Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γιορτάζει ο ναός της Αγίας Παρασκευής στα Ταμπάχανα - Σήμερα το πρωί θα λειτουργήσει ο Επίσκοπος κ. Χρύσανθος

Γιορτάζει ο ναός της Αγίας Παρασκευής στ...

Πανηγυρίζουν και οι ναοί στο Α' κοιμητήριο και στο Πλατάνι Ρίου

Τη μνήμη της Αγίας Παρασκευής της Αθληφόρου και Μεγαλομάρτυρος τιμά η εκκλησία μας στις 26 Ιουλίου. Επίκεντρο του εορτασμού στην Πάτρα κάθε χρόνο είναι ο ιερός ναός κοντά στα Ταμπάχανα.

Σύμφωνα με το φετινό εορταστικό πρόγραμμα, στον εσπερινό μετά αρτοκλασίας στις 19.00, απόψε παραμονή της εορτής θα ιερουργήσει ο αρχιμανδρίτης Κύριλλος Κωστόπουλος μαζί με τους ιερείς του ναού. Θα ακολουθήσει ιερά αγρυπνία ενώ το πρωί της Τετάρτης 26/7 που είναι και η μέρα κατά την οποία τιμάται η Αγία Παρασκευή, στην πανηγυρική Θεία λειτουργία θα χοροστατήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος, ο οποίος και θα κηρύξει το Θείο λόγο. Το απόγευμα της Τετάρτης θα τελεστεί στις 19.00 μεθεόρτιος εσπερινός.

Η Αγία Παρασκευή είναι αγία της Ορθόδοξης και Καθολικής εκκλησίας και θεωρείται προστάτιδα των οφθαλμών. Γεννήθηκε στη Ρώμη στα χρόνια του αυτοκράτορα Αντωνίνου (138 - 160 μ.Χ.) και υπέστη μαρτυρικό θάνατο επί ημερών του αυτοκράτορα Μάρκου Αυρήλιου.

Θρησκευτική πανήγυρη για την Αγία Παρασκευή γίνεται και στον ιερό ναό στην είσοδο του Α’ Δημοτικού Κοιμητηρίου Πατρών καθώς και στο ναό της Αγίας Παρασκευής στο Πλατάνι Ρίου.

*Είθισται την ημέρα της εορτής της Αγίας Παρασκευής να είναι κλειστά τα καταστήματα οπτικών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις