Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Απόψε ο απολογισμός έργου του Επιμελητηρίου Αχαΐας – Κάλεσμα συμμετοχής από τον Πλάτωνα Μαρλαφέκα

Απόψε ο απολογισμός έργου του Επιμελητηρ...

Παρουσιάζεται το έργο του Δ.Σ. της περιόδου 2012- 2017

Σε απολογισμό του έργου της κατά την περίοδο 2012-2017, προχωρά το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Αχαΐας, απόψε στις 7 στην αίθουσα του Φορέα στην Πάτρα (Μιχαλακοπούλου 58), ενόψει των εκλογών του Δεκεμβρίου. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνας Μαρλαφέκας απευθύνει, μέσω του thebest.gr, κάλεσμα συμμετοχής σε όλα τα μέλη του Επιμελητηρίου να παραβρεθούν στην εκδήλωση.

Όπως αναφέρει: «Καλώ όλα τα μέλη του Επιμελητηρίου Αχαΐας να παρακολουθήσουν  τον αποψινό απολογισμό της διοίκησης. Πιστεύω ότι κάθε σοβαρός φορέας που σέβεται τα μέλη του οφείλει να κάνει απολογισμό των πεπραγμένων του.

Ο απολογισμός που θα παρουσιαστεί το απόγευμα αφορά τις δράσεις του Δ.Σ. της περιόδου 2012- 2017 και θα είναι όσο πιο συμπυκνωμένος γίνεται, ενώ σε δεύτερο χρόνο θα ακολουθήσει και πιο αναλυτική παρουσίαση.

Ως Επιμελητήριο ζούμε τη χειρότερη συγκυρία των τελευταίων δεκαετιών, ωστόσο δεν μπορούμε να σταματήσουμε να δημιουργούμε δράσεις και πρωτοβουλίες που έχουν στόχο την αύξηση του ΑΕΠ της περιοχής μας και τη στήριξη των μικρμεσαίων.

Στο πλαίσιο αυτό, τα προηγούμενα χρόνια αναλάβαμε μια σειρά δράσεων που έγιναν θεσμός και βασίζονται σε συγκεκριμένες στρατηγικές, σύμφωνα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής μας. Ό

πως το Patras iq για την σύνδεση της ερευνητικής κοινότητας με τον παραγωγικό τομέα και γενικότερα με την κοινωνία και αφετέρου την δημιουργία κατάλληλων συνθηκών για την παραμονή των νέων επιστημόνων στην χώρα μας και ιδιαίτερα στην περιοχή μας.

Είμαστε το πιο ενεργό Επιμελητήριο με εξωστρεφή παρουσία σε πολλές και σημαντικές εκθέσεις και διοργανώσεις με στόχο την προβολή και στήριξη των προϊόντων της Αχαΐας στις διεθνείς αγορές.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Achaia values που αποτελεί ένα ανεξάρτητο τμήμα για οργανωμένη εμπορική διαχείριση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που έχουν εξαγωγικό προσανατολισμό.

Στην προσπάθεια αυτή συμβάλει και το Achaia fest που αποτελεί κορυφαίο θεσμό για την περιοχή και στο οποίο συμμετέχουν πάνω από 100 επιχειρήσεις και φορείς της περιοχής.

Παράλληλα, πήραμε πρωτοβουλίες για την προσέλκυση τουριστών στην Πάτρα με το πρόγραμμα culture and shopping και οι έμποροι της πόλης έχουν δει τα αποτελεάσματα της πρωτοβουλίας.

Ένας άλλος τομέας στον οποίο υπήρκαν εξαιρετικά αποτελέσματα είναι αυτός της ενίσχυσης μικρών και μεσαίων επιχιερήσεων μέσω του ΕΣΠΑ. Περισσότερες από 1.000 Επιχειρήσεις της Αχαϊας έχουν ενταχθεί σε προγράμματα ΕΣΠΑ και εδώ ο ρόλος του Επιμελητηρίου στο πλαίσιο του φορέα που διαχειρίστηκε τα Ευρωπαϊκά προγράμματα, ήταν σημαντικός.

Είμαστε περήφανοι για το έργο μας, το οποίο είναι ευρύ και πολύπλευρο.

Θέλουμε πρώτα από όλους να γίνει γνωστό σε όλα τα μέλη και αυτά να κρίνουν. Γνωρίζουμε ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε ακόμη περισσότερα, αλλά δεν μπορούν να γίνουν όλα μαζί.

Πιστεύω όμως ότι όσοι παρευρεθούν στον απολογισμό θα έχουν την ευκαιρία να διαπιστώσουν ότι καταβάλλαμε πολύ σημαντική προσπάθεια και είχαμε εξίσου σημαντικά αποτελέσματα.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά