Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πανελλήνιος διαγωνισμός εικαστικής δημιουργίας "Ούτε θύτης, ούτε θύμα στο Διαδίκτυο"

Πανελλήνιος διαγωνισμός εικαστικής δημιο...

Το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας(ΜΕΤ) του Πανεπιστημίου Πατρών

Το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας(ΜΕΤ) του Πανεπιστημίου Πατρών σε συνεργασία με τα Τμήματα Αγωγής Υγείας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, και την Ένωση Εικαστικών Πάτρας προκήρυξε το Δεκέμβριο 2016 Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εικαστικής Δημιουργίας με Θέμα: Ούτε θύτης, ούτε θύμα στο Διαδίκτυο, με την υποστήριξη/έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Στόχος του Διαγωνισμού είναι να συμβάλει στην πρόληψη του Διαδικτυακού Εκφοβισμού, θέτοντας  την εικαστική δημιουργία στην υπηρεσία της ευαισθητοποίησης των μαθητών. Το εικαστικό υλικό που συγκεντρώθηκε αποτελεί μια σημαντική εικαστική συλλογή για το διαδικτυακό εκφοβισμό και θα χρησιμοποιηθεί από το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Ο σημαντικός αριθμός των ομαδικών έργων που υποβλήθηκαν στις 2 κατηγορίες του Διαγωνισμού πραγματεύονται θέματα όπως οι μορφές του εκφοβισμού, οι μέθοδοι εκφοβισμού, οι συνέπειές του στα παιδιά και τους εφήβους κ.ά.  Οι συμμετέχουσες σχολικές ομάδες προέρχονται από όλη την Ελλάδα από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο και από τη Ρόδο μέχρι την Κέρκυρα, καθώς και από ελληνικά σχολεία εκτός Ελλάδας. Συμμετείχαν σχολικές ομάδες από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία τόσο των Αθηνών και μεγάλων πόλεων, όσο και σχολεία απομακρυσμένων περιοχών.

Τα αποτελέσματα του Πανελλήνιου θα ανακοινωθούν στις 15 Μαΐου 2017. Οι Επιτροπές του Διαγωνισμού που θα εξετάσουν και θα αναδείξουν τους τρεις πρώτους κάθε κατηγορίας απαρτίζονται από τα παρακάτω μέλη:

Για την Κατηγορία Παίδων (Πρωτοβάθμια) Πένυ Θεολόγη-Γκούτη, Αρχιτέκτονα Μηχανικό-Εθνολόγο, Υπεύθυνη ΜΕΤ ΠΠ, Ελισάβετ Μόσχοβου, Εκπαιδευτικό Πληροφορικής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, Διονύση Παντελή, Εικαστικό, Εκπαιδευτικό Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας,  Άρτεμη Παπακωνσταντινοπούλου, Δασκάλα, Υπεύθυνη Τμήματος Αγωγής Υγείας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και Χρυσάνθη Βανταράκη, Εικαστικό, Πρόεδρο Ένωσης Εικαστικών Πάτρας

Για την Κατηγορία Εφήβων (Δευτεροβάθμια) Ξένια Αραπάκη, Εικαστικό, Επίκουρη καθηγήτρια ΠΤΔΕ,  Πένυ Θεολόγη-Γκούτη, Αρχιτέκτονα Μηχανικό-Εθνολόγο, Υπεύθυνη ΜΕΤ ΠΠ, Ιωάννα Θωμοπούλου, Φιλόλογο, Υπεύθυνη Τμήματος Αγωγής Υγείας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, Μαρίζα Μαρινοπούλου, Εικαστικό, Εκπαιδευτικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και Αποστόλη Μιχαλόπουλο, Εκπαιδευτικό Πληροφορικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, Διευθυντή Γυμνασίου Σταυροδρομίου

Όλα τα έργα που συμμετείχαν στο Διαγωνισμό θα εκτεθούν στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας από τις 27 Μαΐου έως τις 30 Δεκεμβρίου 2017. Η απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί με μια μεγάλη γιορτή το Σάββατο 27 Μαΐου 2017.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις