Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Επιχείρηση για να σπάνουν τα κυκλώματα της… ασυδοσία στον Λαγανά- "Δεν πάει άλλο", λένε οι κάτοικοι της Ζακύνθου

Επιχείρηση για να σπάνουν τα κυκλώματα τ...
Χριστακόπουλος Θάνος

Στροφή σε άλλες μορφές τουριστικής ανάπτυξης θέλουν οι κάτοικοι

Στα όρια της ανοχής της έχει φθάσει, όπως όλα δείχνουν, η τοπική κοινωνία της Ζακύνθου με την κατάσταση που επικρατεί κάθε καλοκαίρι στην περιοχή του Λαγανά με τους τουρίστες, κυρίως Βρετανούς, οι οποίοι υπό την καθοδήγηση των ταξιδιωτικών γραφείων, απολαμβάνουν διακοπές χωρίς «περιορισμούς» με δραματικά αποτελέσματα για τους ίδιους αλλά και για την εικόνα του νησιού. Η συγκεκριμένη κατάσταση, όπως επισημαίνουν άνθρωποι του νησιού, γίνεται οργανωμένα και απαιτεί συγκεκριμένες συνθήκες ανοχής και αποσιώπησης για να ευημερήσει, πράγμα που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια.

Αποκορύφωμα φυσικά ήταν ο πρόσφατος θάνατος του Αμερικανού τουρίστα, γεγονός όμως που δεν είναι το μόνο αφού κάθε χρόνο καταγράφονται στον Λαγανά ανάλογα σοβαρά περιστατικά.  Η διαφορά όπως επισημαίνεται συνίσταται στο γεγονός ότι το συγκεκριμένο απλά έγινε έξω από ένα νυχτερινό μαγαζί, μπροστά στις κάμερες, στον κεντρικό δρόμο της περιοχής και η δημοσιότητα που πήρε είναι πολύ μεγάλη.

Για το εν λόγω συμβάν η αστυνομία έδρασε πάρα πολύ γρήγορα είχαμε τις συλλήψεις των εμπλεκομένων σε 1-2 μέρες και πλέον η υπόθεση παίρνει το δρόμο της δικαιοσύνης. Εκείνο πάντως που έχει προκαλέσει εντύπωση στο νησί είναι ότι παρά την σοβαρότητα του περιστατικού, και σύμφωνα με πληροφορίες, η δημοτική Αρχή της Ζακύνθου δεν κινητοποιήθηκε άμεσα για να επιβληθούν στους ιδιοκτήτες τους καταστήματος.

Μόνο μετά από την έντονη κοινωνική κατακραυγή, σοβαρές πολιτικές πιέσεις από διάφορες πλευρές αλλά και την πρόθεση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου και να καταγγείλει το γεγονός ο Δήμαρχος Παύλος Κολοκοτσάς ανέλαβε πρωτοβουλία. Τελικά και παρά το γεγονός ότι ήταν στη διακριτική του ευχέρεια να επιβάλει μια ποινή «λουκέτου» από 10 έως 60 μέρες, ο κ. Κολοκοτσάς αποφάσισε να κλείσει το μαγαζί που διέσυρε το νησί διεθνώς, για 15 μέρες.

«Ο Δήμαρχος επέβαλε σχεδόν την μικρότερη προβλεπόμενη ποινή των 15 ημερών λέγοντας ότι είναι «καλό παιδί». Αν είναι καλό παιδί ας πάει στο δικαστήριο και με βάση τον πρότερο έντιμο βίο του να αξιολογηθεί αυτό, είναι γελοίο επιχείρημα», δήλωσε χαρακτηριστικά για το θέμα «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο αναπληρωτής συντονιστής της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Καραπάνος.

Πάντως, όπως φαίνεται το τραγικό περιστατικό του θανάτου του νεαρού Αμερικανού τουρίστα, στάθηκε αφορμή να αυστηροποιηθούν οι έλεγχοι στην περιοχή του Λαγανά σε μια προσπάθεια να σπάσει επιτέλους το «απόστημα» της ανομίας και της ανοχής. Σύμφωνα με πληροφορίες, πλέον γίνονται περίπου πέντε συλλήψεις τον Λαγανά για διάφορες έκνομες πράξεις.

Έχουν κατασχεθεί δύο βυτία με αλκοόλ που είχαν προορισμό τη Ζάκυνθο, καθώς και ακόμα ένα φορτίο με 12.000 φιάλες ποτών «μπόμπα». Στο πλαίσιο των ίδιων ερευνών εντοπίστηκαν και περίπου 9.000 μπαλόνια γέλιου που τα προηγούμενα χρόνια τα πουλούσαν μέχρι και στα περίπτερα.

Όπως επισημαίνουν, αγανακτισμένοι πλέον κάτοικοι του Λαγανά, η περιοχή τους δεν είναι μόνο ο κεντρικός δρόμος με τα καταστήματα της διασκέδασης μέχρι θανάτου, υπάρχουν κι άλλες εναλλακτικές επιχειρήσεις. Επίσης ο Λαγανάς είναι ένα μέρος μεγάλη φυσικής ομορφιάς, είναι το σοβαρότερο μέρος της ωοτοκίας της χελώνας caretta-caretta, έχει θαλάσσιο πάρκο, έχει παραλιακό πάρκο το οποίο είναι προστατευόμενη περιοχή με ένα σπάνιο δάσος και προσφέρεται για βόλτες με άλογα, περιπάτους κ.α.. Με άλλα λόγια ο Λαγανάς είναι ένα μέρος που θα μπορούσε να δει την ανάπτυξη από αρκετούς άλλους τομείς και προς τα εκεί θα πρέπει να προσανατολιστεί πλέον.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις