Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Εντυπωσιασμένος από τα έθιμα της Κέρκυρας ο Αλ. Τσίπρας- Το αστείο του πρωθυπουργού για τον Σόιμπλε

Εντυπωσιασμένος από τα έθιμα της Κέρκυρα...

Βρίσκεται στο νησί των Φαιάκων για το Πάσχα

Στην Κέρκυρα περνάει με την οικογένειά του τις ημέρες του Πάσχα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Στο Πασχαλινό του μήνυμα αναφέρει: «Χρόνια πολλά σε όλους. Καλή Ανάσταση να έχουμε, υγεία και ευτυχία.

Είναι μια μέρα χαράς για όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Είναι μια μέρα που το αναστάσιμο μήνυμα πρέπει να ζεστάνει τις καρδιές όλων μας και να μας δώσει κουράγιο να προχωρήσουμε.

Είμαι σε ένα πανέμορφο νησί. Εντυπωσιάστηκα από τα έθιμα της πρώτης Ανάστασης. Θέλω να πω ότι είμαι στο νησί των Φαιάκων και ο Όμηρος μας έχει δώσει το δίδαγμα ότι για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να φτάσουμε στην Ιθάκη, δεν χρειάζεται μόνο δύναμη, αλλά χρειάζεται και μυαλό. Να διδαχθούμε από τον πολυμήχανο Οδυσσέα, να κλείσουμε τα αυτιά μας στα σειρήνες, και να ξεπεράσουμε και τις τελευταίες συμπληγάδες.

Είναι ίσως συμβολικό ότι το νησί των Φαιάκων ήταν η τελευταία στάση πριν την Ιθάκη. Και αρκεί να το πιστέψουμε. Να πιστέψουμε ότι υπάρχει Ιθάκη και θα φτάσουμε σύντομα».

Το πρωί του Μ. Σαββάτου ο Αλέξης Τσίπρας τίμησε και το πασίγνωστο έθιμο των «μπότηδων», ρίχνοντας έναν από το μπαλκόνι του παλιού δημαρχείου της πόλης.

Μάλιστα, σύμφωνα με το voria.gr κρατώντας την κανάτα και έτοιμος να την αφήσει να πέσει, ο πρωθυπουργός, ελέγχοντας το πεδίο κάτω από το μπαλκόνι, είπε: «Κάτσε, να μην περνάει ο Σόιμπλε από κάτω!», προκαλώντας το γέλιο των παρευρισκομένων. Μία κανάτα για να τιμήσει το έθιμο έριξε και η σύζυγος του κ. Τσίπρα, Μπέτυ Μπαζιάνα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις