Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Το χρυσαφένιο κουκούτσι» έρχεται στην Πάτρα!

«Το χρυσαφένιο κουκούτσι» έρχεται στην Πάτρα!

Μια ιστορία, όπου η υγεία, η αγάπη και η οικογένεια αποτελούν τα πιο φωτεινά χρώματα της ζωής

Το «χρυσαφένιο κουκούτσι». Μια ιστορία, όπου η υγεία, η αγάπη και η οικογένεια αποτελούν τα πιο φωτεινά χρώματα της ζωής, κι η διατροφική ισορροπία των παιδιών, κύριο μέλημα αυτών που πραγματικά τα αγαπούν!

_

Ένα είναι σίγουρο. Πως κάθε άνθρωπος σ' αυτόν τον κόσμο, υπήρξε κάποτε παιδί. Και όπως τα περισσότερα παιδιά, τρελαινόταν για κάθε λογής λιχουδιές και γλυκίσματα. Πόσοι και πόσοι, όταν δεν κοιτούσε η μαμά, βουτήξαμε το κουτάλι στο βαζάκι της πραλίνας, το στριφογυρίσαμε πονηρά στον αέρα, και ύστερα βρήκε ως διά μαγείας τη θέση του ανάμεσα στα χείλη; Ακόμα αναπολούμε γεύσεις και μυρωδιές που έπαιζαν με το ανυπότακτο αίσθημα της παιδικής πείνας. Και πάντα θα θυμόμαστε τις ξινισμένες εκφράσεις μας στη θέα των φρούτων και των λαχανικών. Τι κλάματα που κάναμε μπροστά σε δροσερές φρουτοσαλάτες κι άλλα παράγωγα της φύσης! Όλοι κάποτε στραβοκοιτάξαμε το μήλο και τη φράουλα, όλοι κάποτε κρύψαμε τα τελευταία σοκολατάκια στις τσέπες μας, κι αν κάποιος το ξέρει και σκοπεύει να μας το υπενθυμίσει, είναι σίγουρα ο Παναγιώτης Δημητρόπουλος με το νέο βιβλίο του, «Το χρυσαφένιο κουκούτσι», που θα κυκλοφορήσει από την Ελληνοεκδοτική σε λίγες μέρες.

Ο Πατρινός Στρατιωτικός και συγγραφέας παιδικών παραμυθιών, του οποίου το έργο πάντα αναδεικνύει τους καλούς σκοπούς και τον ανθρωπιστικό χαρακτήρα της Τέχνης, επιστρέφει στα εκδοτικά δρώμενα με πρωταγωνίστρια της ιστορίας του, τη μικρή Αγνή. Πώς θα γίνει το κορίτσι να αγαπήσει τα φρούτα όσο λατρεύει τα γλυκά; Πώς θα τα εντάξει στη διατροφή της; Εκείνα δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια. Η φρουτένια συμμορία θα συσπειρωθεί για να τής κλέψει την καρδιά! Βασικό ρόλο θα παίξει ο αγαπημένος της παππούς σ' αυτό. Ο Παναγιώτης Δημητρόπουλος που έχει παρουσιάσει στην πόλη μας το προηγούμενο βιβλίο του «Ο μπαμπάς μου...ο ήρωάς μου» που επίσης κυκλοφορεί από την Ελληνοεκδοτική, έχει συνθέσει ένα παραμύθι διαφορετικό από τα άλλα. Στην ιστορία του, η υγεία, η αγάπη και η οικογένεια αποτελούν τα πιο φωτεινά χρώματα της ζωής, κι η διατροφική ισορροπία των παιδιών, κύριο μέλημα αυτών που πραγματικά τα αγαπούν!

 

Περισσότερα για το βιβλίο: Η διατροφή ως θεματική ενότητα αποτελεί έναν από τους κεντρικούς εκπαιδευτικούς στόχους τόσο στην προσχολική ηλικία όσο και στις πρώτες τάξεις της υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Άλλωστε, ζούμε στη χώρα με τα υψηλότερα ποσοστά παχυσαρκίας στην ΕΕ στον ανήλικο πληθυσμό, γεγονός που συνδέεται με τις σύγχρονες διατροφικές συνήθειες.

Πληθώρα ερευνών καταδεικνύουν συνεχώς ότι ο ρόλος της οικογένειας στη διατροφική διαπαιδαγώγηση των παιδιών είναι ζωτικής σημασίας, καθώς αυτή αποτελεί το σημαντικότερο πρότυπο προς μίμηση.

Στο νέο παιδικό βιβλίο του Παναγιώτη Δημητρόπουλου τη δράση αναλαμβάνουν τα φρούτα!

Η Αγνή αγαπάει πολύ τα γλυκά και δεν τρώει ποτέ φρούτα. Μια μέρα τα φρούτα κάνουν συμβούλιο και αποφασίζουν να βάλουν σε εφαρμογή το σχέδιο τους, για να σώσουν την υγεία της που βρίσκεται σε κίνδυνο. Πώς, όμως, θα κατορθώσουν να πείσουν τη μικρή Αγνή να αλλάξει γνώμη και να αγαπήσει τα φρούτα;

Μια γευστική ιστορία που με διασκεδαστικό τρόπο μαθαίνει στους μικρούς μας αναγνώστες να ξεχωρίζουν τις ωφέλιμες από τις βλαβερές τροφές για τον ανθρώπινο οργανισμό και τις συνέπειες της κακής διατροφής στην υγεία τους. Ένα παραμύθι που ευαισθητοποιεί μικρούς και μεγάλους, όχι μόνο σε θέματα ισορροπημένης διατροφής, αλλά και στην υιοθέτηση υγιών συμπεριφορών, όπως η άσκηση, η αγάπη και ο σεβασμός για τη φύση, η αξία της συνεργασίας και η ανεκτίμητη αξία του δεσμού με τον παππού, μιας σχέσης που διέπεται από τη σοφία, την ενθάρρυνση, τη συναισθηματική ασφάλεια.

 

Αναστασία Δημητροπούλου

Ο συγγραφέας Παναγιώτης Δημητρόπουλος

Ο συγγραφέας Παναγιώτης Δημητρόπουλος

Ο συγγραφέας Παναγιώτης Δημητρόπουλος

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις