Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η περιφέρεια πιέζει για άμεση στήριξη και αποκατάσταση των πληγέντων της Δυτ. Αχαΐας - ΒΙΝΤΕΟ

Η περιφέρεια πιέζει για άμεση στήριξη κα...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Τι δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Γρ. Αλεξόπουλος

Εχουν καεί 10.000 ρίζες ελιές και 100 αιγοπρόβατα στις 4 κοινότητες της Δυτικής Αχαϊας. Μόνο δύο παραγωγοί έχασαν περίπου 1.800 ελαιόδενδρα. Αυτές και πολλές ακόμα είναι οι ζημιές που προκάλεσε το πέρασμα της καταστροφικής πυρκαγιάς πριν από περίπου έναν μήνα στη Δ. Αχαΐα.

Με τα μελανότερα χρώματα περιέγραψαν οι εκπρόσωποι της δημοτικής Αρχής της Δυτικής Αχαϊας και οι αγρότες πως είναι πλέον η καθημερινότητά τους μέσα στην καμένη ζώνη. Έχοντας εκτός των άλλων και τον κίνδυνο των πλημμυρών με τις πρώτες βροχές. Την ίδια στιγμή πολλοί είναι οι αγροκτηνοτρόφοι που δεν έχουν πως και που να βοσκήσουν τα αιγοπρόβατά τους.

Από την πλευρά τους πάντως, τόσο ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου, όσο και ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ δεσμεύθηκαν να προωθήσουν άμεσα όλες τις διαδικασίες για να αποζημιωθούν οι πληγέντες ελαιοπαραγωγοί, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαϊας Γρηγόρης Αλεξόπουλος -από την πλευρά του, δήλωσε στο thebest.gr πως από την επομένη της καταστροφής η Περιφέρεια ξεκίνησε την καταγραφή των ζημιών και την πίεση για άμεση αποκατάσταση και στήριξη των πληγέντων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις