Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Tο γκρέμισμα έφερε στο φως κάτι από την αρχαιότητα – Βρήκαν στοά που οδηγεί στη Ρωμαϊκή αγορά - Ξεκίνησε η κατεδάφιση δύο διατηρητέων της άνω πόλης, στην Πάτρα - ΦΩΤΟ

Tο γκρέμισμα έφερε στο φως κάτι από την ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Σε εξέλιξη οι εργασίες

Πρώτη ενημέρωση 10:55

 

ΝΕΟΤΕΡΟ Το γκρέμισμα δύο διατηρητέων σπιτιών στην οδό Γερμανού, τα οποία ήταν ετοιμόρροπα έφεραν στο φως κάτι που ενδιαφέρει άμεσα την Αρχαιολογική υπηρεσία.

Όπως πληροφορείται το thebest.gr οι μηχανικοί ενημερώθηκαν ότι η μικρή κρύπτη που αποκαλύφθηκε στο πίσω μέρος του ενός σπιτιού δεν ήταν άνευ σημασίας. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η κρύπτη οδηγεί  σε στοά 15 περίπου μέτρων και αποτελεί τμήμα της αρχαίας ρωμαϊκής αγοράς.

 

ΝΩΡΙΤΕΡΑ Πρόσφατα το thebest.gr είχε αναδείξει εκ νέου, το ζήτημα της επικινδυνότητας των ετοιμόρροπων κτιρίων της οδού Γερμανού στην άνω πόλη της Πάτρας, τα οποία ουσιαστικά σε μεγάλο μέρος τους, κατεδάφισε ο...χρόνος.

Το ενδεχόμενο να μας πέσουν στο κεφάλι χωρίς να προηγηθεί καν σεισμός ήταν μεγάλο παρά τα όποια μέτρα προστασίας είχαν ληφθεί.

Πότε θα μας πέσουν στο κεφάλι...Η απελπιστική ... - The Best News

Από την Κυριακή 8 Οκτωβρίου βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες κατεδάφισης για δύο διατηρητέα στην οδό Γερμανού στον αριθμό 43 και 45.Η μπουλντόζα έχει πιάσει από το πρωί δουλειά.Την ίδια ώρα ακριβώς απέναντι στέκει ένα ακόμα ερειπωμένο διώροφο. Και πιο πάνω επίσης, κι άλλο κτίσμα.

Οι ιδιοκτήτες των δύο σπιτιών που κατεδαφίζονται κατοικούν στην Αθήνα. Όπως εξήγησε στο thebest.gr η Δρ. Πολιτικός Μηχανικός Εύα Αθανασοπούλου που επιβλέπει τις εργασίες, το ένα σπίτι χτίστηκε γύρω στο 1880 και το άλλο μεταξύ του 1900 και 1930. Είχαν κριθεί διατηρητέα και γι΄αυτό οι διαδικασία για την έγκριση της κατεδάφισης είναι χρονοβόρα.

Εδώ και μήνες , περίπου από τις αρχές του χρόνου έχει ξεκινήσει η δρομολόγηση του γκρεμίσματος. ήταν διώροφα αλλά επί της ουσίας τα ισόγεια είχαν μείνει.

 

 

 

Το ζήτημα που αναδεικνύεται επίσης, έχει να κάνει με την αδυναμία κληρονόμων νεοκλασικών και διατηρητέων σπιτιών να συντηρήσουν αυτά τα ξεχωριστής αρχιτεκτονικής και αισθητικής οικοδομήματα.

To γεγονός συνδέεται με το ότι πολλές φορές οι κληρονόμοι είναι αρκετοί, αλλά κυρίως με το κόστος της διατήρησης λόγω της οικονομικής κρίσης και σε συνδυασμό με το ότι πια δεν υπάρχουν οι οικονομικές βοήθειες από την πολιτεία που υπήρχαν στο παρελθόν.

Πάτρα:SOS για τα νεοκλασικά στολίδια –Υψηλό κόστος συντήρησης και γραφειοκρατία γκρεμίζουν ξεχωριστά κτίρια μιας άλλης εποχής –ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις