Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

ΜΑΡΚΕΛΛΟΣ ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ: Ο ΠΑΤΡΙΝΟΣ ΜΑΕΣΤΡΟΣ Σ' ΕΝΑΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ ΜΠΑΡΟΚ «ΟΡΦΕΑ» ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 24-25/11

ΜΑΡΚΕΛΛΟΣ ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ: Ο ΠΑΤΡΙΝΟΣ ΜΑΕΣ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Παλιοί και νέοι ήχοι στον κάτω κόσμο…

 

Είναι ο γιος του συμπολίτη αρχιτέκτονα και εικαστικού Στάθη Χρυσικόπουλου και της βραβευμένης συγγραφέως Ερσης Σωτηροπούλου, που τα τελευταία χρόνια αποτελεί κορυφαίο όνομα στο αθηναικό καλλιτεχνικό γίγνεσθαι τολμώντας αναπάντεχα προγράμματα στο «παλαιό» ρεπερτόριο και χρησιμοποιώντας όργανα εποχής. Μαέστρος και τσεμπαλίστας με εντυπωσιακό βιογραφικό, καταπιάνεται αυτή τη φορά με την πρώτη όπερα στην ιστορία της παγκόσμιας μουσικής.

 

Σας αρέσει να ακούτε αλλιώτικα ακροάματα; Είκοσι χρόνια μετά την πρώτη παρουσίαση του «Ορφέα» του Κλάουντιο Μοντεβέρντι, η όπερα επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε ένα τολμηρό ανέβασμα που σκηνοθετεί ο Θάνος Παπακωνσταντίνου και διευθύνει ο Μάρκελλος Χρυσικόπουλος (δύο παραστάσεις με ελληνικούς υπέρτιτλους την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Νοεμβρίου). Όπως αναφέρει ο μαέστρος:

«Το άκουσμα του μπαρόκ και των αυθεντικών οργάνων είναι πλέον τόσο οικείο στην Ελλάδα, ώστε να δημιουργούνται οι προϋποθέσεις μουσικοί διαφορετικών παραδόσεων να ενδιαφέρονται να συνομιλήσουν μαζί μας». Συγκεκριμένα, το σύνολο παλαιάς μουσικής Latinitas Nostra, γνωστό για τις ιστορικά τεκμηριωμένες ερμηνείες του, προσεγγίζει στην παράσταση «διαφορετικά» την παρτιτούρα του μεγάλου Ιταλού μουσουργού (τιμώντας τα 450 χρόνια από τη γέννηση του Κλάουντιο Μοντεβέρντι).

O συνθέτης Πάνος Ηλιόπουλος αναδεικνύει τη ζοφερή ατμόσφαιρα του Κάτω Κόσμου, επεμβαίνοντας με διασκευές και ζωντανή ηλεκτρονική επεξεργασία του ήχου. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο εμφανίζεται ο φημισμένος Ισπανός τενόρος Χουάν Σάντσο, ενώ την Πρωθιέρεια του Διονύσου ερμηνεύει η Σαβίνα Γιαννάτου. Μαζί τους, ένα αξιόλογο καστ Ελλήνων μονωδών (Θεοδώρα Μπάκα, Χρήστος Κεχρής, Ειρήνη Μπιλίνη, Αναστασία Κότσαλη, Σοφία Πάτση κ.ά.).

*24 και 25/11, αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, στις 20.00. Σκηνικά-κοστούμια: Νίκη Ψυχογιού. Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα. Κίνηση: Ιρις Κυριακοπούλου. Toν Χορό απαρτίζουν οι σπουδαστές του β' έτους της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών. Tιμές: 9 € (πολύτεκνοι, φοιτητικά, νέοι, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+), 14,00 €-50,00 €. Πληροφορίες: 210 7282333.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View