Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η επίσκεψη Ερντογάν στη Θράκη

Η επίσκεψη Ερντογάν στη Θράκη

Το πρόγραμμα

Το μειονοτικό Γυμνάσιο και Λύκειο Κομοτηνής επισκέφθηκε ο Προεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αμέσως μετά την προσευχή στο τζαμί της πόλης, Κιρ Μαχαλλέ.

Ο κ. Ερντογάν περπάτησε από το τζαμί ως το σχολείο, και στη διάρκεια της διαδρομής μέλη της μουσουλμανικής κοινότητας είχαν συγκεντρωθεί στις δυο πλευρές του δρόμου, προκειμένου να τον δουν από κοντά και να τον χειροκροτήσουν.

Ο Τούρκος Πρόεδρος χαιρέτισε πολλούς από αυτούς και είχε σύντομη συνομιλία μαζί τους ενώ δέχθηκε και δώρα.

Στην είσοδο του σχολείου τον υποδέχθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, που έχει την ευθύνη να συνοδεύει τον Τούρκο Πρόεδρο καθόλη τη διάρκεια της επίσκεψης, παρόντες ήταν επίσης οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Μουσταφά Μουσταφά, Καρά Γιουσούφ Αϊχάν, Ζεϊμπέκ Χουσεϊν, και ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Αχμέτ Ιλχάν.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της προσευχής, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ο υφυπουργός Γιάννης Αμανατίδης και οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν επισκεφθεί το σχολείο, όπου χαιρέτισαν τους μαθητές, οι οποίοι τους υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα.

Στο σχολείο ο κ. Ερντογάν συνομίλησε με μαθητές και καθηγητές στην αυλή, όπου, εκτός από μαθητές είχαν συγκεντρωθεί και μέλη της μουσουλμανικής κοινότητας, όπως και έξω από αυτό.

 

 

ΝΩΡΙΤΕΡΑ Έφτασε στην Κομοτηνή ο Τούρκος Πρόεδρος. Τον υποδέχτηκαν θερμά, με συνθήματα από την πλευρά των συγκεντρωμένων και παιδιά του προσέφεραν ανθοδέσμες. Ο κ. Ερντογάν μπήκε για λίγο στο σπίτι του Προξένου.

Πολύς κόσμος είχε συγκεντρωθεί έξω από το τζαμί.

 

ΝΩΡΙΤΕΡΑ Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται οι ελληνικές αρχές από την Αλεξανδρούπολη ως την Κομοτηνή για την επίσκεψη Ερντογάν στη Θράκη. Αυτό καθώς ο “σουλτάνος” απέδειξε χθες από την Αθήνα ότι είναι αποφασισμένος να πει όλα όσα θέλει χωρίς περιστροφές.

Μίλησε ήδη για “αδελφούς” και για “Τούρκους” στην περιοχή κάνοντας μάλιστα λόγο για μειονότητα “Τούρκων” της τάξης των 150.000 ατόμων!

 

Ο κ. Ερντογάν αναμενοταν να φτάσει στις 11.15 το πρωί στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, όπου εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης θα τον υποδεχτούν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και ο υφυπουργός Γιάννης Αμανατίδης. Ωστόσο έχει υπάρξει καθυστέρηση στο πρόγραμμα.

Στη συνέχεια θα μεταβεί στο τζαμί Κιρ Μαχαλλέ της Κομοτηνής, για την προσευχή της Παρασκευής, στις 13.30 θα παρακαθίσει σε γεύμα στο ξενοδοχείο "Chris and Eve Mansion" και στις 16.00 θα αναχωρήσει από το αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης για την Τουρκία.

ΑΠΕ newsit.gr

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΙΚΟΝΑ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις