Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Αμαλία Μεγαπάνου: Η Πατρινή Κυρία που παρέδωσε μαθήματα κομψότητας και ζήτησε... διαζύγιο από τον "χωριάτη" Καραμανλή

Αμαλία Μεγαπάνου: Η Πατρινή Κυρία που πα...

Ίσως η κομψότερη σύζυγος πολιτικού στα ελληνικά χρονικά

Πρόκειται ίσως για την κομψότερη γυναίκα που πέρασε ποτέ από πλευρό Έλληνα πολιτικού. Ανιψιά του Παναγιώτη Κανελλόπουλου, η Αμαλία απετέλεσε ένα από τα σκαλοπάτια επάνω στα οποία πάτησε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, όπως λένε κάποιοι, όσο ακόμη ήταν στα πρώτα πολιτικά βήματά του. Η καταγωγή της βεβαίως είναι από την Πάτρα, όπως άλλωστε και του Κανελλόπουλου.

Κατά τη διάρκεια του γάμου της με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, άφησε να ξεδιπλωθεί ένα μεγάλο μέρος του ταμπεραμέντου της και φυσικά φρόντιζε πάντα να εντυπωσιάζει με τις κομψές εμφανίσεις της τις ομηγύρεις των events, στα οποία παρευρίσκετο το ζεύγος Αμαλίας-Κωνσταντίνου.

Τα μαλλιά της ήταν τις περισσότερες φορές μαζεμένα σε περίτεχνα, πάντως χαλαρά σινιόν και στολισμένα με στρας μπαρέτες και τσιμπιδάκια. Το μακιγιάζ της ήταν διακριτικό, το χαμόγελό της κάπως σφιγμένο και το βλέμμα της βαθύ. Τα φορέματά της έφεραν πάντα την υπογραφή των μεγαλύτερων και γνωστότερων Eλλήνων και ξένων σχεδιαστών της εποχής.

Γενικότερα η Αμαλία Καραμανλή συγκέντρωνε στο πρόσωπό της τη συμπάθεια των περισσοτέρων κοσμικών και μη της εποχής. Ο δυναμικός χαρακτήρας της ήταν γνωστός και υπογραμμιζόταν πάντα από το σταθερό περπάτημά της πάνω σε ψηλά τακούνια στιλέτο με αέρα αποφασιστικό. Αυτό τον αέρα, από ό,τι λέγεται, τον διατηρούσε και εν οίκω, στο διαμέρισμα της Καρνεάδου στο Κολωνάκι, όπου πέρασε αρκετό καιρό μαζί με τον σύζυγό της Κωνσταντίνο.

Απ’ τον έγγαμο βίο με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή δεν έλειπαν οι φασαρίες. Έμεναν σε ένα διαμέρισμα στην οδό Καρνεάδου στο Κολωνάκι, χωρίς ιδιαίτερες πολυτέλειες. Ο Καραμανλής είχε συχνές εκρήξεις οργής, στο στόχαστρο των οποίων βρισκόταν συχνά η Αμαλία. Η πιο διάσημη έκρηξή του είναι αναμφίβολα η στιγμή που της φώναξε «Σκάσε Αμαλία!» όταν ετοιμαζόταν να ξεκινήσει τον λόγο του. Ο πρωθυπουργός εκείνη τη στιγμή στάθηκε άτυχος, γιατί μίλησε πολύ κοντά στο μικρόφωνο και η φωνή του ακούστηκε παντού. Η ιστορία διαδόθηκε σε όλη τη χώρα και η ατάκα έχει περάσει στην ιστορία. Για πολλούς, συμβολίζει τη διαφορά στην καλλιέργεια και το κοινωνικό στάτους των συζύγων: η «κυρία» Αμαλία και ο «χωριάτης» Καραμανλής....

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight