Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΕΩΡΜΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΣΣΑΝΔΡΟΣ ΕΝΩΝΟΥΝ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ «ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ». ΕΚΘΕΣΗ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΩΝ ΔΩΡΩΝ 8-17/12

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΕΩΡΜΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΣΣΑΝΔΡΟΣ ΕΝΩΝΟΥΝ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Στολίδια ανθρωπιάς στην Ερμού

Τις πιο χαριτωμένες, επίκαιρες χειροτεχνίες, για σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα θα βρείτε στην αίθουσα τέχνης και κορνιζοποιίας «Παλίσσανδρος» της Ερμού από αυτή την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου στις 7 μ.μ. και μέχρι τις 17 του μηνός, καθώς θα φιλοξενηθεί εκεί έκθεση των μικρών μαθητών και των νηπιαγωγών του γνωστού παιδικού σταθμού "Κέντρο Προσχολικής Εκπαίδευσης Κ. Γεώρμα". Μάλιστα τα έσοδα από τα χριστουγεννιάτικα εκθέματα προορίζονται για την ενίσχυση των «Γιατρών του Κόσμου», οπότε απευθύνονται και στην αισθητική και στην κοινωνική μας ευαισθησία.

Με μεγάλο μεράκι και αγάπη οι δασκάλες Χρυσούλα Βασιλακοπούλου, Νικολίτσα Κατσιρούμπα, Βαρβάρα Βαγγελάκου, Γιώτα Νταούρου, Anna Guerra, Αγγελική Αρβανιτάκη, Αναστασία Νάσσιου, Δήμητρα Πολάτου, Μαρία Τσιμπουκλή, Παναγιώτα Λυτάκη και Κυριακή Πλαστουργού χρησιμοποίησαν ποικιλία υλικών όπως ξύλα, γύψο, χαρτί, μαλλί πλεξίματος, χαρτί περιοδικών, άχρηστα υλικά, βαζάκια και κλαδάκια, άφθονο χρώμα και χρυσόσκονη και  παρέα με τους μαθητές τους και δημιούργησαν χιονάνθρωπους, χριστουγεννιάτικες μπαλίτσες και πολλά- πολλά στολίδια. Όπως μάθαμε, τη βραδιά των εγκαινίων στον Παλίσσανδρο θα περιμένουν τους μικρούς μας φίλους το Ξωτικό και η Νεράιδα των Χριστουγέννων για να παίξουν, να ζωγραφίσουν τα πρόσωπά τους αλλά και να ετοιμάζουν μαζί τους  όμορφα, γιορτινά στολίδια. Οικοδεσπότες θα είναι οι Κατερίνα Γεώρμα, Νίκος Γερασιμόπουλος, Βασίλης Καρύδας. Μετά το φινάλε της έκθεσης, τα δώρα θα μεταφερθούν και στο νηπιαγωγείο. 

ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Οι Γιατροί του Κόσμου (Medecins du Monde), είναι μια διεθνής, ιατρική, ανθρωπιστική, Μη Κυβερνητική Οργάνωση. Δραστηριοποιείται τηρώντας αυστηρά την επιχειρησιακή της ανεξαρτησία, με γνώμονα τις ανάγκες των πληθυσμών και τις δυνατότητες των ομάδων της να προσφέρουν βοήθεια σε μεγάλες, αλλά και σιωπηρές κρίσεις του πλανήτη μας. Στόχος των Γιατρών του Κόσμου είναι η άμεση και αποτελεσματική παροχή ιατρικής και ανθρωπιστικής βοήθειας σε εκείνους που την έχουν περισσότερο ανάγκη. Η Ελληνική Αντιπροσωπεία λειτουργεί στην Ελλάδα τα τελευταία 25 χρόνια. Ειδικότερα στην πόλη μας, το ανοιχτό πολυιατρείο Πατρών, που έχουν δημιουργήσει, λειτουργεί από τον Σεπτέμβρη του 2012 και μέχρι τώρα έχει εξυπηρετήσει πάνω από 5800 άτομα το 1/3 εκ των οποίων είναι παιδιά και το 70% ελληνικής ιθαγένειας με το υπόλοιπο 30% να αφορά πρόσφυγες και μετανάστες λοιπών εθνικοτήτων. Στις δράσεις της δομής περιλαμβάνονται: 1) πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη (παθολόγος/παιδίατρος) 2) παροχή χρόνιων και μη φαρμακευτικών αγωγών-εμβολιασμών (ει δυνατόν) παιδιών με τα εμβόλια του εθνικού προγράμματος 3) διασύνδεση με τις β/θμιες δομές παροχής υπηρεσιών υγείας -συνεργασία με δίκτυο ιδιωτών ιατρών 4) παροχή ειδών ένδυσης υπόδησης -τροφίμων σε παιδιά και ενήλικες 5) διεκπεραίωση λοιπών κοινωνικών ζητημάτων με συμβουλευτικές υπηρεσίες.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View