Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καταφθάνει στην Πάτρα από τη Ρωσία το ιερό λείψανο του Ρώσου Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ

Καταφθάνει στην Πάτρα από τη Ρωσία το ιε...

Την Πέμπτη 16/11 στις 17.00 η λαμπρή τελετή υποδοχής στον Άγιο Ανδρέα

Την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017 στις 17.00 το απόγευμα, θα γίνει η επίσημη υποδοχή στο νέο ιερό ναό του Αγίου Ανδρέου Πατρών, του ιερού λειψάνου του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ που θα μεταφερθεί για περίπου 10 μέρες στην πόλη του Πρωτοκλήτου Αποστόλου Ανδρέου, την Πάτρα για προσκύνημα από τους πιστούς. Το ιερό λείψανο θα μεταφερθεί στην Πάτρα από την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος του Ντιβέγιεβο στη Ρωσία.

Ο ιερός ναός του Πολιούχου των Πατρών Αγίου Ανδρέου θα παραμένει ανοικτός καθημερινά από τις 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ και θα τελούνται ιερές ακολουθίες.

Το ιερό λείψανο του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ (είχε γεννηθεί στο Κουρσκ της Ρωσίας το 1759 και εκοιμήθη στις 2 Ιανουαρίου του 1833) θα παραμείνει στην Πάτρα έως και την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017. Η μεταφορά του για ιερού αυτού λειψάνου του Ρώσου Ορθόδοξου Αγίου γίνεται στο πλαίσιο των Πρωτοκλητείων 2017. Επίσης μην ξεχνάμε πως τα τελευταία χρόνια έχει ανοίξει ένας πολύτιμος και σημαντικός δίαυλος επικοινωνίας και συνεργασίας με τους Ρώσους Ορθόδοξους αδελφούς μας ενώ κάθε χρόνο εκατοντάδες Ρώσοι τουρίστες περνούν για να προσκυνήσουν τον τάφο, την Τιμία Κάρα και τον Σταυρό του Αγίου Ανδρέου στην Πάτρα.

Να προσθέσουμε ότι τα λείψανα του Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ εξαφανίστηκαν κατά την περίοδο της Οκτωβριανής επαναστάσεως και ξαναβρέθηκαν το 1990 μ.Χ., στην Αγία Πετρούπολη ενώ ένα χρόνο μετά το 1991 μ.Χ. επέστρεψαν στην ιερά μονή Ντιβέγιεβο όπου και φυλάσσονται.

Μάλιστα το 2016, όπως είχαμε διαβάσει στο σάιτ romfea.gr, με Ρωσική μεγαλοπρέπεια είχε εορταστεί η εύρεση των ιερών λειψάνων του Αγίου Σεραφείμ του Σαρώφ στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας στο Ντιβέγιεβο, με αφορμή τη συμπλήρωση πέρυσι, 25 χρόνων από την δεύτερη ανακομιδή των ιερών λειψάνων του Αγίου. Στον αύλειο χώρο του Καθεδρικού Ναού είχε τελεστεί Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, παρουσία και της ιερής λάρνακας του Αγίου Σεραφείμ του Σαρώφ, προεξάρχοντος του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλου.

*Να θυμίσουμε επίσης ότι σε κοντινή σχετικά απόσταση από την Πάτρα, στο Τρίκορφο Φωκίδος βρίσκεται η Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις