Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ: ΧΡΗΣΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΑΦΙΞΕΩΝ (ΚΟΤΣΙΡΑΣ, ΑΘΕΡΙΔΗΣ, ΧΕΙΛΑΚΗΣ, ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ Κ.Α)

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ: ΧΡΗΣΤΙΚΗ ΑΤ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Πειράζει που διαλέγουμε Piaf the Show με την Αν Καρέρ;

Τυπικά το φετινό Διεθνές Φεστιβάλ του Δήμου γράφει έναρξη στις 22/5 στο Σκαγιοπούλειο, αλλά είναι τόσες πολλές οι εκπαιδευτικές, σπουδαστικές, μαθητικές και παιδικές εκδηλώσεις, όσο και η ανάδειξη τοπικών συλλόγων, ομίλων και συγκροτημάτων  σε διάφορες ερασιτεχνικές εκδηλώσεις μαζί με υπαίθρια πάλκα και γιορτές σε γειτονιές, ώστε  θεωρήσαμε αναγκαίο το διαχωρισμό επαγγελματικών καλλιτεχνικών δυνάμεων και πραγματικών, πολυαναμενόμων «ονομάτων»,  που αρμόζουν σε ένα πραγματικό φεστιβάλ της τρίτης μεγαλύτερης πόλης της Ελλάδας. Ναι, τιμάμε τα «δικά μας» παιδιά, αλλά θέλουμε το καλοκαίρι να απολαμβάνουμε συγκινήσεις που κεντρίζουν το πανελλήνιο και διεθνές προσκήνιο. Οι αφίξεις καταξιωμένων ερμηνευτών και επώνυμων θιάσων είναι λοιπόν οι εξής (έτσι για να μην μπερδεύεστε):

Για να εξηγούμαστε: Περί πλουραλισμού μιλάει ο Δήμος, όμως δεν χρειαζόμαστε φεστιβάλ για να παρακολουθήσουμε γυμνάσια, κουκλοθέατρο και μέλη ντόπιων σωματείων και ιδρυμάτων στη σκηνή. Ετσι, περιοριζόμαστε στην επιλογή συναυλιών που έτσι κι αλλιώς περιοδεύουν ανά την επικράτεια και κάποιων εμπορικών αθηναικών παραστάσεων. Ο Καζάκος επιμένει να παίζει στα μέρη μας κι ας αποχώρησε από το ΔΗΠΕΘΕ και ο Στάνκογλου είχε έρθει και πέρυσι. Oι μόνοι ξένοι αστέρες που δικαιολογούν τον τίτλο της διοργάνωσης καταφθάνουν για το τζαζ τριήμερο και το σόου για την Εντιθ Πιαφ.

ΙΟΥΝΙΟΣ

1/6: Συναυλία Γιάννη Κότσιρα, με τη συμμετοχή της Μιρέλλας Πάσχου (τραγούδι και ακορντεόν) στο Αρχαίο Ωδείο

 

7/6: Συναυλία του μουσουργού Γιάννη Μαρκόπουλου, τραγουδούν οι Δήμος Αναστασιάδης,  Δάφνη Ζουρνατζή, Λάκης Χαλκιάς, Γιώργος Ζερβάκης στο Αρχαίο Ωδείο.

 

8,9,10/6: Jazz+ Πράξεις στο αίθριο του Παλαιού Νοσοκομείου. Εμφανίζονται διαδοχικά Sokratis Sinopoulos Quartet, In Duologue των Αλ. Λέρτα-Β. Στεφανόπουλου, το βρετανικό γκρουπ Dinosaur και το Εnrico Rava Quartet.

 

19/6: «To ψέμα» παράσταση με σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή το Θοδωρή Αθερίδη και τους ηθοποιούς Σμαράγδα Καρύδη, Μυρτώ Αλικάκη, Κωνσταντίνο Κάππα στο Αρχαίο Ωδείο.

 

22-23 /6: «9 με 5» μουσικοθεατρική παράσταση με τους Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Ρίτα Αντωνοπούλου, Οδυσσέα Ιωάννου σε σκηνοθεσία Παντελή Βούλγαρη στο Αρχαίο Ωδείο.

