Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Μποστ στο 2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πάτρας στις φυλακές

Ο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Μποστ στο 2...

Δείτε φωτογραφίες

Μια ξεχωριστή, ιδιαίτερη και δυνατή εμπειρία βίωσαν οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευτικοί του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Πάτρας που λειτουργεί εντός του Καταστήματος Κράτησης Πάτρας, καθώς την Τρίτη 4 Απριλίου 2017 παρακολούθησαν στο χώρο της βιβλιοθήκης τη θεατρική παράσταση «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Μποστ.  Η εξαιρετική παραγωγή του Θεάτρου «Λιθογραφείο», σε σκηνοθεσία της Φιλολόγου Μαίρης Σιδηρά και με πρωταγωνιστές τους Μαρία Καλλιαμβάκου, Νερατζία Ροδοπούλου, Σπύρο Κανελλάκη, Ευάγγελο Μιχάλη και Ηρακλή Τζαβέλλα, μάγεψε το κοινό που για δύο ώρες παρακολούθησε καθηλωμένο την παράσταση.

Σε ανακοίνωση του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας αναφέρονται τα εξής:

«Την εκδήλωση προλόγισε ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Γεράσιμος Αντύπας και η σκηνοθέτιδα κ. Μαίρη Σιδηρά, ενώ μετά το τέλος της παράστασης οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευτικοί συζήτησαν με τους ηθοποιούς και τα μέλη της θεατρικής ομάδας σχετικά με την παράσταση, αλλά και για το ρόλο του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας.

Η καταπληκτική ερμηνεία και απόδοση των χαρακτήρων από τους ηθοποιούς, η ευφάνταστη καλλιτεχνική σκηνοθεσία της Μαίρης Σιδηρά, η πρωτότυπη και πολύ ευχάριστη μουσική του Ηλία Γομάτου, οι ευρηματικές χορογραφίες της Κατερίνας Αναλυτή και βεβαίως το πολύ δυνατό με ανατρεπτικό χιούμορ θεατρικό έργο του Μποστ ψυχαγώγησαν, ξεσήκωσαν και μάγεψαν το κοινό που ταυτίστηκε με τους ήρωες του έργου και καταχειροκρότησε τους ηθοποιούς τόσο κατά τη διάρκεια όσο και στο τέλος της παράστασης.

Οι εκπαιδευόμενοι, οι εκπαιδευτικοί και o Διευθυντής του 2ου ΣΔΕ Πάτρας κ. Γεράσιμος Αντύπας ευχαριστούν θερμά τον Διευθυντή του Θεάτρου «Λιθογραφείο» κ. Δημήτρη Τουλιάτο, τη σκηνοθέτιδα κ. Μαίρη Σιδηρά, τους ηθοποιούς και όλους τους συντελεστές της παράστασης, καθώς μας άνοιξαν διάπλατα ένα παράθυρο προς την τέχνη και την κοινωνία, συμβάλλοντας αφενός στην ψυχαγωγία και τη διεύρυνση του πνευματικού ορίζοντα των εκπαιδευομένων και αφετέρου στην πραγμάτωση ενός σημαντικού στόχου του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, που είναι το χτίσιμο γέφυρας και η διασύνδεσή του με την κοινωνία.

Το έργο ΣΔΕ υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση" και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις