Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Βοήθεια από την πολιτεία ζητά ο δήμος Πατρέων για τη διαχείριση των αδέσποτων και τη δημιουργία δημοτικού κτηνιατρείου - ΒΙΝΤΕΟ

Βοήθεια από την πολιτεία ζητά ο δήμος Πα...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Τι αναφέρει ο αντιδήμαρχος Διονύσης Πλέσσας

Ο δήμος προσανατολίζεται στην δημιουργία δημοτικού κτηνιατρείου. Η προοπτική αυτή έρχεται μετά την αδιαφορια των ιδιωτών ή συλλόγων να αναλάβουν την φροντίδα και φιλοξενία αδέσποτων ζώων που περιφέρονται και στην Πάτρα. Σοβαρό πρόβλημα  με τα αδέσποτα αντιμετωπίζουν επίσης,  τοσο το Αίγιο, όσο ο Ερύμανθος και η Δυτική Αχαΐα.

Την προοπτική δημιουργίας δημοτικού κτηνιατρείου εξετάζει τώρα η δημοτική αρχή μετά τις άκαρπες προσπάθειες που έγιναν μέσω των δυο προκυρήξεων που προηγήθηκαν για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων της Πάτρας.

Ο Δήμαρχος της Πάτρας, Κώστας Πελετίδης, στη λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη στο Κεντρικό Διαμέρισμα της πόλης, τοποθετήθηκε εκτενώς στο θέμα ερωτηθείς για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων που κυκλοφορούν στους δρόμους.

Μέχρι σήμερα έχουν γίνει δύο προκηρύξεις για τα αδέσποτα ζώα, που αφορούν στην περισυλλογή, την εξέταση, την στείρωση, τον εμβολιασμό, το τσιπάρισμα, και την περίθαλψη, αλλά και τη δεύτερη φορά, δεν υπήρξε ενδιαφέρον από κανέναν κτηνίατρο.

Να αναφέρουμε πως το Πανεπιστήμιο δεν δέχθηκε να λειτουργήσειο Δήμος τον χώρο που είχε παλιά η Μέριμνα, -η άδεια της οποίας ανακλήθηκε από την Περιφέρεια. Απο τους ανθρώπους του δήμου αναζητήθηκε άλλη έκταση, αλλά δεν βρέθηκε κάποια που να πληροί τους όρους και τις προϋποθέσεις.

Έντονο πρόβλημα μετα αδέσποτα δεν έχει μόνο η Πάτρα. Τοσο το Αίγιο, όσο ο Ερύμανθος και η Δυτική Αχαΐα αντιμετωπίζουν το ζήτημα της φιλοξενίας των αδέσποτων ζώων και αναζητούν λύση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις