Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

GUCCI CRUISE 2018: PALAZZO PITTI ΑΝΤΙ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ STYLING ΜΕ ΑΡΠΕΣ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ

GUCCI CRUISE 2018: PALAZZO PITTI ΑΝΤΙ ΑΚ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Είδαμε και τη γάτα του Γανυμήδη

«Όχι» από την Αθήνα, «ναι» από τη Φλωρεντία: εφόσον δεν «παρέλασε» στην Ακρόπολη, ο οίκος Gucci στράφηκε στην αρτίστικη γενέτειρά του για το εκκεντρικό σόου της cruise collection 2018. Παρουσία του χολιγουντιανού «ειδώλου» Τζάρεντ Λέτο που είναι και πρεσβευτής του αρώματος «Guilty», αλλά και της στάρλετ Ντακότα Τζόνσον (που φοράει μόνο Gucci στο red carpet),  το διάσημο ιταλικό label έκανε μια ακόμα επίδειξη με κραυγαλέο, εξωφρενικό και πολυσυλλεκτικό styling. Ηταν ένα «κοκτέιλ» υπερβολής,  διαφορετικών ιστορικών περιόδων και πολιτισμών της ένδυσης. Τα μοντέλα αιφνιδίασαν εντός του περίφημου Palazzo Pitti δίπλα στον ποταμό Αρνο και μπροστά από πίνακες Ραφαήλ, Τισιανού, Καραβάτζο, Τιντορέτο, Μποτιτσέλι.

 

Με έμπνευση την Αναγέννηση, την ελληνική αρχαιότητα, τα sixties, τα seventies, τα eighties, το σύγχρονο  street style και τον αθλητισμό, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Αλεσάντρο Μικέλε «έμπλεξε» ακόμα μια φορά τα πάντα ενώνοντας γυναικεία και ανδρική γκαρνταρόμπα. Είδαμε συνδυασμένα «παρανοικά»: μπροκάρ, βελούδα, γούνες, ριγέ, λουλούδια, logos. Κάπες, με bomber jackets, εμπριμέ κοστούμια και αέρινες φούστες. Ακόμα σατέν φιόγκους, καρφίτσες με σάτυρους, αμέτρητες πέρλες σε φρύδια, μαλλιά, κάσκες και σκουφιά, τυπώματα με αρκουδάκια, φίδια και τη… γάτα του Γανυμήδη. Στα πόδια σαμπό και παντόφλες με το πασίγνωστο σήμα αλλά και παράταιρα χρωματιστές κάλτσες και καλσόν. Στα κεφάλια χρυσές άρπες και φυλλωσιές.  Στα τισερτ επικρατούσε το σλόγκαν «Guccify Yourself». Τα ξένα media μιλούν για έναν ακόμα νέο-μπαρόκ παροξυσμό του Αλεσάντρο Μικέλε με την οργιώδη φαντασία.

Η επίδειξη κύλησε με ζωντανή άρπα και αναμμένα καντηλέρια. Πέραν από τους Τζάρεντ Λέτο και Ντακότα Τζόνσον παρευρέθηκαν και άλλες διασημότητες όπως οι Σάλμα Χάγιεκ, Κίρστεν Ντανστ, Aνα Κρας, Σόκο, Σίρσε Ρόναν, Αλεσάντρο Μπόργκι. Είναι πια καθεστώς οι cruise συλλογές της πρώιμης άνοιξης να αναδεικνύονται σε μέρη εκτός των πρωτευουσών των Εβδομάδων Μόδας, οπότε ο Gucci απαρνήθηκε το Μιλάνο για τη Φλωρεντία, όπου άλλωστε ιδρύθηκε 96 χρόνια πριν- συν ότι δώρισε 2 εκατομμύρια ευρώ για αναστηλώσεις…

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View