Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

AYTH ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Η «ΠΡΩΤΗ» ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΦΙΛΜ- ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΙΝΕΦΙΛ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

AYTH ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Η «ΠΡΩΤΗ» ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΜΕ ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Αναζητώντας την ευτυχία στα 55…

Η πρώτη εκλεκτή και βραβευμένη ταινία της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας, από τις 13 συνολικά που περιλαμβάνει ο πρώτος κύκλος προβολών της σαιζόν, μας δίνει ραντεβού αυτή τη Δευτέρα 2/10 στα Ster της Ακτής Δυμαίων. Πρόκειται για την «Παράδοξη ευτυχία» ένα κοινωνικό ψυχογράφημα για το γάμο, την πίστη, τον έρωτα και τη βία με τη σφραγίδα του 43χρονου γερμανού σκηνοθέτη και σεναριογράφου Σβεν Τάντικεν.  Η 55χρονη κεντρική ηρωίδα που υποδύεται η υπέροχη ηθοποιός Μαρτίνα Γκέντεκ απογοητευμένη από το σύζυγο και το Θεό έχει αφεθεί στην κατάθλιψη. Τι συμβαίνει όμως όταν γνωρίζει έναν διάσημο συγγραφέα;

* Προβολές 6, 8.15, 10.30

Γυρισμένο σιωπηλά και ρεαλιστικά, το φιλμ αποτελεί ένα δράμα ερμηνειών και εστιάζει στην ιστορία της Ελενε που έχει εγκλωβιστεί σε έναν τυπικό, συναισθηματικά στεγνό γάμο. Αναζητώντας βοήθεια, γνωρίζει έναν διάσημο ψυχολόγο και συγγραφέα με τον οποίο αναπτύσσει σταδιακά μια πλατωνική ερωτική σχέση. Αλλά εκείνος έχει τους δικούς του δαίμονες να αντιμετωπίσει, ενώ τα βίαια ξεσπάσματα του συζύγου της Ελένε γίνονται ολοένα και πιο ανεξέλεγκτα.

Το πλαίσιο είναι ένας σύγχρονος, οργανωμένος κόσμος (μοντέρνα σπίτια, συνεδριακά κέντρα, πανεπιστημιακοί χώροι, ξενοδοχεία) αλλά η ουσία ένας εσωτερικός κόσμος ασταθής, παθιασμένος και αυτοκαταστροφικός. Εχουμε ένα σχόλιο για τα υπαρξιακά αδιέξοδα της εποχής μας.

Όπως αναφέρει η κριτικός Πόλυ Λυκούργου: «Πατώντας πάνω στο «Original Bliss» («Αρχέγονη Ευτυχία» 1997), τη συλλογή διηγημάτων της Σκοτσέζας Α. Λ. Κένεντι, ο Σβεν Ταντίκεν καταφέρνει κάτι αλλόκοτο, φρέσκο, οριακό. Μία ταινία που μπορεί να εξετάζει θέματα όπως η ενδοοικογενειακή βία, η χριστιανική πίστη και η ψυχαναλυτική της διάσταση, η πορνογραφία, η σεξουαλική διαστροφή και η απενοχοποίησή της - τίποτα όμως δεν αντιμετωπίζεται στρωτά, ακαδημαϊκά ή προβλέψιμα.

Ο Ταντίκεν ακροβατεί σε επικίνδυνες ισορροπίες, αλλά δεν τον ενδιαφέρει κάτι συμβατικό. Θέλει να εξετάσει τι κάνει τον άνθρωπο ευτυχισμένο, όχι να τον κρίνει για αυτό.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View