Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

ΣΤΡΟΥΜΠΕΙΟ: ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΕ Η ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΝΣ ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΑΝΤΕΡΣΕΝ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ- ΔΕΙΤΕ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

ΣΤΡΟΥΜΠΕΙΟ: ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΕ Η ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Εγιναν ηθοποιοί υπέρ του ΣΟΨΥ

Με δυο διαδοχικές, απανωτές παραστάσεις γέμισαν κόσμο το Επίκεντρο την περασμένη Δευτέρα οι μαθητές της Γ2 τάξης του Στρουμπείου- 2ου Δημοτικού Σχολείου. Γονείς, συγγενείς και φίλοι των παιδιών καθώς και εκπαιδευτικοί ενθουσιάστηκαν με την πολύ προσεγμένη και καλοπαιγμένη παράσταση για τα Χριστούγεννα «Κάθε βήμα ένα παραμύθι» που αναφερόταν στη ζωή και τα έργα του διάσημου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Αντερσεν.

Ηταν ένα πραγματικά απαιτητικό εγχείρημα για την ηλικία των παιδιών αφού συνδύαζε live μουσική με παντομίμα, υποκριτική και τραγούδι ενώ τα κοστούμια ήταν πολύ καλαίσθητα και μας μετέφεραν στον 19ο αιώνα.

Την παράσταση προλόγισαν εκπρόσωποι του Συλλόγου Ψυχικής Υγείας Σ.Ο.ΨΥ καθώς τα έσοδα προορίζονταν για τους σκοπούς του. Στη συνέχεια οι μαθητές συνέπραξαν στη σκηνή με το ορχηστρικό σχήμα Vibrato Junior και ομάδα κρουστών της Πολυφωνικής Χορωδίας ξετυλίγοντας τη δύσκολη ζωή του Αντερσεν και αποσπάσματα από τις πιο αγαπημένες και πολυδιαβασμένες ιστορίες του. Οι γονείς του Χανς, τα παιδιά που τον περιφρονούσαν, η πρώτη του αγάπη Ρίμποργκ αλλά και οι ήρωές του, όπως η Γιασμίν, η Βασίλισσα του Χιονιού, ο Μολυβένιος Στρατιώτης, το Κοριτσάκι με τα σπίρτα, η Μικρή Γοργόνα, ο Χιονάνθρωπος, το Ασχημόπαπο παρέλασαν στο σανίδι. Πολλά συγχαρητήρια δέχθηκε ο θίασος των 27μαθητών, η εκπαιδευτικός – θεατρολόγος που έκανε τη διασκευή Τέτη Ζέρβα αλλά και η δασκάλα τους Φωτεινή Καρπή που είχε τη γενική επιμέλεια, το συντονισμό  και την όλη ιδέα να «βγουν» δημιουργικά τα παιδιά εκτός σχολείου για έναν καλό σκοπό. Τα σκηνικά ετοίμασε η Μαρία Αλανιάδη και το έντυπο πρόγραμμα η Μαρία Μανωλοπούλου, μητέρες μαθητών.

 

 

ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ

Ιωαννάτος Ανδρέας, Κάββουρας Αχιλλέας, Καρατζάς Νικόλαος, Κετσογιάν Διονυσία, Κοψίνης Νικόλαος, Κωνσταντακοπούλου Δέσποινα, Κωνσταντόπουλος Χαράλαμπος, Μέξα Ιζαμπέλα, Νικολάου Αγγελος, Ντακόλιας Ιωάννης, Ντάτσα Ευφραιμία, Παναγιωτακοπούλου Αλεξάνδρα, Παναγοπούλου Μαρία, Παπαδοπούλου Ιωάννα, Παπαιωάννου Ηρακλής, Παπουτσάκη Πολυξένη, Πεσματζόγλου Αναστασία, Προσαλέντη Ιωάννα, Σταματάκος Νικόλαος, Τζίνης Δημήτριος, Τριανταφυλλίδγη Βαρβάρα, Τσιτσάρας Ιωάννης, Χριστοδουλάτος Χρήστος, Χρονοπούλου Χρυσάνθη, Χρυσάφη Μενιγή Μαρία.

ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Σε διεύθυνση Γιώργου Αθανασακόπουλου και διδασκαλία κρουστών Γιώργου Λαμπράκου συμμετείχαν με κιθάρες και κρουστά οι:

Φανή Αννα Αθανασακοπούλου, Αθηνά Κουστένη, Παναγιώτης Αθανασακόπουλος, Γρηγόρης Κολλιόπουλος, Σωτήρης Καραλής, Δημήτρης Ευθυμάκης, Χρήστος Κρανίτης, Χρήστος Τριανταφυλλόπουλος, Αποστόλης Λέτζος, Παναγιώτης Πετρόπουλος, Κάτια Κονταρά, Κασσιανή Αναστασοπούλου, Χαρά Παπαγεωργακοπούλου, Ιωνας Παπουλίδης, Παρασκευή Μαργκά, Χαρίτωνας Κυριακόπουλος.

 

ΦΩΤOΓΡΑΦΙΕΣ: QUICK FILM

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View