί να αποδεχθεί τον έρωτα της μεγαλύτερης αδελφής της, που «γκρεμίζει» τα σχέδια του πατέρα-αφέντη, οπότε η γενική υστερία έχει και τη δική της σκληρή υπογραφή.

 

 

Τη «Γκίνα Εκνταλ» στο υπαρξιακό αριστούργημα «Αγριόπαπια» του Ιψεν υποδύεται η Λένα Δροσάκη στο Θέατρο Πορεία. Με σκηνοθέτη το Δημήτρη Τάρλοου και συμπρωταγωνιστές τους Γιάννο Περλέγκα, Θέμη Πάνου, Αννα Μάσχα, Αντίνοο Αλμπάνη, Γιάννη Κότσιφα, Σίσσυ Τουμάση ξετυλίγουν την ιστορία μιας σύγκρουσης: της ψευδαίσθησης του ιδανικού μικρόκοσμου με την αδυσώπητη πραγματικότητα. Η πληγωμένη αγριόπαπια συμβολίζει το ψέμα και την αλήθεια ταυτόχρονα, δηλαδή το πώς ένα άγριο πτηνό έγινε… κατοικίδιο κόντρα στη φύση του. Με φόντο το παγωμένο νορβηγικό τοπίο, οι χαρακτήρες ξεσκεπάζουν τις αυταπάτες τους και τα μυστικά τους. Πρόκειται για μια ακόμα ποιητική ιλαροτραγωδία του Ιψεν που αναφέρεται τελικά σε ολόκληρη την κοινωνία, τα ψεύδη και τις μεταβολές της. Η Λένα Δροσάκη είναι η «Γκίνα» η γυναίκα του μεγαλοαστού οικοδεσπότη και αποτυχημένου φωτογράφου Γιάλμαρ, η οποία σύμφωνα με τον επίμονο διεκδικητή της αλήθειας κι επισκέπτη  Γκρέγκερς ήταν η φτωχή υπηρέτρια και πρώην ερωμένη του πατέρα του Γιάλμαρ και ένα από τα θύματα της οικογένειας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View