 

27/6: Beatles από την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου. Τραγουδούν οι ανερχόμενες Κατερίνα Πολέμη, Αννα Λινάρδου, Τζένη Καπάδαη και διευθύνει ο μαέστρος των μουσικών συνόλων της ΕΡΤ, Αναστάσιος Συμεωνίδης.

 

30/6: Συναυλία του Μίλτου Πασχαλίδη στο Αρχαίο Ωδείο.

 

ΙΟΥΛΙΟΣ

2/7: «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» Με σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή τον Αιμίλιο Χειλάκη και μουσική Σταμάτη Κρανουνάκη. Παίζουν ακόμα Αθηνά Μαξίμου, Λένα Παπαληγούρα σε διπλούς μυθικούς ρόλους.

 

6/7: Ο Θάνος Μικρούτσικος και το αφιέρωμα «Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου» για το Νίκο Καββαδία. Σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη θα δούμε στο Αρχαίο Ωδείο τους ηθοποιούς Στέλιο Μάινα, Σταύρο Ζαλμά, Ελισάβετ Μουτάφη, Μιχάλη Μαρίνο, Ιωάννη Παπαζήση κ.α. αλλά και τους τραγουδιστές Ρίτα Αντωνοπούλου, Κώστα Θωμαίδη.

 

10/7: «Ο μαγικός αυλός του Μότσαρτ» για όλη την οικογένεια σε σκηνοθεσία Κάρμεν Ρουγγέρη στο Αρχαίο Ωδείο.

__________________________________________________________________________________________

 

 

 

 

 

11/7: «Ρεμπέτικο Café Aμάν» με το συγκρότημα του Κώστα Φέρρη. Συμμετέχουν Θεοδοσία Στίγκα, Γιώργος Κουτουλάκης κ.α στο Αρχαίο Ωδείο.

 

14/7: «Piaf the Show» Ένα μελωδικό, συγκινητικό θέαμα για την παράφορη ζωή της θρυλικής γαλλίδας τραγουδίστριας, με την μοναδική Αν Καρέρ στο Αρχαίο Ωδείο. Η παραγωγή αποθεώθηκε σε Κάρνεγκι Χολ και Ηρώδειο.

 

17/7: «Τακίμ» Μουσικό πρόγραμμα των Παντελή Θαλασσινού- Αρετής Κετιμέ στο Αρχαίο Ωδείο. Θέμα το ταξίδι του παραδοσιακού ελληνισμού μέσα στο χρόνο.

 

19/7: «Restart» Ο τραγουδοποιός Νίκος Πορτοκάλογλου με νέα τραγούδια και νέα μπάντα στο Αρχαίο Ωδείο.

21-22/7: World Music Festival στο Παλαιό Νοσοκομείο. Εμφανίζονται στο πρόγραμμα Modal4 οι δεξιοτέχνες Ευγένιος Βούλγαρης, Θάνος Γκουντάνος, Παύλος Σπυρόπουλος, Δημήτρης Τασούδης συνδέοντας μουσικές κουλτούρες. Επίσης το δεύτερο βράδυ το έθνικ μουσικό τρίο Χαικ Γιατζιτζιάν , Γιώτη Κιούρτζογλου, Βαγγέλη Καρίπη.

 

25/7: «Ojos Verdes» Ορχηστρικό έργο του Ανδρέα Κατερινόπουλου στο Αρχαίο Ωδείο.

 

26/7: «Η ωραία Κοιμωμένη» από The Moskow Ballet στο Αρχαίο Ωδείο.

 

27-28 /7: «Για όνομα» Κωμωδία με τους Βίκυ Σταυροπούλου, Αντώνη Λουδάρο, Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, Φάνη Μουρατίδη σε σκηνοθεσία Κω/νου Μαρκουλάκη στο Αρχαίο Ωδείο.

 

31/7: «Οιδίπους επί Κολωνώ» Η τραγωδία του Σοφοκλή στο Αρχαίο Ωδείο με τον Κώστα Καζάκο πρωταγωνιστή και το Σταύρο Τσακίρη σκηνοθέτη.

 

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

3/8: «Επτά επί Θήβας» του ΚΘΒΕ με το Γιάννη Στάνκογλου σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις στο Αρχαίο Ωδείο.

 

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

6/9: Συναυλία της Ελεονώρας Ζουγανέλη στο Αρχαίο Ωδείο.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View