Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Το Enterprise Greece ανοίγει δρόμους εξαγωγών στις τοπικές επιχειρήσεις- Ενδιαφέρον από Ολλανδία, Καναδά, Ινδονησία και Ν. Αφρική

Αχαΐα: Το Enterprise Greece ανοίγει δρόμ...
Χριστακόπουλος Θάνος

Η εκδήλωση έγινε στο Επιμελητήριο Αχαΐας

Με στόχο την εξωστρέφεια των τοπικών επιχειρήσεων και το άνοιγμα «οδών» σε χώρες που μπορούν να αποτελέσουν τις μελλοντικές αγορές εξαγωγών για την ελληνική οικονομία διεξάγεται απόψε στην Πάτρα η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Βέλτιστες Πρακτικές Προώθησης Εξαγωγών. Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι εμπορικοί ακόλουθοι των τεσσάρων χωρών που διαφέρουν μεταξύ τους αλλά πληρούν τις προϋποθέσεις έναρξης εμπορικών συναλλαγών με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Πρόκειται για τον Καναδά, την Ολλανδία, την Νότια Αφρική και την Ινδονησία.

«Είναι μια πολύ σημαντική προσπάθεια που προσανατολίζεται στο να γίνουν οι τοπικές μας επιχειρήσεις πιο εξωστρεφείς. Είναι μια στοχευμένη δράση ενημέρωσης ώστε να ανοίξουν ορίζοντες σε 4 οικονομίες με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά μεταξύ τους. Ενημερώνουμε τους επιχειρηματίες μας και δείχνουν ότι υπάρχουν προοπτικές», εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr ο Σύμβουλος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Θανάσης Κούστας.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε. (Enterprise Greece) και του Επιμελητήριου Αχαΐας.

 

Στην εισήγησή του ο πρόεδρος της Enterprise Greece Χρήστος Στάικος, επισήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Στόχος μας είναι να συνεργαστούμε και να συμμετάσχουμε σε αυτό που έχετε εσείς ξεκινήσει ως Περιφέρεια. Οργανισμός είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας εξωστρέφειας της Πολιτείας υπό την εποπτεία του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Σκοπό έχει να παρουσιάσει τα πλεονεκτήματα της χώρας για την προσέλκυση των επενδύσεων αλλά και να παρουσιάσει και τις Περιφέρειες της χώρας και τα πλεονεκτήματα που αυτές έχουν, καθώς και να ενισχύει τις επιχειρήσεις για την αύξηση των εξαγωγών τους. Να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να βοηθηθεί η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Σε αυτή την κατεύθυνση η συνεργασία με τις Περιφέρειες μπορεί να είναι καθοριστική».

 

 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Πλάτωνας Μαρλαφέκας, αφού επισήμανε ότι η παρουσία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο εξωτερικό εξακολουθεί να θεωρείται είτε περιττή είτε υπερβολικά δαπανηρή ή κι επικίνδυνη, συμπλήρωσε:

«Η διεθνοποίηση παρέχει πρόσβαση σε διευρυμένο πελατολόγιο, σε περισσότερους προμηθευτές ή περισσότερες τεχνολογίες. Σε γενικές γραμμές αποτελεί ένα μέσω για αυξημένες επιδόσεις, βιωσιμότητα και ανταγωνιστικότητα. Η υψηλής αξίας πληροφορίες που παρέχονται, είναι μια από τις βασικές ανησυχίες των επιχειρήσεων που φιλοδοξούν ή έχουν αρχίσει να κάνουν τα πρώτα τους βήματα σε ένα διεθνοποιημένο περιβάλλον.

Η διαθεσιμότητα των πληροφοριών αυτών είναι βασική για τη διαδικασία λήψης των σωστών αποφάσεων και καθιστά εφικτό τον σχεδιασμό της στρατηγικής διεθνοποίησης».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις