Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Απολαυστικός ομιλητής ο Διονύσης Σιμόπουλος, πολύ καλή η διοργάνωση, ενοχλητική όμως μερίδα του κοινού!

Απολαυστικός ομιλητής ο Διονύσης Σιμόπου...

Η φασαρία των παιδιών που πηγαινοέρχονταν συνεχώς εμπόδισε το ακροατήριο να απολαύσει την ομιλία

Ο Διονύσης Σιμόπουλος για μια ακόμη φορά ήταν απολαυστικός το βράδυ του Σαββάτου στην εκδήλωση του ΝΟΠ στην Πάτρα, όπου είχε προσκληθεί ως ομιλητής. Εξάλλου θεωρείται όχι μόνο κορυφαίος αστροφυσικός της χώρας μας, αλλά και ένας από τους σημαντικότερους εκλαϊκευτές της φυσικής επιστήμης, με πιστούς φαν. Και είναι πράγματι εντυπωσιακό να βλέπεις να γεμίζουν οι κερκίδες της πισίνας του ΝΟΠ  από 300 και πλέον θεατές Σάββατο βράδυ για να ακούσουν τους ...ψιθύρους του σύμπαντος. Εξάλλου πριν λίγους μήνες που είχε επισκεφθεί και πάλι την Πάτρα ήταν πολλοί οι θεατές που δεν κατάφεραν τελικά να τον παρακολουθήσουν, μένοντας εκτός, καθώς ο χώρος που είχε επιλεγεί ήταν μικρής χωρητικότητας.

Ο αστροφυσικός Διονύσης Σιμόπουλος πιο γήινος από ποτέ! Μιλά στο thebest.gr για τα χρόνια της νιότης του στην Πάτρα και μας χαρίζει σπάνιες φωτογραφίες

Οι διοργανωτές από την πλευρά τους είχαν κάνει ότι ήταν δυνατόν για την επιτυχία της εκδήλωσης. Είχαν προσκαλέσει την Αστρονομική Εταιρεία Πάτρας ΩΡΙΩΝ, με αστροπαρατήρηση με τηλεσκόπια, ενώ τη βραδιά έντυσε μουσικά η νεαρή καλλιτέχνιδα Athina Fus και χαιρέτησε ο πρόεδρος του ΝΟΠ Πέτρος Καθρέπτας. Και μέχρι εδώ όλα καλά.

Αυτό που για πολλούς θεατές, οι οποίοι είχαν προσέλθει με διάθεση να παρακολουθήσουν τον κ. Σιμόπουλο, χάλασε την βραδιά, και κυρίως για όσους θεατές είχαν κάνει το λάθος να καθίσουν στις πρώτες σειρές των κερκίδων ήταν η ακατάπαυστη …φασαρία που δημιουργούσαν τα πολλά παιδιά που είχαν βρεθεί στην εκδήλωση, ακόμη και ηλικιών νηπιαγωγείου!!! Λογικό ήταν τα παιδιά του δημοτικού και του νηπιαγωγείου να προτιμούν να πηγαινοέρχονται συνεχώς θορυβωδώς, πάνω κάτω στον διάδρομο, από το να ακούν για τα μυστήρια του σύμπαντος. Οι γονείς τους όμως; Που όχι μόνο δεν είχαν την στοιχειώδη πρόνοια είτε να μην τα πάρουν μαζί τους σε μια τέτοια εκδήλωση, είτε να τα προετοιμάσουν για το θέμα της, ή αφού τέλος πάντων τα πήραν μαζί τους να φροντίσουν να καθίσουν στις θέσεις τους και να αφήσουν τους υπόλοιπους θεατές να παρακολουθήσουν τον διάσημο αστροφυσικό.

Κατά τη συνήθη πρακτική τα …άφησαν ελεύθερα να πηγαινοέρχονται ακατάπαυστα πάνω κάτω στο διάδρομο μπροστά στους θεατές, καθόλη τη διάρκεια της εκδήλωσης ενώ οι ίδιοι, έχοντας καθίσει αναπαυτικά σε σημείο που δεν τους ενοχλούσαν οι φωνές τους απολάμβαναν την ομιλία.

Αυτά περί της αγωγής του κοινού.

Ο ομιλητής άψογος όπως πάντα, άμεσος απλός, εύστοχος, γνώστης ξέρει πώς να κεντρίσει το ενδιαφέρον ακόμη και του πιο άσχετου περί της φυσικής ακροατή. Αναφέρθηκε στα χρόνια της Πάτρας, όπου έζησε και μεγάλωσε, στον πατρινό καθηγητή του της φυσικής Γιώργο Πέρπερα, ο οποίος ήταν, όπως πάντα, παρών στις ομιλίες του, και απάντησε στις ερωτήσεις του κοινού.

Τρία από τα highlights της ομιλίας ήταν:

1.Το σύνολο του υδρογόνου που υπάρχει στο σύμπαν δημιουργήθηκε τα πρώτα τρία λεπτά της δημιουργίας του. Δηλαδή πριν 13,8 δις χρόνια. Αν σκεφθούμε ότι ο άνθρωπος αποτελείται κατά 62% από υδρογόνο, η ηλικία του καθενός μας είναι 13,8 δις χρόνια.

2.Ερωτώμενος για το αν υπάρχει ζωή σε άλλους πλανήτες πέρα από τη γη, μας θύμησε τη ρήση του αρχαίου φιλόσοφου Μητρόδωρου, ο οποίος είχε πει ότι θα ήταν περίεργο εάν σπείρεις ένα χωράφι να …πιάσει μόνο ένας σπόρος.

3.Ο άνθρωπος κατά 99% αποτελείται από τα ίδια τέσσερα χημικά στοιχεία που αποτελούνται και τα αστέρια (υδρογόνο, άνθρακας κ.λπ)

NΕΚ. ΝΤ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight