Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

O Ρότζερ Μουρ είχε κάνει γυρίσματα στα Μετέωρα, στο Αχίλλειον της Κέρκυρας και στην Ρόδο

O Ρότζερ Μουρ είχε κάνει γυρίσματα στα Μ...

Για τα φιλμ του "For your eyes only" και "Απόδραση στην Αθήνα"

Μεγάλη θλίψη και συγκίνηση προξένησε και στους Έλληνες σινεφίλ και λάτρεις του Τζέιμς Μποντ, ο θάνατος του Άγγλου ηθοποιού Ρότζερ Μουρ στα 89 του χρόνια.

Ο Μουρ ήταν ο Τζέιμς Μποντ της δεκαετίας του ’70 και αρχών του ’80, ήταν πρέσβης καλής θελήσεως της UNICEF ενώ είχε λάβει τον τίτλο του Sir από την Βασίλισσα της Αγγλίας Ελισάβετ το 2003 για την φιλανθρωπία του και φυσικά είχε το δικό του αστέρι στο Hollywood Walk of Fame.

Διαβάσαμε ότι ο γεννημένος στο νότιο Λονδίνο, στις 14 Οκτωβρίου του 1927 Ρότζερ Μουρ, ο αγαπημένος Σάιμον Τέμπλαρ της δημοφιλούς σειράς «Ο Άγιος» που προβαλλόταν παλιότερα στην ασπρόμαυρη κρατική τηλεόραση, είχε το 2004 ψηφιστεί ως ο καλύτερος Τζέιμς Μποντ.

Αγαπούσε πολύ την Ελλάδα και μάλιστα για τουλάχιστον δύο από τις πιο εμπορικές του ταινίες είχε έρθει στη χώρα μας για γυρίσματα. Για το 5ο του φιλμ ως πράκτορας 007 – Τζέιμς Μποντ ο Ρότζερ Μουρ είχε γυρίσει κάποιες ριψοκίνδυνες σκηνές στα Μετέωρα, στη Θεσσαλία. Ήταν η ταινία του 1981 «For your eyes only» του Τζον Γκλεν όπου ο Μουρ σκαρφάλωνε έναν απόκρημνο βράχο για να φτάσει στο μοναστήρι και να ανακαλύψει το σύστημα ATAC που κατείχε ο κακός του φιλμ Αριστοτέλης Χριστάτος (τον είχε ερμηνεύσει ο Τζούλιαν Γκλόβερ). Γυρίσματα είχαν γίνει και στο Αχίλλειον της Κέρκυρας.

Δύο χρόνια πιο πριν εμφανίστηκε ως ταγματάρχης Ότο Χεντ στην πολεμική περιπέτεια του Τζορτζ Κοσμάτος «Απόδραση από την Αθήνα» με γυρίσματα στη χώρα μας και πιο συγκεκριμένα στη Ρόδο. Στην cult αυτή ταινία του Γιώργου Κοσμάτου, «Escape to Athena» που εκτυλισσόταν σ' ένα ελληνικό νησί που είχαν καταλάβει οι Γερμανοί, ο Μουρ είχε παίξει με τον Telis Savalas, τον Ντέιβιντ Νίβεν, την Στέφανι Πάουερς, τον Έλιοτ Γκουλντ και την Claudia Cardinale.

*Το BBC σε αφιέρωμα του – obituary συνοδεία ωραίων φωτογραφιών, αναφέρει ότι ο Ρότζερ Μουρ χάρισε στον εμβληματικό ρόλο του Τζέιμς μποντ μία πιο ανάλαφρη αίσθηση καθώς και το σαρδονικό χιούμορ του και την υπέροχη γαλανή ματιά του.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Η φωτ. είναι από το themoviescene.co.uk.

Η φωτ. είναι από το themoviescene.co.uk.

Η φωτ. είναι από το themoviescene.co.uk.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight