Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Θεσσαλονίκη: Οικονομικό και Επενδυτικό Φόρουμ για την ανάπτυξη των σχέσεων με την Ευρασιατική Ένωση

Θεσσαλονίκη: Οικονομικό και Επενδυτικό Φ...

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης

Η Ευρασιατική Οικονομική Ένωση (ενώνει τη Ρωσία, το Καζαχστάν, την Αρμενία, τη Λευκορωσία και την Κιργιζία) και ο Οργανισμός Enterprise Greece του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης συνδιοργανώνουν Οικονομικό και Επενδυτικό Φόρουμ με θέμα: Ελλάδα-Ευρασία: Νέα Γέφυρα Συνεργασίας & Ανάπτυξης. Το Φόρουμ πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017, μεταξύ 9.00 με 16.00, στην Αίθουσα "Ολυμπία", στο Συνεδριακό Κέντρο "Ιωάννης Βελλίδης".

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και θα συμμετάσχουν υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρασιατικής Ένωσης και επιχειρηματίες, καθώς και εκπρόσωποι της ελληνικής Κυβέρνησης και Έλληνες επιχειρηματίες.

Το «Ελληνικό-Ευρασιατικό Οικονομικό Φόρουμ: Μια Νέα Γέφυρα Συνεργασίας και Ανάπτυξης» θα λάβει χώρα στις 11 Σεπτεμβρίου 2017 ως μέρος του σημαντικότερου οικονομικού γεγονότος της χώρας, το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο στην ελληνική πόλη της Θεσσαλονίκης για περισσότερο από ενενήντα χρόνια. Το φόρουμ θα συνεχίσει να συζητά θέματα που σχετίζονται με την ευρωπαϊκή και ευρασιατική ενοποίηση που ξεκίνησε στις συνεδριάσεις του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης στην Αγία Πετρούπολη και στο Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ στο Βλαδιβοστόκ.

Το Φόρουμ της Θεσσαλονίκης αποτελεί το πρώτο βήμα προς την εφαρμογή των διατάξεων της Κοινής Δήλωσης για τη Συνεργασία μεταξύ της Οικονομικής Επιτροπής της Ευρασίας και της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας που διεξήχθη στις 24 Ιουνίου 2017, η οποία αποσκοπεί στην ανάπτυξη διαλόγου μεταξύ των χωρών της Ε.Ο.Ε και της Ελληνικής Δημοκρατίας στον οικονομικό τομέα.

Στην εκδήλωση θα λάβουν μέρος εκπρόσωποι μεγάλων επιχειρηματικών ενώσεων, κορυφαίες εταιρείες και δομές που επικεντρώνονται στην ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας και στην ανάπτυξη του αμοιβαίου εμπορίου μεταξύ των χωρών της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης και της Ελλάδας, καθώς και αντιπροσωπεία εκπροσώπων των κυβερνήσεων της Αρμενίας, της Λευκορωσίας , του Καζακστάν, της Κιργιζίας και της Ρωσίας. Η συμμετοχή της Κίνας ως επίτιμου προσκεκλημένου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θα παράσχει πρόσθετες ευκαιρίες στους συμμετέχοντες στο φόρουμ της Ε.Ο.Ε -Ελλάδας να δημιουργήσουν νέες επιχειρηματικές επαφές και να επεκτείνουν τις εξωτερικές εμπορικές σχέσεις.

Ποιες προοπτικές έχουν η  Ε.Ο.Ε και η Ελλάδα για την ανάπτυξη της συνεργασίας; Ποιες προτιμήσεις θα λάβουν οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων από την εντατικοποίηση της διεθνούς συνεργασίας μεταξύ της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης και της Ελληνικής Δημοκρατίας; Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για την είσοδο στην αγορά της Ε.Ο.Ε; Αυτά και πολλά άλλα ζητήματα θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια των συνόδων ολομελείας και των στρογγυλών τραπεζών που θα πραγματοποιηθούν στο φόρουμ. Βασικά θέματα περιλαμβάνουν τη συνεργασία στον ενεργειακό τομέα, τις υπηρεσίες μεταφορών, την ανάπτυξη υποδομών εφοδιασμού, τη γεωργική και βιομηχανική παραγωγή και την προσαρμογή των προϊόντων που παρέχονται στις χώρες της Ε.Ο.Ε σε υφιστάμενα και μελλοντικά πρότυπα και πρότυπα τεχνικής ρύθμισης καθώς και στον κτηνιατρικό και φυτοϋγειονομικό έλεγχο.

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης είναι η Ευρασιατική Οικονομική Επιτροπή, το Ίδρυμα Roscongress, η Ρωσική Ένωση Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών, η Enterprise Greece και η Helexpo. Το φόρουμ θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης της Ελλάδας.

Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση θα έχουν την ευκαιρία να συνεχίσουν τον διάλογο σχετικά με τα σχετικά θέματα που αφορούν την ανάπτυξη των διακρατικών σχέσεων στην ευρύτερη περιοχή της Ασίας στο πλαίσιο του 10ου Ευρωπαϊκού Οικονομικού Φόρουμ «Η Τέχνη της Καινοτομίας» που θα πραγματοποιηθεί στη Βερόνα στις 19-20 Οκτωβρίου 2017 .

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά