Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πανηγυρίζει στον Ριγανόκαμπο ο ιερός ναός της Αγ. Ειρήνης

Πάτρα: Πανηγυρίζει στον Ριγανόκαμπο ο ιε...

Φυλάσσεται η Τιμία Κάρα της Αγίας που θα τεθεί σε ιερό προσκύνημα από τους πιστούς

Η Τιμία Κάρα της Αγίας μεγαλομάρτυρος Ειρήνης, ως γνωστόν, πλέον φυλάσσεται εδώ και σχεδόν 15 χρόνια στην Πάτρα, μετά την έγκριση και μεταφορά της από την ιερά μονή της Hautecombe της Γαλλίας, στην Πάτρα.

Στον ιερό ναό που είναι αφιερωμένος στη μνήμη της Αγίας,στον Ριγανόκαμπο της Πάτρας ξεκίνησε από το πρωί της Πέμπτης 4 Μάη 2017, παραμονή της εορτής, θρησκευτική πανήγυρη που μάλιστα θα κρατήσει έως και την προσεχή Κυριακή.

Στον πανηγυρικό εσπερινό μετά αρτοκλασίας που τελέστηκε το απόγευμα της Πέμπτης προεξήρχε ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Πατρών, αρχιμανδρίτης Αρτέμιος Αργυρόπουλος ενώ ανήμερα της εορτής, την Παρασκευή 5/5 το πρωί στην Θεία λειτουργία θα χοροστατήσει και θα μιλήσει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος και το απόγευμα, στις 18.30, θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός παρουσία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ.κ. Χρυσάνθου, ο οποίος θα κηρύξει και το Θείο λόγο.

Για το Σάββατο 6/5 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί πολιτιστική εκδήλωση των δραστήριων νεανικών ομάδων της ενορίας της Αγίας Ειρήνης (η Αγ. Ειρήνη μαρτύρησε στην Μαγεδώ της Περσίας τον 4ο μ. Χ. αιώνα) ενώ την Κυριακή 7/5 στην Θεία λειτουργία που θα γίνει θα αναπεμφθεί και δέηση για τα παιδιά, τους μαθητές που σε λίγες μέρες θα δώσουν εξετάσεις τόσο απολυτήριες όσο και εισαγωγικές για τα ανώτερα εκαπδιευτικά ιδρύματα (ΑΕΙ και ΑΤΕΙ).

*Στο σάιτ της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών έχει αναρτηθεί το ιστορικό της επανακομιδής της Τιμίας Κάρας της Αγίας Ειρήνης στην Πάτρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις