Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥ- ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΛΑΚΗ ΚΟΥΡΕΤΖΗ Η ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ+

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥ- ΣΥΓΓΡ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Ταξίδι στο χρόνο και τη γνώση σε σκηνοθεσία Μίλτου Νίκα

Καταχειροκροτήθηκε στην επίσημη πρεμιέρα της στο Επίκεντρο+ της Αγίου Διονυσίου η παραμυθένια παιδική παράσταση «Ο χρόνος είναι ένα παιδί που παίζει», ένα άρτιο θέαμα με τη σφραγίδα πολλών ντόπιων καλλιτεχνών και την πένα ενός μεγάλου ονόματος του παιδαγωγικού θεάτρου, του Λάκη Κουρετζή. Ο κ. Κουρετζής που τίμησε με την παρουσία του την πρεμιέρα εμφανίστηκε πολύ συγκινημένος από το ανέβασμα σε σκηνοθεσία του γνωστού πατρινού Μίλτου Νίκα και φωτογραφήθηκε με όλους τους συντελεστές. Συνοδέψτε τα παιδιά σας να δουν την παράσταση τις Κυριακές, αξίζει το κόπο!

 

Πρόκειται για ένα έργο που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Πάτρα για το οποίο εργάστηκαν αρκετά «δικά μας» ταλέντα. Διαθέτει τη σκηνοθετική ματιά του Μίλτου Νίκα, την πρωτότυπη μουσική του Γιώργου Δίπλα, τη βιντεοπροβολή του Παναγιώτη Φαφούτη, τις σκηνικές κατασκευές - κοστούμια της Μαρίας Βασιλάκη και τα φώτα του Θάνου Ψαρρά. Παρουσιάζεται ως μία περιπέτεια φαντασίας για μικρούς και μεγάλους. Τους ρόλους υποδύονται νέοι ηθοποιοί, απόφοιτοι της σχολής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, όπως η Κατερίνα Στασινού, η Φιορέλα Μαστρόκαλου, ο Γιώργος Παύλου, ο Μάρκος Γέττος αλλά και η Αλεξάνδρα Σπηλιωτοπούλου που είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην περυσινή παραγωγή του Επικέντρου.

Η ιστορία έχει ως εξής: Ένα μικρό κορίτσι η Νίνα αρχίζει να αναρωτιέται τι είναι ο Χρόνος και ξεκινάει ένα μαγικό ταξίδι για να τον συναντήσει. Φανταστικοί ήρωες, ο Φύλακας του χρόνου, το αγόρι που το λένε Τικ-τακ, η Μνήμη, η Λήθη, ο Ύπνος, ο Παιχνιδοποιός την βοηθούν σε αυτή τη μεγάλη περιπέτεια, σ’αυτό το μοναδικό ταξίδι γνώσης.

Ο συγγραφέας του έργου Λάκης Κουρετζής είναι καταξιωμένος παιδαγωγός, εμψυχωτής, συγγραφέας και σκηνοθέτης με ευρωπαικές σπουδές και σπουδαία ερευνητική πορεία. Υπεύθυνος σε εργαστήρια της Σχολής Μωραίτη και του Πανεπιστημίου Αθηνών, υπεύθυνος θεατρικού παιχνιδιού σε γαλλικά σχολεία και συνεργάτης των υπουργείων παιδείας και πολιτισμού είναι κορυφαίο όνομα στο χώρο του.

*Η παράσταση θα παίζεται τις επόμενες Κυριακές στις 12.00 μ.μ. στο Επίκεντρο+

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View